Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Τίνα Μάσχα: Στο Πέρασμα των Αιώνων, έκθεση στην Κέρκυρα

Τίνα Μάσχα: Στο Πέρασμα των Αιώνων, έκθεση στην Κέρκυρα
Στα παλαιά Ανάκτορα της Κέρκυρας (Δημοτική Πινακοθήκη) Πλατεία Σπιανάδα θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010, η έκθεση …

Σύγχρονης Αγιογραφίας- Ζωγραφικής της εικαστικού Τίνας Μάσχα με τίτλο στο Πέρασμα των Αιώνων που διοργανώνει η κα Έλενα Αρμένη.

Ο Θεολόγος – Ιστορικός – Μέλος του Ε.Ε.ΔΙ.Π. του Ιόνιου Πανεπιστημίου κος Δημήτριος Μεταλληνός γράφει για την δουλειά της Μάσχα.


«…Χάριτι Θεού η εικαστικός Τίνα Μάσχα κατορθώνει να εικονίσει και τα δύο στοιχεία ( θείο και ανθρώπινο ) σε μια αρμονική – ασύγχυτη και για το λόγο αυτό ισορροπημένη σχέση. Σεβόμενη απόλυτα  τη Θεολογία της Εικόνας αποτυπώνει στα έργα της όλες τις ιερές μορφές, αυτούσιες, εντός του χωροχρονικού  ιστορικού πλαισίου του Σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνει το συνδυασμό του εκκλησιαστικού υπέρχονου γεγονότος με τη σύγχρονη πραγματικότητα, σε μια ιστορικά αρμονική συνύπαρξη, που διαμορφώνει την προσωπική της εικαστική ταυτότητα και πρόταση στη διψασμένη πνευματικά κοινωνία του 21ου αιώνος…»

Σχετικές ειδήσεις
Details_: Εικαστική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
14.11.2016 12:14
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας - Σοφία Λασκαρίδου, εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη με τίτλο Details_.
Κάθε έργο… Mια ιστορία: έκθεση του Παύλου Σάμιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
28.06.2016 15:11
Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία».
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Ourovoros: Έκθεση γλυπτικής του Περικλή Πραβήτα στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου
29.03.2016 12:21
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στις 20.00, την έκθεση γλυπτικής «Ourovoros» του εικαστικού Περικλή Πραβήτα.
Στο Πέρασμα Των Αιώνων: Έκθεση της Τίνας Μάσχα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου
18.02.2016 14:43
Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να φιλοξενήσει την Έκθεση σύγχρονης αγιογραφίας και ζωγραφικής, της αναγνωρισμένης εικαστικού Τίνας Μάσχα, με τίτλο: «Στο Πέρασμα Των Αιώνων», στον ιστορικό χώρο του 112ετούς νεοκλασικού κτιρίου, του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Μαρκοπούλου και σας προσκαλεί στην εκδήλωση των εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.