Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το Θέατρο Στοά τιμά τον Μποστ

Το Θέατρο Στοά τιμά τον Μποστ
Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται 15 χρόνια από το θάνατο του Μποστ. Το Θέατρο ΣΤΟΑ τιμώντας τη μνήμη του αγαπημένου του

συνεργάτη οργανώνει τιμητική εκδήλωση , στην οποία  θα παιχτούν διάφορες σκηνές από έργα που έχουν παρουσιαστεί στη Στοά, και θα ακουστούν πολλά τραγούδια και ποιήματα σε στίχους του Μποστ.

 

 

Στην εκδήλωση, που θα αρχίσει στις 8.30, θα πάρουν μέρος εκτός από τον Θανάση Παπαγεωργίου που έχει την επιμέλεια της εκδήλωσης και τη Λήδα Πρωτοψάλτη , οι ηθοποιοί της Στοάς Νίκη Χαντζίδου, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, οι συνεργάτες των έργων του Μποστ ηθοποιοί Σοφία Φιλιππίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Αλβανού, Μαρία Τσιμά, Γιάννης Αναστασάκης, Φαίδων Καστρής, ο γιος του Γιάννης Μποσταντζόγλου, ο μόνιμος συνθέτης των τραγουδιών του Μποστ στα έργα που ανέβασε η Στοά Βασίλης Δημητρίου και ο Νότης Μαυρουδής που έχει μελοποιήσει ένα τραγούδι σε στίχους του τιμώμενου συγγραφέα.

 

 

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, οι ποιητές Γιάννης Βαρβέρης και Γιάννης Κοντός, ο συγγραφέας Πάρις Τακόπουλος.

 

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με προηγούμενη κράτηση στο τηλέφωνο του θεάτρου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αντριάνα, του Θανάση Παπαγεωργίου στο Θέατρο Στοά
10.01.2017 11:49
Με έναν μονόλογο, από τους καλύτερους που έχουν γραφτεί, κατά γενική ομολογία, τα τελευταία χρόνια, θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν το Θέατρο Στοά στου Ζωγράφου. Πρόκειται για την «Αντριάνα» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος ο ιδρυτής της Στοάς Θανάσης Παπαγεωργίου πριν από τέσσερα χρόνια και που αποτέλεσε ένα προσωπικό ερμηνευτικό επίτευγμα για την Εύα Καμινάρη.
Με δύναμη από την Κηφισιά, για 2ο χρόνος στο Θέατρο Στοά
18.10.2016 13:46
Το Θέατρο ΣΤΟΑ διανύοντας τον τεσσαρακοστό έκτο χρόνο ζωής και έχοντας ήδη παραδώσει τη σκυτάλη στους νεότερους συνεργάτες του, ανεβάζει σε επανάληψη το αριστούργημα των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά».
Το Ιστορικό Αρχείο τιμά με θέατρο την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων
08.06.2016 15:05
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων και σας προσκαλεί στην εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~μια παράσταση στο Αρχείο~», έργο της Ιόλης Ανδρεάδη, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016.
Αλληλεγγύη: Η εκδίκηση του καλού: 24 ηθοποιοί και 14 ποιητές ενώνουν τη φωνή τους για τους πρόσφυγες
23.03.2016 10:27
Αθήνα και Θεσσαλονίκη συντονίζονται στην ίδια εκδήλωση με το κοινό σύνθημα: «Η Αλληλεγγύη είναι η εκδίκηση του καλού». 14 ποιητές, 24 ηθοποιοί και 3 μουσικοί ενώνουν τη φωνή τους σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, 16.00-18.00.
Φαύστα του Μποστ από την Θεατρική Ομάδα Λέρου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου
22.02.2016 12:00
Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει την κωμωδία «Φαύστα» του Μποστ, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου.