Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Χοντρός και ο Λιγνός πάνε στον παράδεισο

Ο Χοντρός και ο Λιγνός πάνε στον παράδεισο
Ενα σπάνιο, ίσως και το μοναδικό, θεατρικό κείμενο που φέρει την υπογραφή του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Πολ Οστερ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας από το «Συνεργείο θεάτρου» .

Ενα σπάνιο, ίσως και το μοναδικό, θεατρικό κείμενο που φέρει την υπογραφή του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα Πολ Οστερ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας από το «Συνεργείο θεάτρου» .

Στο θέατρο Σφενδόνη και για 13 μόνο παραστάσεις παρουσιάζεται, μια υπαρξιακή κωμωδία , ένα παιχνίδι για δύο, από τη σημαντικότερη πένα της σύγχρονης πεζογραφίας παγκοσμίως και σκηνοθετημένο από τον Νίκο Κορνήλιο.

Το ανεπανάληπτο κωμικό δίδυμο του σινεμά , Λόρελ και ο Χάρντυ, οι «δικοί μας» Χοντρός και Λιγνός αποτελούν το σημείο αναφοράς. Οι προφανείς αντιθέσεις των σωμάτων τους αντικατοπτρίζουν διαφορετικές στάσεις ζωής δημιουργώντας ανάμεσα τους ένα απέραντο πεδίο παραλλαγών της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Με τα ελάχιστα υλικά-δύο μόλις χαρακτήρες-ο δραματουργός μπορεί να μιλήσει για το μέγιστο: την ανθρώπινη ύπαρξη σε όλες τις εκδοχές της.Μια \"υπαρξιακή κωμωδία\", όπου το κωμικό υποσκάπτει συνεχώς το μεταφυσικό και το μεταφυσικό μετουσιώνει το κωμικό σε ουσία ζωής.

Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Κορνήλιου. Παίζουν Λάμπρος Αποστόλου και Κωνσταντίνος Βελέντζας.

INFO

Από 7 έως και 23 Δεκεμβρίου.
Για 13 παραστάσεις στο θέατρο Σφενδόνη
Μακρή 4, τηλ: 210 9246692
Ημέρες και Ώρες παραστάσεων: Καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης στις 9:00μμ
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτητικό.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αφροδίτη με τη γούνα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον
19.12.2016 12:48
Η νέα παραγωγή της εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) με τίτλο «H Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
«Kingdom of Earth» του Τένεσι Ουίλιαμς στο θέατρο Olvio
08.09.2016 10:42
Το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς «Kingdom of Earth» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Olvio, από 24 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Κατή , με τους Παναγιώτα Βλαντή, Ορέστη Τζιόβα, Ανδροκλή Δεληολάνη.
Οι Τσούχτρες, του Don Nigro στο Αγγέλων Βήμα
07.09.2016 13:58
Η Μίνα Αδαμάκη και η Μαρία Κατσανδρή συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» από τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 για να μας ταξιδέψουν μέσα από το έργο "ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ" του Αμερικανού συγγραφέα DON NIGRO στον κόσμο του Χόλυγουντ.
Το γιατρικό του Νίκου Βαλβαζάνη στο θέατρο Σοφούλη
01.06.2016 11:40
Ο Νίκος Βαλβαζάνης μετά το επιτυχημένο stand up comedy "Έχω μια τρέλα" επιστρέφει με το πρώτο του θεατρικό κείμενο "Το Γιατρικό" στο Θέατρο Σοφούλη για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016.
Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση, του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Άττις
25.04.2016 10:19
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου Ανατολικογερμανού συγγραφέα Χάινερ Μύλλερ με τίτλο «Η Αποστολή: Ανάμνηση από μιαν Επανάσταση», στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος, από τις 20 Μαΐου 2016 και για 11 παραστάσεις.