Θάρρος, αγάπη, χιούμορ και ταλέντο είναι τα συστατικά που διακρίνει κανείς παρακολουθώντας την πρώτη ελληνική κινηματογραφική προσπάθεια στο είδος του φανταστικού έπους που φέρει τον αν μη τι άλλο επικό τίτλο, «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος» δια χειρός Θάνου Κερμίτση.

Βασισμένο στην ομώνυμη γραφική νουβέλα του Γιάννη Ρουμπούλια και χρηματοδοτημένο με την μέθοδο crowdfunding, ο Αδάμαστος έρχεται στην Μεγάλη Οθόνη με τόλμη και σιγουριά πως θα βρει την ίδια θερμή ανταπόκριση, με την οποία τον αγκάλιασε το αθηναϊκό κοινό με τις 2 sold out προβολές στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας.  

Ο Αδάμαστος είναι η περιπετειώδης ιστορία του μαχητή Ντράγκαρ (Γιάννης Ρουμπούλιας), ο οποίος πολεμά ανθρώπους και δαίμονες προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα και την γυναίκα του. Έχοντας πιαστεί και αιχμαλωτιστεί από έναν έμπορο σκλάβων για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, του δίνεται επιτέλους η ευκαιρία να αποδράσει παίρνοντας για όμηρο την κόρη του στρατηγού Ακιλόνιου (Μελέτης Γεωργιάδης), Βαλέρια (Κωνσταντίνα Γεωργαντά). Ο στρατηγός προσλαμβάνει τον ξακουστό κυνηγό επικηρυγμένων Φάλκο (Θάνος Κερμίτσης) για να πιάσει τον δραπέτη και κάπως έτσι ξεκινά η περιπέτεια στην φανταστική χώρα του Έλεμπορ…

Με ένα budget υπερβολικά χαμηλό για τέτοιου είδους ταινία (γύρω στις 10000€) είναι κατανοητό ότι πολλές από τις αδυναμίες της ταινίας προκύπτουν από εκεί. Παρόλα αυτά, ο Κερμίτσης καταφέρνει να στήσει αξιοπρεπέστατες σκηνές μάχης με την δύναμη, τον ρυθμό και την αληθοφάνεια που απαιτείται, καθώς μπορεί να λείπουν τα λεφτά, αλλά όχι το σκηνοθετικό ταλέντο. Η στο έπακρο αξιοποίηση του φυσικού χώρου, όχι μόνο ως χώρος δράσης αλλά και ως δομικό λειτουργικό στοιχείο είναι εξαιρετική.

Ο Καλ Ντρόγκο του Game of Thrones και ο βάρβαρος Κόναν βρίσκουν την επιτυχημένη ελληνική εκδοχή τους στο πρόσωπο του Ντράγκαρ, αλλά αυτός που κλέβει την προσοχή και σχηματίζει τον πιο ολοκληρωμένο και ενδιαφέρον χαρακτήρα είναι ανεπιφύλακτα ο Φάλκο, με μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Κερμίτση. Το γεγονός ότι το υπόλοιπο καστ στέκει πίσω, οφείλεται κυρίως στην αδυναμία του σεναρίου, τόσο σε επίπεδο επεξεργασίας των διαλόγων όσο και των χαρακτήρων του. Στα μείον συγκαταλέγεται επίσης οι άσκοποι πλατειασμοί που δεν προσφέρουν ούτε στην εξέλιξη, ούτε στην ατμόσφαιρα, ούτε στην εμβάθυνση των χαρακτήρων παρά μόνο στην ενθουσιώδη διάθεση των δημιουργών να μην αφήσουν τίποτε έξω από το αρχικό σχέδιο.  

Με το σύνθημα «Είμαστε Ένας. Είμαστε πολλοί!» και το θεματικό σάουντρακ του Δημήτρη Παπαβασιλείου να δίνει χρώμα και ταυτότητα στην ταινία, η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Κερμίτση είναι αξιόλογη και θαυμαστή, καθώς με τα λίγα που είχε έδωσε πολλά. Μπορεί να μην είναι αρκετά, ώστε να ξεπεράσει το επίπεδο του πρωτόλειου, αλλά είναι αρκούντως ικανοποιητικά ώστε στα 126 λεπτά να σε κρατήσει ευχάριστα στο επικό ταξίδι του.

Σκηνοθεσία: Θάνος Κερμίτσης
Σενάριο: Θάνος Κερμίτσης, Γιάννης Ρουμπούλιας, Γιάννης Τζουβελέκης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ρουμπούλιας, Θάνος Κερμίτσης, Μελέτης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Άρης Καπλανίδης, Γεωργία Γιαννακούδη
Διάρκεια: 126΄
Διανομή: Filmboy Pictures