Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

H Ορχήστρα των ανακτόρων Schonbrunn της Βιεννης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Άλλη μία παράσταση

H Ορχήστρα των ανακτόρων Schonbrunn της Βιεννης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Άλλη μία παράσταση
Λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων, η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Schloss Schoenbrunn

Orchester Vienna ( Ορχήστρα των Ανακτόρων  Schoenbrunn της Βιέννης), θα χαρίσει άλλη μία εμφάνιση, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 17.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. μεταφέρει με τη μουσική της όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης. Εκτός από το υψηλό επίπεδο μουσικής ποιότητας, η Ορχήστρα ξεχωρίζει για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

 

Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης η σοπράνο Romana Beutel και ο βαρύτονος Sebastian Huppman σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης καθώς και  τα παιδιά του Μπαλέτου της Όπερας που θα μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και θα μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης…

 

Η Ορχήστρα παίζει τακτικά στην Orangerie (Πορτοκαλεώνα) των Ανακτόρων Schoenbrunn. Εκτός από τις συναυλίες της στο φημισμένο αυτό χώρο, κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι πάντα πολύ ενθουσιώδης.

 

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας επικεντρώνεται κυρίως σε έργα του Μότσαρτ , των Στράους, αλλά και άλλων συνθετών. Η Ορχήστρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία των κλασικών βιεννέζικων κομματιών που παίζει, δίνοντας τους μια λεπτή και ξεχωριστή νότα.

 

Η Ορχήστρα Schoenbrunn έχει μια παράδοση συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών στο χώρο της όπερας και του μπαλέτου.

 

Μερικές από τις σημαντικές συναυλίες της Schloss Schoenbrunn Orchester:

 


Οι συνεχείς συναυλίες στην Orangerie των Ανακτόρων Schoenbrunn, οι οποίες έχουν γίνει πλέον ένα μόνιμο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής της Βιέννης, από το 1994, και τις έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1 εκατ. θεατές .


Η συναυλία με τη Χορωδία της Βιέννης, μπροστά από τα Ανάκτορα Schoenbrunn.

Η περιοδεία στη Σουηδία, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το 2004, χάρη στην μεγάλη της επιτυχία.


Η συναυλία στο αρχαίο θέατρο «Ostia Antica» έξω από τη Ρώμη.


Η Μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ.

 

 

Στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Ορχήστρα των Ανακτόρων Schonbrunn της Βιεννης, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 (δύο συναυλίες, στις 17.00 και στις 21.00), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

 

Guido Mancusi, ο Διευθυντής της Ορχήστρας

 

 

Ο Guido Mancusi θεωρείται μεγάλος γνώστης της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης. Η μουσική είναι το πάθος του, κυρίως από την εποχή που, νεαρός ακόμη, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της αυστριακής μουσικής, συμμετέχοντας σαν σολίστας στην Παιδική Χορωδία της Βιέννης, ενώ αργότερα έλαβε αρκετές υποτροφίες και βραβεία . Είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε καλλιτέχνες που θαύμαζε, όπως ο Adam Fischer και ο Riccardo Muti στη Σκάλα του Μιλάνου.

 

 

Ο Mancusi έχει το σπάνιο χάρισμα να μην είναι μόνο ένας προικισμένος μουσικός, αλλά και διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης, έτσι που, πολλοί κριτικοί που έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτόν, τον αποκαλούν Johann Strauss του 21ου αιώνα καθώς και βασιλιά του βαλς και της πόλκας.

 


Στη συναυλία συμμετέχουν:
H σοπράνο Romana Beutel
Ο βαρύτονος Sebastian Huppman
Χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης καθώς και  τα παιδιά του Μπαλέτου της Όπερας

 

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

 

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.02.2017 13:42
Η συναυλία που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «Μυθιστόρημα» και τη μουσική διεύθυνση του έγκριτου αρχιμουσικού Λουκά Καρυτινού κρύβει μία μεγάλη έκπληξη για το φιλόμουσο κοινό: την παγκόσμια πρεμιέρα της Συμφωνικής Σουίτας από την όπερα «Η Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη.
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Έργα των Μπραμς και Έλγκαρ από την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο
17.01.2017 17:02
Στην πρώτη της συμφωνική συναυλία για το 2017, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου (20.30), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δύο έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με λαμπρή διαδρομή στη διεθνή μουσική σκηνή.
Πρωτοχρονιά με Άρωμα Βιέννης από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.12.2016 11:52
Πιστή στο ραντεβού της με την αρχή της καινούργιας χρονιάς, οι μουσικοί της κοσμοαγάπητης Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, ή Αrmonia Atenea, όπως είναι διεθνώς γνωστή, υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού, κορυφαίου έλληνας μαέστρου Γιώργου Πέτρου, μας εισάγουν στο 2017, με το στροβιλισμό των βιεννέζικων βαλς.
Η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ υπό τον Ντανιέλε Γκάττι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.10.2016 17:16
Η Βασιλική Ορχήστρα Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ (Royal Concertgebouw Orchestra of Amsterdam-RCO), στο πλαίσιο της περιοδείας της RCO Μeets Europe, θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική εμφάνιση την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.