Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Πορτραίτο στη Μουσική Σκηνή Πυρήνας

Πορτραίτο στη Μουσική Σκηνή Πυρήνας
Η ιστορία μιας μέρας φτιαγμένη με γνωστά και καινούργια τραγούδια. Μια κορνίζα με μια νέα γυναίκα, τη μορφή της, ό,τι νιώθει και ό,τι της

συμβαίνει. Τραγουδάει αστικά τραγούδια και ονειρεύεται την εξοχή. Μας κοιτά από την κορνίζα-παράθυρο και μας μιλά, βγαίνει και έρχεται προς εμάς. Απλώνει τα ρούχα της, χορεύει και θυμώνει. Μια συνειδητή προσωπογραφία, ενός ανθρώπου τωρινού, που ζει. Η εικόνα του πίνακα θα μεγαλώσει και θα γεράσει μαζί της.

 

Στην τέχνη της ζωγραφικής ο ζωγράφος ζητά από το μοντέλο του να μείνει ακίνητο και προσπαθεί να απεικονίσει τη στιγμή. Αυτός που φτιάχνει τραγούδια θέλει το μοντέλο του να τρέχει, να κινείται, να συγκινεί και να συγκινείται. Αυτή η κίνηση στον χώρο και στους ανθρώπους είναι το χρώμα του και οι γραμμές του. Η Σάσα βγήκε στο δρόμο από το πρωί. Έζησε. Και το βράδυ γύρισε στο δωμάτιο της.

 

Ο καθένας γεννιέται σε ένα πλαίσιο, σε μια κορνίζα, από τις καταβολές του, το φύλο του, τη χώρα. Καθώς ζει φτιάχνει το πορτραίτο του με τους φίλους, τα βιβλία, τις εμπειρίες, τις αναμνήσεις και τα όνειρά του. Γεμίζει την εικόνα του με όσα αντέχει να φέρει στα όρια της κορνίζας του. Στο τέλος, ποιος ξέρει, μπορεί να καταφέρει να ξεφύγει ακόμα και από αυτό το πορτραίτο του.

 

Την κορνίζα της κατασκεύασε ο Τήνιος λαϊκός εικαστικός Αργύρης Βιδάλης. Το τραγούδι \"Η γυναίκα του κάδρου\" είναι βασισμένο στο ομώνυμο κεφάλαιο από το βιβλίο της Αγγελικής Στρατηγοπούλου \"Μη ξαναρωτήσεις το μπαμπά\".

 


Τις Τετάρτες του Δεκέμβρη στον Πυρήνα

 

Ταυτότητα της παράστασης


Σενάριο τραγουδιών, πρωτότυπα τραγούδια: Νίκος Κολλάρος
Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος
Μουσική εποπτεία: Νίκος Γιούσεφ
Eνορχήστρωση: Σάσα Παπαλάμπρου, Γιώργος Πατεράκης
Μουσικές επιλογές, διδασκαλία: Δέσποινα Μπούρδου
Φωτογραφίες, artwork: Γρηγόρης Κολλάρος

Επί σκηνής

Τραγούδι: Σάσα Παπαλάμπρου
Πιάνο: Γιώργος Πατεράκης
Κρουστά: Πέτρος Τζέκος
Κοντραμπάσο: Αποστόλης Παπαπέτρος

 

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης στη μουσική σκηνή Σφίγγα
18.10.2016 11:33
Η Γιάννα Βασιλείου και ο Αδάμ Τσαρούχης έρχονται τις Πέμπτες 3 και 10 Νοεμβρίου στο καινούριο στέκι της Αθήνας, τη μουσική σκηνή Σφίγγα. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές όσο και τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο. Τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και έχουν αντέξει στον χρόνο.
Ο Γρηγόρης Βασίλας και οι
17.06.2016 14:40
O Γρηγόρης Βασίλας, ένας από τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού και το συγκρότημα «ΠΥΡΗΝΑΣ», συνθέτουν ένα μοναδικό σύνολο στον χώρο της λαϊκής μουσικής, και μας προσκαλούν να το απολαύσουμε σε μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων.
Τραγούδια για την Άνοιξη από τον Βαγγέλη Δούβαλη στο Black Duck
26.04.2016 10:14
Τον δικό του «περίπατο» στην Άνοιξη κάνει ο Βαγγέλης Δούβαλης, ένας νέος λαϊκός ερμηνευτής, και έρχεται στο Black Duck, την Παρασκευή 6 Μαΐου, έχοντας στις αποσκευές του σπουδαία τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική σκηνή.
Φύλαξα τ΄ όνειρο: διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από την MINOS-EMI
29.03.2016 12:07
Κυκλοφορεί από την ΜΙΝΟS-ΕΜΙ ένα διπλό cd με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που κατέχουν θέση ελληνικού ύμνου αφού ταξίδεψαν και γνώρισαν την μουσική μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και τραγούδια λιγότερα γνωστά που πάντα όμως εμπεριέχουν την ιδιοφυή προσέγγιση του δημιουργού τους.