Συγκεκριμένα στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά ασπρόμαυρων και έγχρωμων φωτογραφιών από τα ταξίδια του φωτογράφου στη Νέα Γή και την Ισλανδία. Μέσω αυτών των φωτογραφιών ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με σπάνιες εικόνες από ασυνήθιστα μέρη στις οποίες απεικονίζεται η γοητεία που ασκεί η ομορφιά της φύσης και ειδικά της παρθένας φύσης στον άνθρωπο.

Σε πρώτη ανάγνωση οι φωτογραφίες του Fahrni λόγω της αισθητικής τους ποιότητας και ποιητικότητάς τους μαγνητίζουν το βλέμμα του θεατή αλλά σε δεύτερη οι εικόνες αυτές οδηγούν σε σκέψεις σχετικά με την ευθραυστότητα και το μέλλον του πλανήτη, το ρόλο του ανθρώπου απέναντι στη φύση καθώς και σε έναν επαναπροσδιορισμό της σχέσης του με τη φύση.

Ο ίδιος ο φωτογράφος αποφάσισε να ονοματίσει αυτή τη σειρά έργων ως project “Horizons Lointains” το οποίο και ξεκίνησε από ένα ταξίδι του στη Νέα Γη στον Καναδά ανακαλύπτοντας ένα από τα μέρη του Βόρειου Ατλαντικού στα οποία κανείς μπορεί να παρακολουθήσει την κάθοδο και την πορεία των παγόβουνων προς έναν προγραμματισμένο θάνατο υπενθυμίζοντάς μας ώς ένα “memento mori” την ευθραυστότητα και το εφήμερο της ζωής όχι όμως για να μας φοβίσει αλλά το αντίθετο να μας κάνει να επαναπροσδιορίσουμε αξίες και να εκτιμήσουμε την ομορφιά που υπάρχει στη γη. Όπως ο ίδιος ο φωτογράφος σημειώνει σχετικά: αυτή η σειρά έργων “ είναι ένας τρόπος για εμένα να μοιραστώ τη άποψή μου για την ευθραυστότητα και την την ομορφιά του πλανήτη μας σε αυτές τις βόρειες περιοχές της γης οι οποίες και με εμπνέουν”.

Η ομορφιά και δύναμη της φύσης ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τον άνθρωπο και ανάλογα με την εκάστοτε ιστορική εποχή συνέβαλε και στην καλλιτεχνική του συνείδηση και όπως έχει γράψει τόσο όμορφα ο Johann Wolfgang Von Goethe στο ποιήμά του “Φύση και Τέχνη” η φύση είναι ερωτευμένη με την τέχνη.


Mέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας των Σπαστικών.