Το Gazarte ξεκινά τις θεματικές βραδιές Get Up, Stand Up Fridays, με πρώτη καλεσμένη την La Yegros, το νέο αστέρι της Αργεντινής, που συνδυάζει την μαγεία των λατινοαμερικάνικων ρυθμών της Cumbia και των σύγχρονων ηλεκτρονικών ήχων.

Λίγο πριν την άφιξή της στη σκηνή του Gazarte η La Yegros μιλάει στο Culturenow.gr για τη μουσική, αλλά και για την Αργεντινή, κάνοντάς μας να την αγαπήσουμε πριν καν προλάβουμε να την ακούσουμε live!

CultureNow: Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 θα επισκεφτείτε την Αθήνα για ένα live, στο πλαίσιο των Get Up, Stand Up Fridays, που διοργανώνει το  Gazarte. Τι να περιμένουμε από το live αυτό; Θα μας ξεσηκώσετε;

La Yegros: Το show θα είναι πολύ χορευτικό, γιατί μας αρέσει πολύ να χορεύουμε και να βλέπουμε το κοινό να συνδέεται με το ρυθμό και την ενέργειά μας. Ελπίζουμε να ανάψουμε τα αίματα για πάρτυ και να μας τυλίξει όλους μία διασκεδαστική και εορταστική ενέργεια!

C. N.: Η μουσική και η φωνή σας έχουν τη ζεστασιά της Λατινικής Αμερικής και τον υπέροχο ρυθμό της cumbia, η οποία ανακατεύεται με σύγχρονα ηλεκτρονικά στοιχεία. Πώς πρόεκυψε αυτό το “πάντρεμα”; Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές μεγαλώνοντας;

L. Y.: Χάρη στη μητέρα μου άκουγα από πολύ μικρή ηλικία τη μουσική της cumbia. Ήταν μεγάλη θαυμάστρια των Wawanco και θυμάμαι να μεγαλώνω μέσα σ’ αυτό το ρυθμό. Και καθώς μέγαλωνα άρχισε να με ενδιαφέρει η ηλεκτρονική μουσική και γενικά οι πιο μοντέρνοι ήχοι, και έτσι επιδίωξα να τα ενώσω με τις ρίζες μου και τελικά είναι κάτι που μου βγήκε πολύ φυσικά.

C. N.: Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόγραμμα της βραδιάς; Θα ακούσουμε παλιά, αλλά και νέα κομμάτια που δεν έχετε ξαναπεί σε live;

L. Y.: Στο live show θα έχω μαζί μου τους Gaby Ostertag στα κρουστά, Nico Deluca στο ακορντεόν και David Martinez στην κιθάρα. Μαζί θα παρουσιάσουμε τραγούδια από το άλμπουμ Viene de Mi along, καθώς επίσης και κάποια νέα κομμάτια. Και ναι, με πολύ ενθουσιασμό σας προσκαλώ όλους να ακούσετε για πρώτη φορά αυτά τα νέα τραγούδια που θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο άλμπουμ.

C. N.: Να περιμένουμε δηλαδή σύντομα το δεύτερο άλμπουμ;

L. Y.: Ναι, Τον Δεκέμβριο θα επιστρέψω στην Αργεντινή για να δουλέψουμε στο στούντιο, μαζί με τον παραγωγό μου King Coya και τον συνθέτη Daniel Martin, για να ηχογραφήσουμε το νέο άλμπουμ το οποίο ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015.

C. N.: Κατάγεστε από την Αργεντινή, η οποία έχει περάσει πολύ δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις, παρ’ όλα αυτά όμως καταφέρνει να στέκεται υπερήφανα στα πόδια της. Θα θέλατε να δώσετε ένα μήνυμα ελπίδας στο ελληνικό κοινό για όλα αυτά που περνάει τα τελευταία χρόνια;

L. Y.: Τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα στην Λατινική Αμερική, και φυσικά έχουμε περάσει πολύ άσχημες στιγμές όλοι μας σαν κοινωνία και κάθε μέρα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με αυτό που έχουμε και να το αξιολογούμε. Είμαστε μία χώρα που αντέχει και είμαστε γεμάτοι με ελπίδα, η οποία μας βοηθάει να πολεμάμε για κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Έχουμε πολλά πράγματα να επιλύσουμε στην Αργεντινή, όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η διαφθορά και άλλες αναρρίθμτες συγκρούσεις. Πιστεύω όμως ότι ποτέ δεν πρέπει να το βάζεις κάτω, η ενότητα δημιουργεί δύναμη και είναι σημαντικό πάντα να πιστεύεις σ αυτή την ενότητα. Η χώρα μου και οι υπέροχοι άνθρωποί της, ακόμα κι αν έχουμε υποφέρει τόσες πολλές αδικίες, μπορούμε ακόμα και αναπτυσσόμαστε. Ακόμα πιστεύουμε ότι η αλλαγή είναι εφικτή και ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. Και εύχομαι το ίδιο να κάνουν και οι αγαπητοί Έλληνες. Και πάνω απ’ όλα να έχουν μία γρήγορη ανάκαμψη. Όλα είναι πιθανά.

Photo: Lucia Durietz

Η La Yegros θα εμφανιστεί στο Gazarte την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες.