Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η ταινία Megamind στις αίθουσες

Η ταινία Megamind στις αίθουσες

Από τον σκηνοθέτη των πολυαγαπημένων ταινιών animation Μαδαγασκάρη και Μαδαγασκάρη 2 ένας νέος 3D αντι-ήρωας που, παρά την κακία του,

 

θα λατρέψουμε, απολαμβάνοντας στις φωνές… κάποιους από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων κι ο Μπραντ Πιτ! Το νέο animation Megamind σε σκηνοθεσία Τομ ΜακΓκραθ, από την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.

 

 


ΥΠΟΘΕΣΗ


Είναι Μπλε… Μπαγάσας… Μπανέξυπνος… Με μια λέξη… Μεγαλοφυής! Από το σκηνοθέτη των πολυαγαπημένων ταινιών animation Μαδαγασκάρη και Μαδαγασκάρη  2 ένας νέος 3D αντι-ήρωας που, παρά την κακία του, θα λατρέψουμε, απολαμβάνοντας στις φωνές… κάποιους από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων κι ο Μπραντ Πιτ!


Ο Μεγαλοφυής είναι ένας πανέξυπνος και διαβολικός υπέρ-κακός και παράλληλα, από τους πλέον αποτυχημένους. Στην πάροδο των χρόνων, έχει προσπαθήσει να κατακτήσει την πόλη με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, αλλά κάθε προσπάθειά του συνιστά άλλη μια κολοσσιαία αποτυχία…

 

Όταν κατορθώνει και σκοτώνει τον μπερτοφορεμένο υπέρ-ήρωα Μέτρο Μαν –έστω και κατά λάθος- συνειδητοποιεί πως τώρα πια δεν έχει κανένα σκοπό στη ζωή του, αφού δεν έχει κανέναν αντίπαλο κι αποφασίζει, πως ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από αυτό το τέλμα είναι να δημιουργήσει ένα νέο ήρωα για αντίπαλό του. Έτσι γεννιέται ο Τάιταν, που είναι μεγαλύτερος, καλύτερος και πιο δυνατός απ’ ότι ποτέ του υπήρξε ο Μέτρo Mαν, αλλά κι αυτός πολύ σύντομα αρχίζει να πιστεύει πως είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να είσαι κακός παρά καλός…


Τώρα ο Μεγαλοφυής πρέπει να νικήσει την ίδια του (τώρα πια) διαβολική δημιουργία. Μπορεί ο εξυπνότερος άνθρωπος του κόσμου να πάρει για μια φορά την έξυπνη απόφαση; Μπορεί η Σατανική αυτή  Ιδιοφυΐα να αλλάξει πλευρά και να γίνει ο Ήρωας της δικής του ιστορίας;

 

Ένα animation γεμάτο σκηνές δράσης και καυστικό χιούμορ που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους!

 

 

ΤRIVIA

 

Στον κόσμο των υπερ-ηρώων, οι κακοί σπανίως παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο ρόλος αυτός ανήκει πάντοτε στους όμορφους και λαμπερούς ήρωες που τους αντιμετωπίζουν και τους κατατροπώνουν.


Στην επική κωμική περιπέτεια «Μεγαλοφυής» ο κακός επιτέλους βρίσκεται στο επίκεντρο! Έτσι, γεννιέται η ιστορία του Μεγαλοφυή κι εμείς επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και την εκδοχή της από την πλευρά του κακού αλλά και να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός καλού για κάθε κακό ήρωα.

Η αρχική ιδέα ήταν η ταινία να είναι live action, εντούτοις οι δυνατότητες που σου δίνει το τμήμα γραφικών ενός στούντιο όπως η Dreamworks Animation έκαναν τους παραγωγούς να αλλάξουν πολύ σύντομα γνώμη. Έτσι μπόρεσαν να εξερευνήσουν ποικιλοτρόπως και να πειραματιστούν με άνεση με τη σχέση ηρώων και κακών.  


ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΜΕΓΑΛΟΦΥΗΣ

Ο πανέξυπνος υπέρ-κακός ένα πράγμα έχει μονάχα στο μυαλό του: να συντρίψει τον κυριότερο αρχι-τιμωρό του, τον Μέτρο Μαν, τον τοπικό μαχητή κατά του εγκλήματος της πόλης. Ως ο μόνος επιζών από έναν προηγμένο πολιτισμό ενός μακρινού γαλαξία, ο Μεγαλοφυής εγκαταλείφτηκε στη Γη, όπου προσγειώθηκε ανώμαλα σε μια υψηλής ασφαλείας φυλακή.

 


Μεγαλωμένος από φυλακισμένους, εξέλιξε την υπέρτατη ευφυΐα του στην μοχθηρή ιδιοφυία που είναι σήμερα. Ο Μεγαλοφυής είναι υπερβολικά δημιουργικός. Στις προσπάθειές του να καταστρέψει τον Μέτρο Μαν - χρησιμοποιεί ρομπότ, επινοεί εκθαμβωτικές εφευρέσεις, μέχρι που απαγάγει την κοπέλα του Μέτρο Μαν, την  Ροξάν Ρίτσι, για να τη χρησιμοποιήσει ως δόλωμα - κι όμως, η επιτυχία τον αποφεύγει. Παρόλα αυτά ο Μεγαλοφυής παραμένει σίγουρος ότι μια μέρα, πολύ σύντομα, θα θριαμβεύσει. Καθώς θα αποκαλύψει η ιστορία μας, φαίνεται πως η μέρα του έχει επιτέλους φτάσει...


ΜΕΤΡΟ ΜΑΝ


Η καμαρωτή κατά του εγκλήματος εικόνα του, δείχνει πώς πρέπει να είναι ένας Υπέρ ήρωας - τίμιος, αόρατος και λατρεμένος παγκοσμίως. Πετάει, ρίχνει λέιζερ από τα μάτια του και είναι ωραίος μες τη στολή του.

 

Όταν εκείνος βρίσκεται τριγύρω, κάθε σεμνός και καλός πολίτης είναι ασφαλής. Εκτός από όμορφος, ταλαντούχος και αγαπητός Υπέρ- ήρωας, ζει σε μια πόλη γεμάτη από εφησυχασμένους κατοίκους, όπου ο νόμος σπάνια επιβάλλεται και όπου ακόμα κι οι συχνές μάχες του με τον Μεγαλοφυή, τον αρχι-εχθρό του, έχουν γίνει ρουτίνα και προβλέψιμες.

 

Όμως προς έκπληξη όλων - ακόμα και του ιδίου- η τελευταία στρατηγική του Μεγαλοφυή  αποδεικνύεται επιτυχής: Καταστρέφει τον Mέτρο Μαν, αφήνοντας την πόλη που προστατεύει χωρίς ελπίδα και χωρίς ήρωα.
ΡΟΞΑΝ ΡΙΤΣΙ

Η κοπέλα του Μέτρο Μαν, η Ροξάν, είναι μια έξυπνη, πρακτική δημοσιογράφος, που μπορεί να δείχνει \"καυτή\" όταν στέκεται στο πλευρό του καλού της, όμως η σχέση της με τον Υπέρ-ήρωα έχει κρυώσει.

 

Η κάποτε νέα δημοσιογράφος, με όνειρα για βραβείο Πούλιτζερ, έχει γίνει μια δημοφιλής αρθρογράφος, που καλύπτει τα κατορθώματα του Μέτρο Μαν - μια σχεδιάστρια προφίλ διασημοτήτων, παρά μια \'\'πρωταθλήτρια\'\' της πένας. Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες απαγωγές της από τα χέρια του Μεγαλοφυή έχουν γίνει κουραστικές.

 

Όμως όταν το υπέρ- αγόρι της καταστρέφεται και το τοπίο της δύναμης στην πόλη της αλλάζει, οι νέες εξελίξεις στον τομέα καλό- εναντίον- κακού ίσως γίνουν ένα θέμα που να αξίζει να γράψεις για αυτό. 

 

ΧΑΛ/ΤΑΪΤΑΝ

 

Ο Χαλ είναι ένας χαμένος, ένας ασήμαντος και ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του. Οι αστείες προσπάθειές του για να κερδίσει την εύνοια της αφεντικίνας του, της Ροξάν, συνεχώς αποτυγχάνουν.


