Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Απόστολος Δοξιάδης: Μακαβέττας: Παρουσίαση στο Public

Απόστολος Δοξιάδης: Μακαβέττας: Παρουσίαση στο Public

Το βιβλίο του Απόστολου Δοξιάδη, «Μακαβέττας» θα παρουσιαστεί στο Public Συντάγματος τη Δευτέρα …

13 Δεκεμβρίου και ώρα 20: 30.

 

Το σκηνικό της αφήγησης εξελίσσεται με επίκεντρο την 7η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στα χρόνια της δικτατορίας όπου ο Συνταγματάρχης Σταμάτης Ξηριάς ορμώμενος με τανκς στο στρατόπεδο, εγείρει απαιτήσεις από τον Πρόεδρο. Στη συνέχεια μια μοναδική ιστορία ξεδιπλώνεται  για τον αναγνώστη.

 

Ο Απόστολος Δοξιάδης είναι συγγραφέας και σκηνοθέτης. Παρά το αρχικό του ενδιαφέρον για το μυθιστόρημα και τις τέχνες σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Παράλληλα, έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και έχει γράψει δοκίμια με θέματα παρμένα από την μυθοπλασία τη σχέση των μαθηματικών με το μυθιστόρημα, την ελληνική ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό κ.ά.

Το 2008, ο Απόστολος Δοξιάδης κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα-κόμιξ Logicomix, σε συνεργασία με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϋ στην Επιστήμη των Υπολογιστών Χρίστο Παπαδημητρίου . Πρόκειται για την παρουσίαση της ιστορίας της μοντέρνας λογικής και της γένεσης των υπολογιστών σε βιβλίο με τη μορφή κόμικς.

 

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου του βιβλίου, θα παραστούν και θα σχολιάσουν το έργο του συγγραφέα οι κ.κ. Θάνος Βερεμής, Ελισσάβετ Γκοτζιά και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

Σχετικές ειδήσεις
O συγγραφέας Ζακ Εμπραχίμ έρχεται στην Ελλάδα και στα Public
23.01.2017 12:10
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, και οι εκδόσεις Key Books σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη: Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής», Ζακ Εμπραχίμ. Στο βιβλίο του ο Αμερικανοαιγύπτιος συγγραφέας διηγείται μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία, πιο επίκαιρη από ποτέ.
Ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα
02.12.2016 14:54
Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, Το Κλαρινέτο, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπεση στα Public
15.04.2016 10:38
Τα Public και οι Εκδόσεις Ψυχογιός μας προσκαλούν όλους, μικρούς και μεγάλους, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Δ. Λεμπέση – του δημιουργού της best seller σειράς «Ψαρόσουπα» - «Οι Ανωήρωες και το Γιγαντιαίο Σαχλαμάρι», την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016.
 Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη στο Public
11.04.2016 10:46
H Key Books και τα Public σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου Η Τέχνη του Πολέμου Αποκωδικοποιημένη της Τζέσικα Χάγκι
Ο Γιώργος Κακουλίδης παρουσιάζει τον Μίστερ Μπούλντογκ
01.04.2016 09:36
O Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη και τα Public έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος Μίστερ Μπούλντογκ του Γιώργου Κακουλίδη την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public.