Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

To Σόλο του Φίγγαρω

To Σόλο του Φίγγαρω

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή , το έργο του Γ. Σκαρίμπα, «To Σόλο του Φίγγαρω», σε σκηνοθεσία

 

Θοδωρή Γκόγκου με τον Γιάννη Θωμά. Ο Αντώνης Σουρούπης, ο ήρωας του έργου, περπατά στους δρόμους της Πόλης με «οίστρο επί πτερύγων ρεζίλικου», παρέα με την παλινδρομική κίνηση της σκέψης του που ξεκινά από τον έξω κόσμο, από αυτά που βλέπει, που ακούει, που οσμίζεται και φτάνει ως τον μέσα κόσμο του, στο χαλασμένο του μυαλό μετά το ντίγκισμα μιας χορδής που έσπασε άξαφνα από καπνούς, οξειδώσεις, εξατμίσεις… Περνώντας στο στάδιο του «πολύ λογικός».


Κι αυτό το «πολύ λογικός» σουλατσάρει στα γρανάζια του μυαλού του με τη Λουίζα – Νίνα, τη γυναίκα  - φωνή και οδηγήτρα.

 

Συντελεστές:

Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία: Δημήτρης Κωστής
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Θανάσης Τζάτσος
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Καραγέωργος


Παίζει ο Γιάννης Θωμάς                                                                                         

Σχετικές ειδήσεις
Θα σε δω στην πρεμιέρα, στο θέατρο Coronet
15.11.2016 16:38
Μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία της σόλο κωμωδίας «Caveman» και σε αναζήτηση της καινούργιας του παράστασης, το θέατρο CORONET επέλεξε την ανατρεπτική κωμωδία «ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ» του Δημήτρη Αλεξίου που κέρδισε το βραβείο του κειμένου στον διαγωνισμό “Ελληνικά Κείμενα 2016” του Coronet.
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι, του Fausto Paravidino στο Θέατρο Τ
03.02.2016 11:30
Η θεατρική ομάδα Προσεχώς Subway παρουσιάζει το βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Νεκρή Φύση σε Χαντάκι» του Ιταλού συγγραφέα Fausto Paravidino, από τις 4 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Θέατρο Τ.
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
01.02.2016 12:43
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία, ανεβάζει το έργο «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου και σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς – Μελίνα Μερκούρη, στις 12, 13, 14 και 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2016.
Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια
17.12.2015 13:50
Η παράσταση του έργου «Μέχρι να μας Χωρίσει ο Θάνατος», του Ρεμί Ντε Βος, θα παρουσιάζεται στο θέατρο "Μικρό Γκλόρια", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Καραμίχου, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη από το ΚΘΒΕ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα
09.12.2015 11:13
Μια μοναδική εμπειρία στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με την παράσταση «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 20.00.