Μετά το θάνατο του Μέτρο Μαν, ο Μεγαλοφυής απρόβλεπτα επιλέγει τον Χαλ για να γίνει ο νέος ήρωας, ο νεοφώτιστος \"Τάιταν\", η ύστατη νέμεση του Μεγαλοφυή. Όμως ανίκανος να σταθεί αντάξιος του ατρόμητου προκατόχου του, ο Τάιταν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ηρωισμός δε λέει... κι αυτός ο νέος σούπερ ήρωας αργά, αλλά σταθερά γίνεται ο τελευταίος και πιο επικίνδυνος υπερ-αχρείος.

 

 

ΜΙΝΙΟΝ

 

Αυτό το πλάσμα είναι το μόνο που θυμίζει στον Μεγαλοφυή τον από καιρό χαμένο πλανήτη του: Ένα κατοικίδιο \"ψάρι\", που μεταφέρθηκε διασχίζοντας τον γαλαξία μέσα στη διαστημική κάψουλα του Μεγαλοφυή.

 

Ο Μεγαλοφυής έφτιαξε ένα πιθηκόμορφο ρομπότ για να στεγάσει το πιστό του Μινιόν, το οποίο τώρα εκτελεί χρέη προσωπικού βοηθού για τον κακό. Τυφλά αφοσιωμένο στο αφεντικό και φίλο του, η πιο βαθιά του επιθυμία είναι να προαχθεί από απλό Μινιόν σε ικανό \"παρατρεχάμενο\".

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ


Σκηνοθεσία-Προσαρμογή διαλόγων: Πέτρος Δαμουλής


Μετάφραση: Μάντυ Λάμπου


Studio Ηχογράφησης: Power Music Productions

Μεγαλοφυής: Χριστόδουλος Στυλιανού                        
Μέτρο Μαν: Λεωνίδας Κακούρης                     
Ροξάν Ρίτσι: Μάντυ Λάμπου
Χαλ/Τάιταν: Αντίνοος Αλμπάνης
Μινιόν: Νέστορας Κοψιδάς
Μπέρναρντ: Σπύρος Ζουπάνος 
Διευθυντής: Μανώλης Γιούργος

Συμμετέχουν: Γιώργος Παπαδόπουλος, Μαρία Ζερβού, Θοδωρής Προκοπίου, Βασίλης Μήλιος, Χρυσούλα Αλεξίου, Αλεξάνδρα Τόμπρου, Εβελίνα Αραπίδη, Πέτρος Δαμουλής, Λυδία Ποριώτου, Φίλιππος Παπαργυρόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Πάμε Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας (16 έως 22 Φεβρουαρίου 2017)
16.02.2017 12:25
Οι ταινίες που κυκλοφορούν στις ελληνικές αίθουσες από 16 έως 22 Φεβρουαρίου 2017, για όλη την οικογένεια, είναι εδώ! Αυτή την εβδομάδα, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε: ένα πολυαναμενόμενο οσκαρικό φαβορί, το sequel μιας επιτυχημένης περιπέτειας, μια ταινία εποχής για το τέλος του ρομαντισμού, ένα ψυχολογικό θρίλερ για την αληθινή έννοια της ευεξίας, μία ταινία για τα απρόοπτα της ζωής, ένα ντοκιμαντέρ που ξεπερνά τα στερεότυπα σχετικά με το Αλτσχάιμερ, μία βραβευμένη ελληνική ταινία του 1979, καθώς και δύο ταινίες που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.
Captain Fantastic, του Ματ Ρος
22.11.2016 15:02
Η νέα ταινία του Ματ Ρος, Captain Fantastic έρχεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 από την Odeon.
Εκείνη (Elle), του Πολ Βερχόφεν
03.10.2016 16:46
Η ταινία Εκείνη (Elle) του Πολ Βερχόφεν, η οποία προβλήθηκε ως ταινία λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις αίθουσες την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 από την Seven Films.
Wonder Woman, τον Ιούνιο του 2017 στους κινηματογράφους
28.07.2016 15:38
Η ταινία Wonder Woman με την Γκαλ Γκαντότ θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 8 Ιουνίου 2017 από την Tanweer.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής