Ο Τζέι Σι Τσάντορ (Margin Call) τόλμησε και δεν έχασε. Με όλες κι όλες τριάντα κάτι σελίδες σεναρίου, πρότεινε στον δημιουργό του Sundance Festival, Ρόμπερτ Ρέντφορντ να γίνει ο πρωταγωνιστής του, ή πιο σωστά, ο μοναδικός ηθοποιός που θα σήκωνε πάνω του σχεδόν δύο ώρες μάχης με τον Νόμο του Μέρφι. Ο 77χρονος πια Ρέντφορντ δέχτηκε και το αποτέλεσμα δικαιώνει και τους δύο. Το «Όλα Χάθηκαν» μπορεί να στέκεται ως κεφαλίδα της ταινίας, αλλά αυτό που ακολουθεί  καταλήγει σε μια εντελώς αντίστροφη συμπερασματική, καθώς συνειδητοποιείς ότι σε αυτό που βλέπεις τίποτα δεν είναι απών: σκηνοθεσία, ερμηνεία, φωτογραφία, ήχος, ρυθμός, κ.ο.κ., είναι όλα εκεί και δεν τα χάνεις ούτε μια στιγμή.

Ο ιστιοπλόος Ρέντφορντ βρίσκεται στα ανοιχτά του Ινδικού Ωκεανού μόνος στο δώδεκα μέτρων ιστιοπλοϊκό του. Καθώς κοιμάται, το ιστιοπλοϊκό συγκρούεται με ένα κοντέινερ πλοίου. Από εκείνη την στιγμή ξεκινάει για τον χωρίς όνομα ιστιοπλόο ένα ταξίδι που η πορεία του σιγά σιγά σβήνεται από τον ναυτικό χάρτη καθώς αρχίζει και πλέει στον μυθολογικό Αχέροντα ποταμό με προορισμό τον κάτω κόσμο. Το πείσμα, η εφευρετικότητα, το κουράγιο, το σώμα και η ελπίδα υποβάλλονται σε crash test αντοχής από καρχαρίες, θύελλες και τον αχανή ωκεανό.

Χωρίς την συντροφιά μιας CGI τίγρης, ή την ανιμιστική μπάλα Γουίλσον, ο Ρέντφορντ καταφέρνει εν σιωπή να μιλήσει για το πιο δυνατό ένστικτο του ανθρώπου: της επιβίωσης. Και πάει ακόμα παραπέρα, όταν το τι μέλλει γενέσθαι το αντιλαμβάνεται ο θεατής από το πρόσωπο και τις πράξεις του ηθοποιού. Πέρα από έναν σύντομο εισαγωγικό μονόλογο του ιστιοπλόου, αυτό που επικρατεί ηχητικά στην ταινία είναι οι συνθήκες του ωκεανού, επιλογή που λειτουργεί έξοχα καθώς η φύση είναι ο δυνατός της υπόθεσης. Χωρίς να γνωρίζουμε το παραμικρό για τον ιστιοπλόο, ούτε όνομα, ούτε παρελθόν, ούτε το γιατί βρίσκεται εκεί που βρίσκεται μόνος χωρίς άλλο πλήρωμα, πάραυτα η ιστορία του σε αρπάζει μαζί του και σε βάζει, θρησκευόμενος ή μη, να θες να προσευχηθείς στον Αϊ Νικόλα των Ναυτικών μπας και εμφανιστεί και σώσει τον θαλασσοδαρμένο ναύτη. Ο αγώνας πάντως που δίνει, τόσο με τον εαυτό του, όσο και με τον ρόλο του καθώς επίσης και με τα στοιχεία της φύσης είναι σίγουρο πως θα ανταμειφθεί και θα οδηγήσει τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό στην υποψηφιότητα και για το τρίτο.

Σκηνοθέσια/Σενάριο: Τζέι Σι Τσάντορ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Διάρκεια: 106΄
Διανομή: Audio Visual