Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου: Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο θρανίο!

Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου: Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο θρανίο!
Το Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου γιορτάζει 10 χρόνια του και παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο ...

που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία για  τέταρτη χρονιά με το Καφωδείο Το Ελληνικό.

 

Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης. Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές. Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.

 

Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.

 

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου τελευταίος προσκεκλημένος για το 2010 που φεύγει είναι ο ηθοποιός Νίκος Ορτετζάτος.

 

Λίγα λόγια για το Νίκο Ορτετζάτο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Τυχαίο; Δεν νομίζω;! Σπούδασε και έπαιξε θέατρο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Τυχαίο; Δε νομίζω! Ίδρυσε παρέα με άλλους τρεις τρελούς φίλους του το θέατρο τέχνης «Ακτίς Αελίου». Τυχαίο; Η ιστορία θα δείξει! Τα βρόντηξε όλα κι έφυγε από τη Θεσσαλονίκη πριν δύο χρόνια και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου δε θέλει να παίξει στο θέατρο. Τυχαίο; Ποιος ξέρει; Ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Τζαζ» show .… «Η οδύσσεια μιας πετυχημένης.» Τυχαίο κι αυτό; Δε νομίζω. Σκέφτεται να μετακομίσει ξανά, να παρατήσει το θέατρο, να παντρευτεί, να κάνει παιδιά, να πάει στο φεγγάρι … Τελικά νομίζω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή.

 

Σημειώνεται πως στον επάνω όροφο του Καφωδείου «Το Ελληνικό» λειτουργεί έκθεση με αφίσες για τα δέκα χρόνια του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου».

 

Συντελεστές της παράστασης: Κείμενα: Γιάννης Παλαμιώτης, Σύνθεση Κειμένων-Σκηνοθετική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης, Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα, Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης, Ηχοληψία: Γιάννης Μήτσης, Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Ξένια Πετμεζά


Παίζουν και τραγουδούν: Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μαρίνα Γκούμλα, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Το
13.02.2017 11:53
Δέκα χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι η «5η Εποχή Τέχνης», ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016.
03.11.2016 11:24
H θεατρική ομάδα ''H Πεταλούδα στο τελευταίο θρανίο'' συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας και από τις 4 Νοεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή & Σάββατο παρουσιάζει στο Θέατρο ΑΒΑΤΟΝ το έργο «Κομφούζιο Νο.2- Τhe Clowns» του Παναγιώτη Κακατσίδη.
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Άνοιξη στο Θέατρο Τέχνης με 5 νέες παραγωγές
23.03.2016 12:30
Το Θέατρο Τέχνης εγκαινιάζει το θεσμό της «ανοιξιάτικης περιόδου», ανακοινώνοντας 5 νέες παραγωγές που θα παρουσιαστούν στις σκηνές της Φρυνίχου και του Υπογείου κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Σύγχρονα κείμενα, νέες ιδέες, νέες φόρμες.