H Κunsthalle Athena έχει την τιμή να φιλοξενεί την εκδήλωση “Bring your own beamer” (BYOB), μια «παραδειγματική» και καίρια χειρονομία

για την υποστήριξη της δημιουργικής έκφρασης σε εποχές οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής κρίσης.

H έκθεση “Bring your own beamer” (BYOB) είναι μια εκδοχή ενός μεγαλύτερου συνόλου εκδηλώσεων οι οποίες οργανώνονται από διαφορετικούς καλλιτέχνες σε διαφορετικές πόλεις.

Σε κάθε περίπτωση οι οργανωτές διαλέγουν τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες προκειμένου να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν “τι θα συμβεί στον χώρο όταν θα γεμίσει από κινούμενο φως”.

Κάτω από το ακρώνυμο BYOB (που αναφέρεται συμβολικά στα bring your own booze parties), η συγκεκριμένη βραδιά καλεί τους καλλιτέχνες να φέρουν τον δικό τους προτζέκτορα (beamer) και να παρουσιάσουν ό,τι έργο θέλουν όπου ακριβώς θέλουν! Πρόκειται για μια έκθεση κινούμενης εικόνας και δράσεων, που οργανώνεται με DIY διάθεση και εξελίσσεται οργανικά όσο κυλάει.

Γι’ αυτό και σημαντικό κομμάτι όλης της ιδέας είναι να μπορεί να συμβεί χωρίς να υποστηρίζεται οικονομικά από κάποιο τρίτο οργανισμό ή πρόσωπο πέρα των οργανωτών και των συμμετεχόντων.

Η πρώτη BYOB βραδιά συνέβη με μεγάλη επιτυχία στο Büro Friedrich, στο Βερολίνο ύστερα από την πρωτοβουλία των Rafaël Rozendaal και Anne de Vries. Τώρα κάτω από την επιμέλεια του Άγγελου Πλέσσα η δεύτερη στάση πραγματοποιείται στην Kunsthalle Athena.

Οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται όλοι εδώ, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν την βάση τους στην Αθήνα, σε περίπτωση που θέλετε να έρθετε σε επαφή. Πιστεύουμε πως ένα τόσο ελεύθερο πεδίο έκφρασης θα μπορέσει να εκπλήξει και το πιο απαιτητικό κοινό!

Συμπληρωματικά κατά την διάρκεια της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί κοινή
performance του καλλιτέχνη Άγγελου Πλέσσα με την γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Mai Ueda. Την μουσική διαλέγουν οι Amateurboyz και ο Emile Zile, ενώ η ABSOLUT VODKA προσφέρει δροσιστικά cocktails.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Άγγελος Πλέσσας, Αλέξανδρος Γεωργίου, Αλέξανδρος
Ψυχούλης, Αλίκη Παναγιωτοπούλου, Ανδρέας Αγγελιδάκης, Anne de Vries, Βασίλης Πάτμιος Καρούκ, Billy Rennekamp, Γεωργία Σαγρή, Δημήτρης Παπαδάτος, Δημήτρης Φουτρής, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Emile Zile, Ευτύχης Πατσουράκης, Θεόδωρος Γιαννάκης, Ιωάννα Μύρκα, Κατερίνα Κανά, Κωστής Βελώνης, Λάκης & Άρης Ιωνάς / The Callas, Mai Ueda, Μάκης Φάρος, Mano Plizzi, Μαρία Παπαδημητρίου, Νατάσα Παπαδοπούλου, Παντελής Παντελόπουλος, Πέγκυ Ζάλη, Πέτρος Μώρης, Poka-Yio, Rafaël Rozendaal, Σήφης Λυκάκης, Σπύρος Χατζητζάνος, Τέο Μιχαήλ, The Erasers, This is Amateur