Wedding Singers είναι ίσως η πιο διάσημη εγχώρια party μπάντα, που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, παίζοντας παντού, από τρύπες μέχρι αρένες, και από παραδοσιακά πανηγύρια μέχρι γάμους (!), αποδεικνύοντας πως με τα non-stop-mix από 90s διασκευές μπορεί να μετατρέψει κάθε live στο μεγαλύτερο χορευτικό, ψυχοθεραπευτικό πάρτι της πόλης! Κι επειδή μόνο 1, 2, 3 φορές δεν αρκούν .. στις 29 Ιανουαρίου, οι Wedding Singers ξαναχτυπούν και επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte για να μας παρασύρουν σε μία έκρηξη αγάπης, χορού, αστερόσκονης και χορευτικής διάθεσης! Το πάρτι ξεκινά στις 11 μ.μ… Να είστε εκεί!

Με αφορμή το επερχόμενο live στο Gazarte, ο Θοδωρής Μαυρογιώργης απάντησε στις ερωτήσεις μας!

Συνέντευξη: Ερριέττα Μπελέκου

Culturenow.gr: Πώς γνωρίστηκαν και γεννήθηκαν οι «Wedding Singers»; Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας την πρώτη σας (κοινή) μουσική ανάμνηση;

Θοδωρής Μαυρογιώργης (Wedding Singers): Οι Wedding Singers δε γνωρίστηκαν με την κανονική έννοια του όρου, καθώς δημιουργήθηκαν από δυο ξαδέρφια, τον Θοδωρή και τον Λάμπη, που εκ των πραγμάτων γνωρίζονταν μεταξύ τους, από τότε που θυμάται ο καθένας τον εαυτό του.  Κάνοντας μια πρόχειρη σκέψη, η πρώτη μουσική συνάντηση μεταξύ Λάμπη και Θοδωρή έγινε σε ένα σπίτι στη Νέα Μάκρη, όπου ακούγοντας στο κασετόφωνο Hide your heart από Kiss προσπαθούσαμε να τραγουδήσουμε από πάνω. Αυτό χρονολογείται κάπου στο χρυσό αιώνα του Περικλή.

Cul. N.: Για ποιους λόγους επιλέξατε να διασκευάζετε ξένες dance pop επιτυχίες, των δεκαετιών ’80 και ’90; 

Θ. Μ.: Η αρχική σκέψη ήταν να αναβιώσουμε τα εφηβικά μας πάρτυ και οι χορευτικές φιγούρες που μόνο γέλια μας έφερναν. Μετέπειτα ήταν τελικά η ανάγκη να κάνουμε κάτι καινούριο καθώς κανείς δεν είχε ασχοληθεί μέχρι τότε με τα 90s.

Cul. N.: Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας μέσα σε μία μόνο φράση;

Θ. Μ.: Υπεργκλάμ ή τσουνάμι ή ψυχοθεραπευτική. Αμφιταλαντευόμαστε.

 

Cul. N.: Επειδή μόνο 1, 2, 3 φορές δεν αρκούν.. στις 29 Ιανουαρίου επιστρέφετε δυναμικά στο Roof Stage του Gazarte για ένα μεγάλο πάρτι με non-stop-mix από 90s διασκευές! Τί έχει να περιμένει το κοινό σας από αυτή τη βραδιά;

Θ. Μ.: Έχει να περιμένει ακόμα μεγαλύτερες δόσεις από χορευτική μουσική της δεκαετίας του 90, ένα κύμα από groove, μελωδικές γραμμές και πολλά κιθαριστικά riffs.

Κομμάτια από το κλασσικό πρόγραμμα των Wedding Singers μιξαρισμένα με τραγούδια που κανείς δεν πιστεύει πως μπορούν να παιχτούν από μια μπάντα χωρίς προηχογραφημένα.

Cul. N.: Πότε θα κυκλοφορήσει ο πολυαναμενόμενος δίσκος με τις δικές σας συνθέσεις;

Θ. Μ.:  Είμαστε ήδη στη διαδικασία ηχογράφησης των πρώτων δυο κομματιών, και νομίζουμε πως είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Πρώτα θα κυκλοφορήσει ένα single και μετά ο δίσκος. Πιστεύουμε πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάιο.

Cul. N.: Γυρίζετε όλη την Ελλάδα, παίζοντας παντού, σε πανηγύρια ακόμα και σε γάμους, όπως έχετε πει! Ποιοι είναι οι επόμενοι μουσικοί «προορισμοί» σας;

Θ. Μ.: Το Gazarte είναι το σημείο αναφοράς μας για την Αθήνα καθώς εμφανιζόμαστε εκεί σε σταθερή βάση μια φορά το μήνα. Από εκεί και πέρα στα πλάνα μας είναι Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Πτολεμαϊδα, Πάτρα, Πύργος και διάφοροι ακόμα προορισμοί που είτε έχουμε εμφανιστεί είτε είμαστε σε συζητήσεις με κάποιους χώρους. Η αλήθεια είναι πως το πρώτο μέλημα της μπάντας αυτή την περίοδο είναι οι ηχογραφήσεις για το δίσκο και σε δεύτερη φάση οι εμφανίσεις.

Cul. N.: Σας απασχολεί, και εάν ναι σε ποιο βαθμό, το αύριο;  Είστε αισιόδοξοι για το μέλλον;

Θ. Μ.: Φυσικά και μας απασχολεί και με το μυαλό μας εκεί δουλεύουμε. Αλλά μια μπάντα που παίζει χορευτική μουσική δεν μπορεί παρά να είναι αισιόδοξη. Νομίζουμε πως και ως προσωπικότητες, ο καθένας ξεχωριστά, είμαστε αισιόδοξοι τύποι, οπότε στο σύνολο αυτό βγάζει ένα ποτάμι αισοδοξίας. Δε μένουμε αδιάφοροι σε όσα διαδραματίζονται γύρω μας, ενημερωνόμαστε και προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά μας να προσφέρουμε στο κομμάτι που μας αντιστοιχεί.

Cul. N.: Κλείνοντας, αν σας ζητούσα να κάνετε μία ευχή για τη νέα χρονιά ποια θα ήταν αυτή;

Θ. Μ.: Χαρές για όλο τον κόσμο και ένα tour ευρωπαϊκό για τους Wedding Singers.

*Οι Wedding Singers  με το δικό τους τραγούδι “electric wire” κέρδισαν τον διαγωνισμό του Jumping Fish της Cosmote (Οκτώβριος 2015) για την δημιουργία δίσκου με δικιές τους συνθέσεις, ο οποίος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στα μέσα του 2016.

Ακολουθήστε τους Wedding Singers:
facebook.com/Wedding.Singers.Band?ref=bookmarks
youtube.com/user/WedSins
twitter.com/WeddingSingers_

~ Πάρτε μια γεύση από το τι σας περιμένει ΕΔΩ και ΕΔΩ

Designed by Alexia Baroga | Photo by Spyros Kanatas

Οι Wedding Singers ξαναχτυπούν στο Gazarte, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016!