Την γνωρίζουμε από τις soul funk μουσικές της επιτυχίες, αλλά ένα ακόμα μεγάλο πάθος της είναι το θέατρο και πλέον, ακόμα κι αν η ίδια νιώθει “μικρή”, μετρά αρκετά χρόνια εμπειρίας σε παιδικές παραστάσεις. Μοιράζεται μαζί μας το μυστικό της επιτυχίας της και δε διστάζει να το διαδώσει στα νέα παιδιά που ονειρεύονται να ξεκινήσουν μία καριέρα στην Ελλάδα.

Ο ρόλος που υποδύεται στη Βυθούπολη είναι η Μαντάμ Χειλού, ένα εξωτικό ψάρι, από τον κόλπο της Βεγγάλης που εμπνέεται από τη ζωή και το ίδιο σκοπεύει να εμφυσήσει και στους μικρούς εξερευνητές του βυθού που θα παρακολουθήσουν την παράσταση. Η Idra Kayne δίνοντας μια πνοή αισιοδοξίας καταφέρνει μέσα από τη διασκέδαση να προσφέρει ίσως ένα νέο είδος διαδραστικής μάθησης μέσα από το θέατρο.


– Η παράσταση «Μια Βουτιά στη Βυθούπολη» ανεβαίνει στο Παλλάς με μία πολύ φιλόδοξη παραγωγή. Γιατί πιστεύεις ότι θα ξεχωρίσει στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων;

Πιστεύω ότι αυτή η παράσταση θα ξεχωρίσει στις προτιμήσεις τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων γιατί πρόκειται για ένα πολύ όμορφο, διασκεδαστικό και γεμάτο χιούμορ κείμενο με πολύ θετικά μηνύματα για την αγάπη, την ισότητα, την αισιοδοξία, την ειρήνη και την ελευθερία, “στολισμένο” με υπέροχα τραγούδια. Και φυσικά επειδή και ο ίδιος ο θίασος το αγαπάμε και το απολαμβάνουμε τόσο πολύ που είμαι βέβαιη ότι θα παρασύρουμε τους θεατές στο βυθό μας.

-Ποιος είναι ο χαρακτήρας πού υποδύεσαι και ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο αγαπημένος των παιδιών;

Εγώ υποδύομαι τη Μαντάμ Χειλού, ένα εξωτικό ψάρι θα έλεγα, από τον κόλπο της Βεγγάλης. Νομίζω ότι στο έργο μας υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες που κάθε παιδί θα ταυτιστεί και με άλλον, οπότε μου είναι δύσκολο να προβλέψω κάποιον για αγαπημένο των παιδιών.

– Η σειρά παραμυθιών του Γιώργου Δ. Λεμπέση θα μπορούσαμε να πούμε ότι φέρει και οικολογικά μηνύματα. Ισχύει το ίδιο και για την παράσταση;

Φυσικά! Με πολύ όμορφο τρόπο.

– Τα παιδιά είναι αναμφίβολα ένα δύσκολο κοινό. Πιστεύεις ότι τους αρέσει να μαθαίνουν ενώ διασκεδάζουν σε μία θεατρική παράσταση;

Έχοντας παίξει σε άλλες πέντε παιδικές παραστάσεις στο παρελθόν, είμαι βέβαιη πια ότι μόνο μέσα από τη χαρά, τη διασκέδαση και τη διάδραση τα παιδιά απολαμβάνουν τη μάθηση.

– Μετράς πλέον αρκετά χρόνια συμμετοχής σε παραστάσεις τόσο για ενήλικο όσο και για παιδικό κοινό. Θα έλεγες ότι είναι εξίσου μεγάλο το πάθος σου για το θέατρο με αυτό για τη μουσική;

Το θέατρο και η ενασχόλησή μου με αυτό ήταν παιδικό μου όνειρο, οπότε ναι θεωρώ ότι το αγαπώ εξίσου, απλά νιώθω -και είμαι- ακόμα πολύ “μικρή” σε αυτόν το χώρο.

– Τι είναι αυτό που σε εμπνέει καλλιτεχνικά και σε ωθεί να κάνεις νέα πράγματα;

Καλλιτεχνικά με εμπνέει η ζωή, τα βιώματά μου, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μου. Αυτό που με ωθεί να κάνω νέα πράγματα είναι αυτή η “δίψα” που έχω από παιδί να πραγματοποιώ ότι ονειρεύομαι.

– Ποια θα ήταν η συμβουλή σου απέναντι σε ένα παιδί που ξεκινάει τώρα την καλλιτεχνική του πορεία;

Δουλειά, πίστη, δουλειά, υπομονή, δουλειά, επιμονή και σε περίπτωση που δεν το ανέφερα αρκετά, ΔΟΥΛΕΙΑ. Τόσο πάνω στην τέχνη του όσο και με τον εαυτό του.

– Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον της θεατρικής και μουσικής βιομηχανίας;

Αν και βιώνω συχνά περιόδους απογοήτευσης, κούρασης και σκότους, είμαι φύσει αισιόδοξη, οπότε ναι!


Photo Credits: Γιώργος Καλφαμανώλης


Διαβάστε επίσης: 

Βουτιά στη Βυθούπολη, του Γιώργου Δ. Λεμπέση στο Θέατρο Παλλάς