Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Bicycle Film Festival: Προβολές και Έκθεση Εικαστικών

Bicycle Film Festival: Προβολές και Έκθεση Εικαστικών
Το Βicycle Film Festival είναι ένα διεθνές πολιτιστικό φεστιβάλ με κεντρικό θέμα το ποδήλατο, που ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο

τον κόσμο, ετησίως. 

 

Από τις 11 έως τις 25 Νοεμβρίου θα βρεθεί για πρώτη φορά και στην Αθήνα με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει προβολές, ποδηλατοβόλτες, ποδηλατικούς αγώνες, BMX επιδείξεις, ανοιχτές συζητήσεις, parties, συναυλίες και μια εικαστική έκθεση με θέμα και έμπνευση πάντα το ποδήλατο.

 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει από τις 11-25 Νοεμβρίου την Έκθεση Εικαστικών και ένα διήμερο εκλεκτικό πρόγραμμα προβολών το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, με τρεις προβολές κάθε μέρα,  που  περιλαμβάνει ταινίες όπως οι: “Birth Of Big Air” σε παραγωγή Spike Jonze για τον θρύλο του BMX Matt Hoffmann, “Riding the Long White Cloud” για μια παρέα pro skateboarders σε ένα skate trip με ποδήλατα, “Line of Sight” για τον θρύλο των alleycat races Lucas Brunelle, “Cyclocross Meeting” για αυτούς που αρέσκονται στις λάσπες καθώς επίσης και τις πολύ - αναμενόμενες fixed gear ταινίες “Tokyo to Osaka” και “Empire”.

 

Mε την ενότητα FUN BIKE SHORTS, το φεστιβάλ προτρέπει καθημερινούς ανθρώπους να φτιάξουν την δική τους ποδηλατική ταινία μικρού μήκους, ενώ με την ενότητα URBAN BIKE SHORTS αναδεικνύει την άνθηση της αστικής ποδηλασίας δίνοντας βήμα σε ομάδες freestyle, ΒMX, fixed gear και trial.

 

Αυθεντικό grassroots φεστιβάλ, το BFF επιδιώκει ν’ ανακαλύψει το ποδηλατικό δημιουργικό πνεύμα κάθε πόλης που επισκέπτεται.

 

Επιπλέον, η ελληνική έκδοση του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει και μια GREATEST HITS ενότητα, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες που έχει φιλοξενήσει στα δέκα χρόνια του παγκοσμίως. Όλα αυτά στις εφοδιασμένες με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα εικόνας και ήχου αίθουσες του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.


Η έκθεση SPOKED!, στο πλαίσιο της πρώτης  επίσκεψης στην Ελλάδα, του Bicycle Film Festival διαπραγματεύεται την επιστροφή του ποδηλάτου στην καθημερινότητα, την επίδρασή της στην αισθητική και την αποτύπωσή της στο πεδίο των τεχνών.

Ο πλουραλισμός του είδους των συμμετοχών αναδεικνύει και τον πυρήνα της δύναμης του ποδηλάτου: αφορά όλους. Το εύρος του είδους των έργων της έκθεσης Spoked! επιδιώχθηκε να είναι ανάλογη του εύρους των «ποδηλατικών φυλών» της πόλης. Ζωγράφοι, χαράκτες, φωτογράφοι, illustrators, performers, νεαροί φίλοι του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και κοινωνικές ομάδες, χρησιμοποιούν τα αγαπημένα τους μέσα για να μιλήσουν για το αγαπημένο τους μέσο.

 

Στην  \'Έκθεση Εικαστικών στο πλαίσιο του Bicycle Film Festival Athens, από τις 11 έως τις 25 Νοεμβρίου, συμμετέχουν: Σοφία Αργυρού, Αντώνης Βολανάκης, Mary Cox, Γεωργία Δεσύλλα, Χάρης Κοντοσφύρης, λόκαλ/athens, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Έφη Παναγιωτοπούλου, Pino Pandolfini, Βαγγέλης Παράβας, Φοίβος Παπαδόπουλος & Δημήτρης Παπαδάτος, Λευθέρης Πλακίδας, Piranha, Θοδωρής Προδρομίδης, Ολυμπία Τοπτσίδου, Peio Tofu.

Με το τέλος των προβολών καθημερινά η δράση θα μεταφέρεται σε γνωστά στέκια της πόλης για μια σειρά από συναυλίες και parties.

Σχετικές ειδήσεις
1ο Fashion Film Festival στη Λάρισα
23.01.2017 11:33
Ένα νέο φεστιβάλ ξεκινάει στη Λάρισα. Το Fashion Film Festival! Η διαλεκτική σχέση της μόδας και του κινηματογράφου σε κοινωνικό πλαίσιο. Διοργανώνεται στις 21, 22, 23 Φεβρουαρίου 2017 από την artfools σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με πολλές εκπλήξεις και ταινίες από τον κόσμο της μόδας.
3o Taratsa International Film Festival: Πρόγραμμα Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος
04.08.2016 11:00
Φέτος, στο 3o Taratsa International Film Festival, 4 από τις 7 ταράτσες της διοργάνωσης θα φιλοξενήσουν το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν 70 ταινίες μικρού μήκους, από 37 χώρες.
Οι ταινίες του εθνικού διαγωνιστικού τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival 2016
06.07.2016 13:44
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι η διαδικασία επιλογής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 2ου SeaNema Open Air Film Festival ολοκληρώθηκε και 8 υπέροχες ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κεφαλονιά για να διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ!
6ο Athens Open Air Film Festival
17.06.2016 12:23
Το 6ο Athens Open Air Film Festival ξεκινά τις προβολές του στις 21 Ιουνίου 2016 που και φέτος πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχή χρονιά, και συνδιοργανωτής της μεγαλύτερης υπαίθριας κινηματογραφικής γιορτής στην πόλη είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ενισχύοντας τον καλοκαιρινό αυτό θεσμό.
Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου 2016
08.04.2016 11:47
Το δεύτερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου (Dublin Greek Film Festival) θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 24 Απριλίου στους χώρους: Chester Beatty Library, Filmbase, Omniplex Rathmines και The Sugar Club. Το φεστιβάλ θα προβάλει γνωστές ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και θα φιλοξενήσει και μια μουσική εκδήλωση.