Ο Shantel επιστρέφει στο Gazarte και μας υπόσχεται ένα πάρτι μασκέ γεμάτο αγάπη, ειρήνη και σεξ! Λίγο πριν προσγειωθεί στην Ελλάδα ο Shantel μας προϊδεάζει για το ξέφρενο πάρτι!

CultureNow: Επιστρέφετε στην Ελλάδα για ακόμη μία ζωντανη εμφάνιση στο Gazarte. Αυτή τη φορά έχετε υποσχεθεί στο ελληνικό κοινό, λόγω και των ημερών, ένα ξέφρενο πάρτι μασκέ. Τι να περιμένουμε από αυτή τη νύχτα;

Shantel: Αυτή τη φορά έρχομαι για να γιορτάσω και τα γενέθλιά μου με τους φίλους μου και τους θαυμαστές μου στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει καλύτερο τρόπος να γλεντήσεις, απ’ το να είσαι στη γη του Διονύσου και της Αφροδίτης. Για τη βραδιά αυτή έχω προσκαλέσει την μπάντα μου και μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς από πολλά και διαφορετικά μέρη της Ευρώπης. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το απροσδόκητο. Η βραδιά αυτή θα είναι μία αναρχική και σέξι βραδιά χωρίς σύνορα, στερεότυπα, κλισέ και “μουσικές κατηγορίες”.

C. N.: Ξεκινήσατε να παίζετε μουσική στη Γερμανία σας DJ, αλλά τελικά επιλέξατε να εμφανίζεστε live και με live ορχήστρα μάλιστα, παίζοντας ένα μοναδικό βαλκανικό ήχο με ηλεκτρονικά, τζαζ και swing στοιχεία. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή τη διαδρομή.

S.: Στην πραγματικότητα έγινα δημοφιλής σε μικρότερες χώρες της Ευρώπης, όχι στη Γερμανία, Νιώθω αρκετά κοσμοπολίτης, δεν χρειάζομαι διαβατήριο. Η μουσική μου καριέρα μοιάζει με ένα συναρπαστικό soundtrack από διαφορετικά στυλ και συναισθήματα. Ευτυχώς δεν μου καίγεται καρφί για τις μουσικές κατηγορίες. Είμαι μέρος ενός τρελού pop-culture κινήματος και έτσι δεν έχει καμία σημασία το μέρος που εμφανίζομαι. Μόλις γύρισα από το Μεξικό και πραγματικά το ταξίδι αυτό μου πήρε το μυαλό!

C. N.: Πιστεύτε ότι ο παραδοσιακός ήχος είναι πλέον ένας διεθνής ήχος; Από τις δικές σας εμπειρίες από τις συναυλίες, πώς απολαμβάνει το κοινό σας αυτόν τον παραδοσιακό ήχο μπλεγμένο με ηλεκτρονικά beats;

S.: Οι μουσικές σπουδές μου προέρχονται από τη Σμύρνη, Λατρεύω τις παλιές μελωδίες και τα τραγούδια της Σμύρνης. Ήταν μία πολύ πλουραλιστική και κοσμοπολίτικη κοινωνία και είμαι βαδιά ερωτευμένος με αυτήν την ουτοπία. Όμως, η αλήθεια είναι ότι ζω στο 2014 και χρειάζομαι κάτι πιο μοντέρνο, όπως και να πειραματιστώ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Φυσικά όλο αυτό το κάνω με όλο τον σεβασμό απέναντι στην παράδοση, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

C. N.: Πότε ξεκινήσατε το Bucovina Club και τι σημαίνει για εσάς;

S.: Ξεκίνησα το Bucovina Club αρχικά στη Βιέννη και στη συνέχεια μετακόμισα στη Φρανκφούρτη, την πιο εμπορική πόλη της Γερμανίας. Ήταν ακριβώς δίπλα στην ΕυρωπαΊκή Γενική Τράπεζα και ήμουν πολύ χαρούμενος που θα τέντωνα λίγο τα νεύρα των τραπεζιτων, στα οποία διείσδυσα με τον ιδιαίτερο ήχο μου. Θυμάμαι πολλές φορές ήρθε η αστυνομία για να σταματήσει το πάρτι, επειδή πάντα ανεβάζαμε την ένταση στο μάξιμουμ και δεν μπορούσαν οι τραπεζίτες να δουλέψουν άλλο στα αθλια γραφεία τους.

Bucovina Club σημαίνει να εχοχλείς το βαρετό τρόπο της mainstream pop και rock κουλτούρας. Είμαστε οι μοντέροι επαναστάτες και ειρηνοποιοί σε μία οργανωμένη ψηφιακή έρημο που λέγεται πολιτισμός και μέλλον…

C. N.: Μετά το live στην Ελλάδα έχετε κι άλλους σταθμούς για περισσότερα live; Δισκογραφικά μπορούμε να περιμένουμε κάτι σύντομα;

S.: Αυτή τη χρονιά θα κάνουμε περιοδεία στον Καναδά, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη. Δισκογραφικά είμαι πολύ χαρούμενος καθώς τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ με συνεργασίες με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες.

C. N.: Οι Έλληνες θαυμαστές σας δεν μπορούν να περιμένουν τόσο το live όσο και το νέο άλμπουμ! Θα θέλατε να τους πείτε κάτι πριν το live στο Gazarte;

S.: Αγαπητοί και αγαπημένοι μου θαυμαστές στην Ελλάδα, όλοι πίνουμε το ίδιο νερό και όλοι τρώμε από τα ίδια σκατά κάθε μέρα. Αυτή η βραδιά θα είναι μια βραδιά που θα ξεχάσουμε όλες τις μαλακίες γύρω μας. Θα γιορτάσουμε μία άγρια νύχτα με αγαπή, ειρήνη και σεξ χωρίς σύνορα, αφού η Ελλάδα είναι η μητέρα της ηδονής, της διασκέδασης και της δημοκρατίας.

Ο Shantel θα εμφανιστεί την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στο Gazarte. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