Η Barbara Kruger είναι μία Αμερικανίδα καλλιτέχνις που ασχολείται με την εννοιολογική τέχνη, αλλά και το κολλάζ. Τα έργα της είναι συχνά ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τιτλοφορούνται με συνθήματα που σχολιάζουν την σύγχρονη κοινωνία στη χαρακτηριστική γραμματοσειρά-υπογραφή της. Βασιζόμενη σε τεχνικές της μαζικής επικοινωνίας και της διαφήμισης θέτει επί τάπητος ζητήματα ταυτότητας, σεξουαλικότητας, καταναλωτισμού, αλλά και κοινωνικών δομών και κατασκευών.

Φωτογραφίες, που βρίσκει σε ευρείας κυκλοφορίας περιοδικά, συνδυάζονται με κείμενα της, που σκοπό έχουν να ταρακουνήσουν τον θεατή και να δημιουργήσουν έναν άτυπο διάλογο μαζί του. Κι οι εικόνες αυτές μεταφέρονται σε τεράστια μεγέθη εκτυπωμένων αφισών.

Με μηνύματα που αναφέρονται σε θέματα φεμινισμού ή καταναλωτισμού, προσπαθούν μέσω των αντιθέσεων και του μεγέθους τους να μιλήσουν για το συλλογικό ασυνείδητο και τις συμβάσεις μιας κοινωνίας που παραμένουν αθέατες, αλλά αισθητές στα σώματα και τον ψυχισμό των ανθρωπων.

Εμπνεόμενη από τις διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών νέων νόμων περί εκτρώσεων στην Πολωνία, η Barbara Kruger επαναφέρει ένα έργο-κείμενο της που δημιούργησε πριν από 30 χρόνια, με τίτλο Το Σώμα Σου Είναι ένα Πεδίο Μάχης (Your Body Is a Battleground). Μεταφρασμένες εκδοχές του έργου της έχουν αφισοκολληθεί στους δρόμους της πολωνικής πόλης Szczecin. Η νέα εκδοχή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης TRAFO, το οποίο επικοινώνησε μαζί της όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, ζητώντας το έργο της.

Η καλλιτέχνις είχε σχεδιάσει αρχικά το εν λόγω έργο με αφορμή αντίστοιχη γυναικεία διαδήλωση του 1989 στην Ουάσινγκτον για την νομιμοποίηση των εκτρώσεων. Το πόστερ αναπαριστά τη φωτογραφία ενός γυναικείου προσώπου ανφάς. Το μισό είναι κανονικό, ενώ το άλλο μισό είναι το αρνητικό του. Ο τίτλος του έργου πλαισιώνει την εικόνα στην χαρακτηριστική ασπρο-κόκκινη γραμματοσειρά Futura bold της Kruger.

Η ίδια σχολίασε στο Artnet News: Είναι τραγικό και ταυτόχρονα αναμενόμενο πως οι βάναυσες συνθήκες, που με οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της εικόνας πριν δεκαετίες, συνεχίζουν να ελέγχουν τα σώματα των γυναικών και την πρόσβασή τους στην αναπαραγωγική φροντίδα.

Τον Οκτώβριο, το πολωνικό δικαστήριο απαγόρευσε τις εκτρώσεις σε περίπτωση ανωμαλιών του εμβρύου. Σε μία χώρα που -ούτως ή άλλως- είχε μερικούς από τους πιο αυστηρούς νόμους στην Ευρώπη σχετικά με τις γυναικείες εκτρώσεις, θα απαγορευθούν ακόμα 1.000 εκτρώσεις ετησίως, επιτρέποντας την νόμιμη διαδικασία μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και επικινδυνότητας για τη ζωή της μητέρας.