Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Λουκία Ρικάκη: Κράτησέ με: Προβολή ταινίας

Λουκία Ρικάκη: Κράτησέ με: Προβολή ταινίας
Η ταινία της Λουκίας Ρικάκη, «Κράτησέ με» που ξεκίνησε από το διαδίκτυο θα προβληθεί στο Tricky Cine Club από την Πέμπτη

4 έως και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.


Η ταινία έχει θέμα την απώλεια και είναι η πρώτη ελληνική ταινία που ξεκίνησε από το Internet και συγκέντρωσε ιστορίες από όλη την Ελλάδα.

Μια παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής χάνει τον πατέρα της ξαφνικά. Για να καταφέρει να χειριστεί αυτή τη απρόσμενη απώλεια δημιουργεί μία ιστοσελίδα στην οποία ακροατές του ραδιοφώνου στέλνουν ιστορίες τους.

Αργότερα συναντιέται μαζί τους και μοιράζονται τις ιστορίες μέσα από το παιχνίδι της αφής. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων που διαρκούν δυο χρόνια ένας άντρας χάνεται απρόσμενα.

Μέσα από τις ιστορίες που μοιράζονται όλοι καταφέρνουν να χειριστούν την απώλεια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία. Το ίδιο και η ηρωίδα η Ιουλία, που μαθαίνει να συναναστρέφεται στο παρόν και συμφιλιώνεται με το παρελθόν της.


Ο καιρός του έρωτα, δεν είναι ποτέ καιρός χαμένος..
Θα μπορούσε να είναι ένα παιχνίδι, ένα πείραμα, κάτι σαν ομαδική ψυχοθεραπεία. Θα μπορούσε να είναι επίσης όλα αυτά μαζί. Ο ρόλος του θεατή και του αναγνώστη εδώ, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι κεφαλαιώδης.

Πρέπει να ανασυνθέσει το παζλ της μνήμης και είναι ο ίδιος που προτρέπεται να ζήσει τη δική του ιστορία.

Το «κράτησε με», ξεκίνησε, όπως είναι γνωστό από το διαδίκτυο, με θέμα την απώλεια. Το «κράτησε με» όμως, όπως εξελίσσεται σελίδα τη σελίδα δεν είναι μόνο η ιστορία της απώλειας.

Γίνεται το χρονικό μιας ατελεύτητης αναζήτησης της αγάπης, πότε μέσα από ματαιώσεις, και πότε μέσα από ερωτικές συναντήσεις, εξ ορισμού όμως διαψευσμένες.

Κάποιες φορές γίνεται η ομολογία μιας συγνώμης ή λόγων που δεν ειπώθηκαν στην ώρα τους. Έτσι γινόμαστε αποδέκτες αυτών των λόγων και σπάνιων εξομολογήσεων που κανονικά δεν μας ανήκουν. Είναι μια εξερεύνηση στο καμένο πεδίο της απουσίας της αγάπης

Διαδίκτυο και ποίηση δεν είναι αντίπαλοι ... Διαδικτυακό, γυμνό από κοινωνικές συμβάσεις και δεμένο με το καλοκαιρινό ελληνικό τοπίο είναι το «Κράτησέ με» της Λουκίας Ρικάκη που χρησιμοποιεί το Ίντερνετ ως κοιτίδα ποιητικών συμβολισμών...η αγάπη είναι προτεραιότητα.


Σε πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση:
Παναγιώτης Μπουγιούρης και Πατρίτσια Περιστέρη Μίλλικ

Με τους: Κατερίνα Λυπηρίδου - Τάκη Βογόπουλος - Πάνος Κρανιδιώτης - Μαριάννα Κάλμπαρη - Φοίβος Παπαδόπουλος - Κωνσταντής Μιζάρας  - Σήφης Πολυζωίδης  - Μαρία Μπαγανά  - Νίκος Ζωιόπουλος  - Λογοθέτης Ταγαρούλιας Παπακωνσταντίνου - Αλεξάνδρα Ταγαρούλια Παπακωνσταντίνου.


Συντελεστές
Σενάριο- σκηνοθεσία- παραγωγή  Λουκία Ρικάκη
Αγγλικοί διάλογοι  Masoud Amralla Al Ali
Διεύθυνση Φωτογραφίας Δημήτρης Κατσαίτης
Σκηνογραφία Έλλη Γρίβα
Μοντάζ  Γιάννης Νταρίδης
Αυθεντική Μουσική Σύνθεση Μαριέττα Φαφούτη - Θανάσης Παπακωνσταντίνου 
Τραγούδι Νατασσα Τσίρου - Μαριέττα Φαφούτη
Ηχοληψία – Νίκος Μπουγιούκος

Το βιβλίο της ταινίας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πολύτροπον και η μουσική από τη Λύρα.

Σχετικές ειδήσεις
08.12.2016 12:21
Στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας της Αγγελικής Κουρούνη «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.
Αδιακρισίες / Indiscreet: Υπαίθρια προβολή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
01.08.2016 16:23
Η προβολή της ταινίας “Αδιακρισίες / Indiscreet (1958)” θα γίνει την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, στις 21.00, στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο των υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών της σειράς Park your Cinema.
Ποιος σκότωσε τον Χάρι, του Alfred Hitchcock: Υπαίθρια Προβολή στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
25.07.2016 17:06
Η προβολή της ταινίας “Ποιος σκότωσε τον Χάρι / The Trouble With Harry (1955)” του Alfred Hitchcock θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, στις 21.00, στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο της σειράς Park your Cinema.
Μικρές Ιστορίες Ρομά, του Σταύρου Ψυλλάκη στο Poems ‘n Crimes
06.07.2016 12:13
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Μικρές Ιστορίες Ρομά» του Σταύρου Ψυλλάκη θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Poems ‘n Crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στις 20.30.
23.03.2016 11:42
Με αφορμή την προβολή της Ιρανικής ταινίας «Ταξί στην Τεχεράνη» του Τζαφάρ Παναχί, στο Αλκυονίς New star art cinema, από Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, σας δίνουμε την ευκαιρία να συνδυάσετε την προβολή με περσικό φαγητό από το Περσέπολις.