Έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για το τέταρτο κατά σειρά βιβλίο της σειράς «Όμορφο Κάθαρμα» της Christina Lauren -συγγραφικό ψευδώνυμο των Christina Hobbs και Lauren Billings-, το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Κεστός. Μετά από τρία ολοκληρωμένα, αυτοτελή μυθιστορήματα και των αντίστοιχο αριθμό νουβελών, το πιθανότερο είναι πως αρκετοί αναγνώστες σκέφτηκαν πως ένα ακόμα βιβλίο θα ήταν υπερβολή. Και πράγματι, θα μπορούσε να είναι, αν κι εφόσον είχε ακολουθηθεί η πρότερη αφηγηματική γραμμή του συγγραφικού διδύμου. Όμως, τα πράγματα, αποδείχτηκαν τελικά πολύ διαφορετικά καθώς, αυτή τη φορά, έχουμε να κάνουμε με μια ιστορία αρκετά διαφορετικής σύνθεσης απ’ ότι μας έχουν συνηθίσει, γεγονός που καθιστά το βιβλίο αυτό ξεχωριστό.

Ο Νάιαλ Στέλαρ, αδερφός του Μαξ του «Όμορφου Ξένου», ζει και εργάζεται στην Αγγλία, έχοντας μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στον τομέα του, αλλά έναν άτυχο γάμο στο βιογραφικό του, αφού αυτός κατέληξε σε διαζύγιο. Η Ρούμπι Μίλερ, Αμερικανίδα που ζει στην Αγγλία κι εργάζεται στην εταιρεία του Νάιαλ, έχει ως κρυφό της πόθο το νέο της αφεντικό, παρά που βαθιά μέσα της πιστεύει πως εκείνος ποτέ δεν θα γυρίσει να την κοιτάξει. Τα δεδομένα, όμως, θα ανατραπούν, όταν οι δυο τους καλούνται να πραγματοποιήσουν ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη, το οποίο θα τους φέρει πιο κοντά. Η Ρούμπι, τώρα, καλείται να βγάλει στην επιφάνεια την σέξι, παθιασμένη, αλλά και καταπιεσμένη πλευρά του Νάιαλ, που κλεισμένος στο καβούκι του μετά τον χωρισμό του με την μοναδική γυναίκα που βρέθηκε ποτέ ερωτικά, πρέπει να δει τη ζωή με άλλο μάτι και ν’ αρχίσει να ζει και πάλι έτσι όπως η καρδιά του ορίζει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του βιβλίου αυτού είναι πως σε αντίθεση με τα τρία προηγούμενα βιβλία της σειράς, έχουμε έναν πρωταγωνιστή χαμηλών τόνων, συνεσταλμένο και ιδιαίτερα εσωστρεφή, απ’ όποια οπτική κι αν το εξετάσουμε. Μπορεί ο Νάιαλ να είναι αστείος και σέξι, όπως κάθε Άγγλος που σέβεται τον εαυτό και την καταγωγή του, η όλη συμπεριφορά του, ωστόσο, χαρακτηρίζεται από μια αμήχανη και χαριτωμένη απειρία που είναι αδύνατον να μην σε κερδίσει, ή να μην σου επιτρέψει να τον συμπαθήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, τα ηνία του ερωτικού «δράματος» δεν τα κρατάει ο άντρας, ούτε τα μοιράζεται με την πρωταγωνίστρια της ιστορίας αλλά αντίθετα, βρίσκονται εξ’ ολοκλήρου στα χέρια της Ρούμπι, η οποία είναι εκείνη που αποφασίζει σε τι ρυθμούς θα κινηθεί η εξέλιξη της σχέσης τους. Είναι ωραίο σε μια ερωτική ιστορία να βλέπεις τη γυναίκα να κάνει παιχνίδι, αλλά ν’ απέχει από τον ρόλο της αφέντρας, δίνοντας έτσι μια πιο ρεαλιστική διάσταση στο όλο εγχείρημα.

Άλλο ένα προτέρημα του συγκεκριμένου βιβλίου, είναι πως η ιστορία που αφηγείται είναι, εκτός από σύγχρονη, άκρως αληθινή, παραπέμποντας μάλιστα τον αναγνώστη σε χρόνια πιο ανέμελα, χρόνια του προσωπικού του παρελθόντος όπου ο έρωτας ήταν κάτι τρυφερό, όμορφο και που δεν χρειαζόταν βιασύνες για να είναι δυνατός και έντονος. Το πάθος μπορεί να καλλιεργηθεί και καμιά φορά, όταν αυτό παίρνει το χρόνο του, ανθίζει και φουντώνει πολύ περισσότερο απ’ ότι όταν καίγεται στην φλόγα της στιγμής. Σε όλο αυτό βοηθάει πως οι σεξουαλικού περιεχομένου σκηνές είναι κάπως περιορισμένες σε σχέση με τα προηγούμενα βιβλία της σειράς -ειδικά με τα δύο πρώτα-, χωρίς το κείμενο να χάνει τον χαρακτήρα που θα έπρεπε να έχει, αλλά και χωρίς να μετριάζεται ο αισθησιασμός. Αντίθετα, θα λέγαμε πως πάει σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο.

Τέλος, νομίζω πως αξίζει να αναφερθούμε και στην πένα του συγγραφικού μας διδύμου, η οποία παρουσιάζει εμφανή εξέλιξη σε κάθε νέο τους βιβλίο. Νομίζω πως όσο μεγαλώνουν, τόσο ωριμάζει η σκέψη τους και αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο πως το να αφηγηθείς μια σύγχρονη ιστορία δεν συνδυάζεται απαραίτητα με μια ακραία φρασεολογία, αλλά και πως το σέξι μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα. Και προσωπικά, αγαπώ το σέξι, γήινο πρόσωπο, τόσο αυτής της ιστορίας, όσο και του Γουίλ και της Χάνα, τους οποίους πολύ σύντομα θα ξαναδούμε μέσα από τη νουβέλα «Όμορφο αφεντικό» που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, διαβάστε την ιστορία της Ρούμπι και του Νάιλ που εκτός από μια ενδιαφέρουσα, τρυφερή και συνάμα σέξι ιστορία, έχει να επιδείξει κι ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα χαρακτήρων.

Το βιβλίο της Christina Lauren (Christina Hobbs και Lauren Billings), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κεστός.