Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

To Σόλο του Φίγγαρω

To Σόλο του Φίγγαρω

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή , το έργο του Γ. Σκαρίμπα, «To Σόλο του Φίγγαρω», σε σκηνοθεσία

 

Θοδωρή Γκόγκου με τον Γιάννη Θωμά. Ο Αντώνης Σουρούπης, ο ήρωας του έργου, περπατά στους δρόμους της Πόλης με «οίστρο επί πτερύγων ρεζίλικου», παρέα με την παλινδρομική κίνηση της σκέψης του που ξεκινά από τον έξω κόσμο, από αυτά που βλέπει, που ακούει, που οσμίζεται και φτάνει ως τον μέσα κόσμο του, στο χαλασμένο του μυαλό μετά το ντίγκισμα μιας χορδής που έσπασε άξαφνα από καπνούς, οξειδώσεις, εξατμίσεις… Περνώντας στο στάδιο του «πολύ λογικός».


Κι αυτό το «πολύ λογικός» σουλατσάρει στα γρανάζια του μυαλού του με τη Λουίζα – Νίνα, τη γυναίκα  - φωνή και οδηγήτρα.

 

Συντελεστές:

Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία: Δημήτρης Κωστής
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Θανάσης Τζάτσος
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Καραγέωργος


Παίζει ο Γιάννης Θωμάς                                                                                         

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Θα σε δω στην πρεμιέρα, στο θέατρο Coronet
15.11.2016 16:38
Μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία της σόλο κωμωδίας «Caveman» και σε αναζήτηση της καινούργιας του παράστασης, το θέατρο CORONET επέλεξε την ανατρεπτική κωμωδία «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» του Δημήτρη Αλεξίου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016” του Coronet.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Ισορροπιστής αεροσκαφών, του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε μικρή περιοδεία
04.03.2016 14:46
Οι παραστάσεις στην Αθήνα στον Πολυχώρο Αθηναΐς, για το έργο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Ισορροπιστής αεροσκαφών» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, με τον Δημήτρη Πιατά και την συμμετοχή των Αλέξανδρου Τούντα και Ανδρέα Ανδρέου, ρίχνουν αυλαία την Τρίτη 8 Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη, από την ομάδα Θα Δούμε στο θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού
29.02.2016 11:37
Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στη Σκηνή (μετά από 42 επιτυχημένες παραστάσεις στο Cartel) στο θέατρο «ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.