Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Καρέκλες καταστρώματος με την Κάρμεν Ρουγγέρη

Καρέκλες καταστρώματος με την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το έργο «Καρέκλες καταστρώματος» της πρωτοεμφανιζόμενης στην Ελλάδα Jean Mc Connell θα παρουσιάζεται στον πολυχώρο Αγγέλων

Βήμα από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 21.15.

  
Αιώνας Γυναικών

   
Γυναίκες δυναμικές, αποφασισμένες, δηκτικές, επιπόλαιες κι αστείες. Άντρες που υπήρξαν και έφυγαν, που δεν ήρθαν ποτέ, που είναι εδώ αλλά είναι ‘απόντες’. Άντρες που όλο κρύβονται κι όλο αναβάλλουν. Και κείνες, καθισμένες σε μια προκυμαία μια ηλιόλουστη μέρα, συζητούν, αποκαλύπτουν απροσδόκητες, κωμικές καταστάσεις, κακιώνουν, σαρκάζουν, κριτικάρουν συμπεριφορές και πρόσωπα, μιλάνε για τον εαυτό τους, γελάνε με τον εαυτό τους, συγκινούνται και μετά… κλείνουν την πόρτα και προχωρούνε μπροστά.  

 

Γυναίκες που ακροβατούν στο χαριτωμένο ψέμα και την επικίνδυνη αλήθεια. Ζητάνε, απαιτούν να μάθουν, ανατρέπουν τα δεδομένα με τον πιο εύκολο και κωμικό τρόπο, κοιτάζονται με κοκεταρία στον καθρέφτη του καινούργιου, του δικού τους αιώνα, και προβληματίζονται κι ονειρεύονται.


Συντελεστές

 

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα - Καλογήρου

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης

Μουσική: Κωστής Τζανοκωστάκης.


Παίζουν

 

οι

Κάρμεν Ρουγγέρη

Όλγα Τουρνάκη 

Χαρά Κεφαλά

Χριστίνα Κουλουμπή


Στην παράσταση , παίζει ζωντανά ακορντεόν ο Κωστής Τζανοκωστάκης.

Σχετικές ειδήσεις
Τρεις άδειες καρέκλες, του Γιάννη Σκαρίμπα στο Θέατρο Άβατον
22.12.2016 12:47
Το Θέατρο Άβατον παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Σκαρίμπα, Τρεις άδεις καρέκλες, σε διασκευή Νίκου Κυριακίδη και Πελαγίας Μπότση, από τις 22 Ιανουαρίου 2017.
La Cocinera (Η Μαγείρισσα), του Eduardo Machado στο Αγγέλων Βήμα
27.09.2016 15:00
Το έργο La Cocinera (Η Μαγείρισσα), του Eduardo Machado παρουσιάζεται σε Πανελλήνια πρώτη από τις 14 Οκτώβρη 2016 στο Αγγέλων Βήμα.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στον Πολυχώρο Underground
31.08.2016 14:57
Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.
Ποιο σώμα; των Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
25.04.2016 13:39
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα το έργο των νέων Κυπρίων συγγραφέων Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη «Ποιο σώμα;» σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα που οργανώνεται από την Λεία Βιτάλη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.