Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Καφκικά ερωτήματα στο Θησείον

Καφκικά ερωτήματα στο Θησείον
Ένα έργο με αμέτρητα ερωτήματα. Ένα πρόσωπο - ή και πολλά ακόμα - που πηγάζουν μέσα από τα «Ημερολόγια» του Φραντς... Ψάχνουν να βρουν απαντήσεις, μέσα από διαδόσεις, φήμες, συζητήσεις, φωτογραφίες, δημοσιεύματα και αναφορές άλλων γι\' αυτούς.

Ένα έργο με αμέτρητα ερωτήματα. Ένα πρόσωπο - ή και πολλά ακόμα - που πηγάζουν μέσα από τα «Ημερολόγια» του Φραντς... Ψάχνουν να βρουν απαντήσεις, μέσα από διαδόσεις, φήμες, συζητήσεις, φωτογραφίες, δημοσιεύματα και αναφορές άλλων γι\' αυτούς.

«Ποιός είναι ο κύριος Κέλερμαν και γιατί λέει όλα αυτά τα βρωμερά πράγματα για μένα;», το κύριο ερώτημα και ο τίτλος του έργου. O Kύριος Κέλερμαν λειτουργεί στο τρίτο ενικό πρόσωπο και δανείζεται την ύπαρξή του από τα «Ημερολόγια» του Κάφκα.

Το έργο αποτελεί ένα γοητευτικό κουίζ που δεν μπορείς παρά να το πάρεις μαζί σου. Με καθημερινές ερωτήσεις συχνά αστείες και άλλοτε τραγικές. Τόσο απλές όμως, που είναι δύσκολο να δοθεί μια απάντηση.

Οι χαρακτήρες είναι πρόσωπα, που υπάρχουν μόνο από την ιδιότητα που τους προσδίδονται. Και όλα χωρίζονται ως εξής: Η «Όλγα. Μια προσωπική ιστορία», ο «Κ. Μια προσωπική ιστορία», η «Γκαρντένα. Μια προσωπική ιστορία», η «Φρίντα. Μια προσωπική ιστορία», ο «Αρθούρος. Μια προσωπική ιστορία», ο «Ιερεμίας. Μια προσωπική ιστορία». Όλα είναι μια προσωπική ιστορία...

Η επεξεργασία του κειμένου έχει στηριχθεί στο γερμανικό πρωτότυπο και στις μεταφράσεις των: Κώστα Προκοπίου, Βασίλη Τομανά.

Info
Φραντς Κάφκα
«Ποιός είναι ο κύριος Κέλερμαν και
γιατί λέει όλα αυτά τα βρωμερά πράγματα για μένα;»
(Μια επίσκεψη στον «Πύργο»).
Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
Τηλ: 210 32 55 444
Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 25 Δεκεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
Χασίς, του Ακύλλα Καραζήση στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
07.11.2016 12:43
Ο Ακύλλας Καραζήσης παρουσιάζει στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες την παράσταση Χασίς.
Young Lear: τρεις τελευταίες παραστάσεις στο θήσειον, ένα θέατρο για τις τέχνες
26.10.2016 11:35
Η sold out παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών, Young Lear, ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στο Θέατρο Θησείον αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.
Young Lear, της Ιόλης Ανδρεάδη στο Θέατρο Θησείον
31.08.2016 15:41
Η sold out παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών, Young Lear, από την 1η Οκτωβρίου στο Θέατρο Θησείον.
Ημερολόγια Αλληλεγγύης: Μια παράσταση για τους πρόσφυγες στο Θέατρο Τέχνης
06.06.2016 12:57
Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί στην παράσταση Ημερολόγια Αλληλεγγύης, μια παράσταση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη μέσα από τα ημερολόγια των Χρηστού Αγγελάκου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά.
Tο ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες
12.04.2016 11:48
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και το «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» εγκαινιάζουν «Το Δροσερό Βλέμμα» μια σειρά από εξέχουσες παραστάσεις δημιουργών νέων , άγνωστων στο ευρύ αθηναϊκό κοινό, που οι δουλειές τους προάγουν με ιδιαίτερο τρόπο την θεατρική εμπειρία.