Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι

Ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις φετινές ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι , με τρεις σεμιναριακούς κύκλους, που θα διδάξουν καταξιωμένοι άνθρωποι του θεάτρου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις φετινές ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι, με τρεις σεμιναριακούς κύκλους, που θα διδάξουν καταξιωμένοι άνθρωποι του θεάτρου.

Οι ακροάσεις για την επιλογή των συμμετεχόντων στο Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Θ.Β.Ε. θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 27, 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Τα επιδοτούμενα σεμινάρια θεατρικής έρευνας και εφαρμογής, παρέχουν αμοιβή σε όλους τους συμμετέχοντες και δυνατότητα φιλοξενίας σε όσους δεν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Απευθύνονται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους θεατρικών σχολών καθώς και αποφοίτους πανεπιστημιακών θεατρικών σχολών, έως 35 ετών, με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Καταξιωμένοι Ελληνες και θεωρητικοί του θεάτρου, όπως οι: Ελένη Βαροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου , Ρένη Πιττακή, Σοφία Μιχοπούλου, Δημήτρης Δημητριάδης , Σαββίνα Γιαννάτου , Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς, Αλεξάντερ Ποπόφσκι θα αναλάβουν τη διδασκαλία των σεμιναρίων, ενώ την οργάνωση και τον συντονισμό η σκηνοθέτις Νικαίτη Κοντούρη .

Οι τρεις σεμιναριακοί κύκλοι θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2008, με σκοπό την παρουσίαση δύο ή και τριών έργων από τους σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Έκτορα Λυγίζο και με την συνεργασία των Αναστασία Θεοφανίδου, Κώστα Βόμβολου και Νίκου Βουδούρη .

Info
Ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Θ.Β.Ε.
Διάρκεια: 24 έως 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
27 έως 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 20 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στα τηλέφωνα 2310-268307 και 2310-263359
Φορέας διοργάνωσης: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Σχετικές ειδήσεις
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Κηποθέατρο Παπάγου
04.08.2016 12:14
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στις 21:00.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.
Το Παλάτι του Τέλους από τον ΘΟΚ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
19.04.2016 17:04
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάϊο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.
«Λυσιστράτη» και «Αντιγόνη» από το Εθνικό Θέατρο για το καλοκαίρι του 2016
30.11.2015 09:33
Το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνει ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2016, θα παρουσιάσει τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. Σημειώνεται ότι για την παραγωγή της «Αντιγόνης» το Εθνικό Θέατρο θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.
«Θεσσαλονίκη - Ανασκαφή 1» από το ΚΘΒΕ για το καφέ Ζώγια
18.11.2015 13:08
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της συμπλήρωσης τριάντα χρόνων λειτουργίας του καφέ Ζώγια, παρουσιάζει τη δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 1».