Ο Μιχάλης Μαρκάτης και Μαρία Γουλά μιλούν στο Culturenow, με αφορμή τις επιτυχημένες παραστάσεις της παράστασης Striptease που παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη στο bar Nueva Trova.

CultureNow: Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Θέατρο Επί Κολωνώ, το Striptease ξεκίνησε τις παραστάσεις στο bar Nueva Trova, και πήρε και παράταση για λίγες ακόμα παραστάσεις. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και που πιστεύετε ότι οφείλεται η θετική ανταπόκριση του κοινού;

Μιχάλης Μαρκάτης – Μαρία Γουλά: Το έργο μας αναφέρεται σε δυο καθημερινούς ανθρώπους, συνηθισμένους θα έλεγα, οι οποίοι λόγω καθημερινών και συνηθισμένων καταστάσεων που πρέπει να ανταπεξέλθουν (όπως η οικονομική κρίση) αναγκάζονται να κάνουν τελείως παράλογα και ασυνήθιστα πράγματα! Όπως στριπτιζ! Και αυτό είναι και το αστείο της παράστασης μας, οι συνθήκες και οι καταστάσεις που δημιουργούν μια ξεκαρδιστική κωμωδία! Ο κόσμος ταυτίζεται, γελάει, διασκεδάζει, συμμετέχει κατά τη διάρκεια της παράστασης, γιατί είναι ένα διαδραστικό θέαμα, και όλα αυτά μέσα στον χαλαρό χώρο ενός πραγματικά όμορφου Bar του NUEVA TROVA! Σε όλα τα προηγούμενα πιστεύω ότι οφείλεται η πραγματικά μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας!

C. N.: Ποια είναι η σχέση των δύο ηρώων; Είναι επαγγελματική, ερωτική; Υπάρχει ανάμεσά τους η κατανόηση και η υποστήριξη για τους λόγους για τους οποίους κάνει striptease ο καθένας τους;

Μ. Μ. – Μ. Γ.: Οι ήρωες μας σαν άνθρωποι είναι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους! Η σχέση τους ξεκινάει σαν επαγγελματική και μοιραία επειδή, όπως όλοι ξέρουμε ή το έχουμε ζήσει, τα ετερώνυμα έλκονται, καταλήγει σε ένα μεγάλο έρωτα.

C. N.: Πιστεύετε ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα οι άνθρωποι μπορούμε να καταλήξουμε σε τέτοιες επιλογές για να σωθούμε; Η επίβίωση και η αξιοπρέπεια είναι δυο λέξεις που ταιριάζουν μαζί;

Μ. Μ. – Μ. Γ.: Πραγματικά η χώρα μας περνάει μια δύσκολη φάση σε ό,τι αφορά την οικονομία και ο τρόπος με τον οποίο διαλέγει ο κάθε ένας από εμάς για να επιβιώσει δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του. Η αξιοπρέπεια και το χιούμορ όμως των ανθρώπων είναι μέσα στο DNA τους δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και καταστάσεις. Αντίθετα η αξιοπρέπεια και το χιούμορ διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε, αντιμετωπίζουμε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας!

C. N.: Η παράσταση παίζεται σε μπαρ και όχι στον κλασικό θεατρικό χώρο. Πείτε μας λίγα λόγια για το είδος του bar theater όπως το βιώνετε οι ίδιοι ως καλλιτέχνες.

Μ. Μ. – Μ. Γ.: Το Βar Theater είναι ένα είδος πολύ αγαπητό στο εξωτερικό και επίσης βλέπω πολλές παραστάσεις bar theater κάθε χρόνο και στην Αθήνα! Παρόλα αυτά όμως ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εξοικειωμένος με αυτό το είδος! Αντίθετα είναι εξοικειωμένος με τα bars! Bar theater είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη, θέατρο μέσα σε ένα bar. Με τα καλά του θεάτρου που είναι το θέαμα και η διασκέδαση και τα καλά του bar ότι δηλαδή είσαι χαλαρός και απολαμβάνεις το ποτό σου. Και με τιμή εισιτηρίου όσο σχεδόν ένα ποτό. Το Βar theater το βλέπω σαν ένα φυτώριο καινούργιων θεατών γιατί πιο εύκολα θα πάει κάποιος που δεν είναι μυημένος στο θέατρο σε ένα μπαρ να δει θέατρο παρά σε ένα αμιγώς θεατρικό χώρο! Το θέατρο όμως είναι αισθητικό και έτσι και το γνωρίσεις μια φορά μετά σίγουρα θα ξαναδείς όπου και αν παίζεται.

C. N.: Τι σχέδια υπάρχουν για το άμεσο μέλλον; Μια νέα παράσταση; ή η συνέχιση του Striptease;

Μ. Μ. – Μ. Γ.: Η συνεχεια του Striptease είναι φυσικά στα άμεσα σχέδια μας όπως και το να παίξουμε σε άλλες πόλεις εκτός Αθήνας μια και ο κόσμος ανταποκρίνεται με πολύ αγάπη σε αυτό που κάνουμε! Για του χρόνου μαζί με το Striptease θα παίζεται άλλο ένα Βar theater από την ομάδα μας. Ένας μονόλογος έκπληξη!