Η Ιωάννα Μαυρέα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τα νέα μου είναι σαρωτικά», της Λένας Κιτσοπούλου, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Σφενδόνη.

Λίγα λόγια για το έργο

Τα νέα είναι πραγματικά σαρωτικά αυτή την εποχή, παιδιά, θα καταργηθεί η μεσαία τάξη, ακούτε, θα καταργηθεί η μεσαία τάξη, παιδιά, θα κόβεται το ρεύμα, θα ακριβαίνουν τα πάντα, θα έρθει φτώχεια, θα γίνονται πολλά σίριαλ μυθοπλασίας, θα ανέβει η μυθοπλασία, παιδιά, θα γίνονται καλά πράγματα στην τηλεόραση, η Αθήνα, παιδιά, θα είναι ούρμπαν, θα είναι φιούζιον, έχει έρθει η εποχή της αποδόμησης του μαμαδίστικου φαγητού, έρχονται θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα, ακούτε τι γίνεται; Θα σωθεί η Κυψέλη, θα σωθεί, όλοι θα σωθούμε αρκεί να μιλάμε, αρκεί να ποστάρουμε, παιδιά, και τα σπυριά στη μούρη μας να ποστάρουμε, έχει έρθει επιτέλους η εποχή να σχολιάσουμε όλοι μαζί τα σπυριά μας, επιτέλους ελευθερία, καρδούλες, καρδούλες, παιδιά, βάλτε καρδούλες στα σπυριά, πείτε μία ζεστή ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ανεβάστε τα κωλόσπυρά σας όλα, σαρώνει η εποχή, σαρώνει, ο εβδομηντάρης είναι πια νέος, νεότατος, δεν γερνάει κανείς, το ακούσατε αυτό; Δεν υπάρχει γήρας, η νεότητα είναι εσωτερική, το μάθατε αυτό; Θα κόψουμε το κρέας, θα δώσουμε μεγάλη βάση στην πρώτη ύλη, η νέα γενιά δεν θα καπνίζει πια, καταλαβαίνετε τι γίνεται; Δεν θα είναι πια πλαστικά τα καλαμάκια του καφέ, παιδιά, θα ρουφάς, θα ρουφάς και δεν θα ρουφιέται τίποτα, είναι σαρωτικά τα νέα, είναι τόσο σαρωτικά που δεν υπάρχουν λόγια.

***

-Αυτήν τη σεζόν συμμετέχετε στο νέο έργο «Τα νέα μου είναι σαρωτικά». Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με την Λένα Κιτσοπούλου, με την οποία έχετε συμπράξει και στο παρελθόν;

Το να δουλεύω με τη Λένα είναι μεγάλη χαρά γιατί έχω απέναντι μου ένα ευφυές άτομο που με πολλή αγάπη, ελευθερία, αλήθεια και ευγένεια σε βάζει μέσα σ’ αυτό που έχει σκεφτεί.

-Υπάρχει κάτι στα έργα της κας Κιτσοπούλου, που σας κεντρίζει προσωπικά το ενδιαφέρον; Κάτι που τα κάνει τα ξεχωρίζουν;

Στα έργα της υπάρχει πάντα αυτό που με βασανίζει, αυτό που έχω σκεφτεί και δεν ξέρω πώς να το πω, που φοβάμαι να το δώ. Υπάρχει αλήθεια.

-Ποια είναι τα βασικά ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται το «Τα νέα μου είναι σαρωτικά»;

Είναι ένα αφιέρωμα στην καθημερινότητα που ζούμε, που παρακολουθούμε, στα πράγματα που εστιάζουμε και που επιμένουμε, στο τίποτα που ακολουθούμε.

-Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τον δικό σας ρόλο στην παράσταση;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο ρόλο. Μπλέκομαι κι εγώ στην ίδια αγωνία και απελπισία με τους άλλους.

-Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, υπάρχει κάτι με το οποίο καλείστε εσείς προσωπικά να αναμετρηθείτε;

Ναι βέβαια. Με την προσπάθεια που κάνω για να βγει η μέρα.

-Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ο καθένας σήμερα μπορεί να έχει βήμα μέσα από τα social media;

Δεν έχω καμιά σχέση με τα social media οπότε δε γνωρίζω τι είναι αυτό που οδηγεί τους ανθρώπους σε αυτά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία.

-Ποια είναι τα συμπεράσματα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αντλήσουν οι θεατές από την παράσταση για τη σύγχρονη κοινωνία;

Μια αλήθεια που σίγουρα νιώθουν.

Photo Credit: © Karol Jarek

Διαβάστε επίσης:

Τα νέα μου είναι σαρωτικά, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Σφενδόνη