Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μια αγκαλιά για να πεθάνεις

Μια αγκαλιά για να πεθάνεις
Το θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει το γεμάτο ανατροπές έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Martin McDonagh, The Pillowman, στην ελληνική εκδοχή του «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Το θέατρο Αγγέλων Βήμα παρουσιάζει το γεμάτο ανατροπές έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Martin McDonagh, The Pillowman, στην ελληνική εκδοχή του «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη.

Το βραβευμένο έργο του Martin McDonagh, εκτυλίσσει μία φαινομενικά προφανή ιστορία, σε τόπο και χρόνο που δεν ορίζονται, σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου δύο αστυνομικοί, ο ένας πρακτικός και ο άλλος θεωρητικός της βίας, συλλαμβάνουν και ανακρίνουν ένα συγγραφέα και τον μικρότερο αδελφό του για ανεξιχνίαστους φόνους μικρών παιδιών που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους.

Οι φόνοι βρίσκουν κοινά σημεία με τα διηγήματα του συγγραφέα, οπότε εύκολα οι υποψίες πέφτουν επάνω του. Μένει μόνο να το ομολογήσει και μέχρι το βράδυ να έχει εκτελεστεί επί τόπου με συνοπτικές διαδικασίες.

Το έργο, ξεκινά απότομα με τη σύλληψη του συγγραφέα, για να μας προσφέρει στη συνέχεια και μέχρι το κλείσιμο της αυλαίας ένας καταιγισμός ανατροπών, μια συνεχή εναλλαγή ρόλων, μία αναπάντεχη συνύπαρξη σκληρότητας και τρυφερότητας, εφιαλτικού σαρκασμού και καταλυτικού χιούμορ.

Γραμμένο από τον -36χρονο σήμερα- Ιρλανδό θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Μακ Ντόνα, με τίτλο «The Pillowman», το έργο πρωτοανέβηκε στο Royal Νational Theatre του Λονδίνου στις 13 Νοεμβρίου 2003. Το 2004 κέρδισε το βραβείο Lawrence Olivier για το καλλίτερο θεατρικό έργο και, το βραβείο αυτό, ακολούθησαν πολλά άλλα σε όλο τον κόσμο. Το έργο «The Pillowman», που, στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, ανεβαίνει με τον τίτλο «Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις», έχει παρουσιασθεί σε πάνω από εκατό σκηνές σε όλο τον κόσμο.

Παίζουν οι: Λουκάς Ζήκος, Γιάννης Δρίτσας, Μανώλης Χουρδάκης, Ιωσήφ Πολυζωίδης.

Info
Μια Αγκαλιά για να Πεθάνεις, The Pillowman
Martin McDonagh
Θέατρο «Αγγέλων Βήμα»
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλέφωνο: 210 5242211-3
Πρεμιέρα: Πέμπτη 29 Νοεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
06.02.2017 16:12
Το Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» παρουσιάζει, σε πανελλήνια πρώτη, την μουσική κωμωδία του Ινδού συγγραφέα Rudra Alwar «Με κάρυ και κύμινο» από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.
Θα πεθάνω αν πεθάνεις, σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα στο
29.12.2016 11:31
«Θα πεθάνω αν πεθάνεις», το έργο της Σουηδής συγγραφέως Anna Maria Nygren παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από 6 Ιανουαρίου στο Χώρος Θέατρο, σε μετάφραση Βασίλη Παπαβασιλείου και σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα. Επί σκηνής θα βρεθεί μια ομάδα ταλαντούχων νεότατων ηθοποιών, οι Γιώργος Βουβάκης, Ορέστης Καρύδας, Κατερίνα Μισιχρόνη και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη.
Οι Σιδεράδες του Μίλος Νίκολιτς στο Αγγέλων Βήμα
22.09.2016 10:48
Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα για το έργο «Οι Σιδεράδες» του Μίλος Νίκολιτς στο Αγγέλων Βήμα.
Την λένε Εύα..., για 2η σεζόν στο Αγγέλων Βήμα
21.09.2016 11:48
Το Θέατρο Αγγέλων Βήμα φιλοξενεί για 2η σεζόν το έργο του Αντώνη Μποσκοΐτη, Την λένε Εύα.
Οι Τσούχτρες, του Don Nigro στο Αγγέλων Βήμα
07.09.2016 13:58
Η Μίνα Αδαμάκη και η Μαρία Κατσανδρή συναντιούνται στη σκηνή του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» από τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 για να μας ταξιδέψουν μέσα από το έργο "ΟΙ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ" του Αμερικανού συγγραφέα DON NIGRO στον κόσμο του Χόλυγουντ.