Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι

Ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις φετινές ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι , με τρεις σεμιναριακούς κύκλους, που θα διδάξουν καταξιωμένοι άνθρωποι του θεάτρου.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ξεκινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις φετινές ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι, με τρεις σεμιναριακούς κύκλους, που θα διδάξουν καταξιωμένοι άνθρωποι του θεάτρου.

Οι ακροάσεις για την επιλογή των συμμετεχόντων στο Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Θ.Β.Ε. θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 27, 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Τα επιδοτούμενα σεμινάρια θεατρικής έρευνας και εφαρμογής, παρέχουν αμοιβή σε όλους τους συμμετέχοντες και δυνατότητα φιλοξενίας σε όσους δεν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη. Απευθύνονται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, απόφοιτους θεατρικών σχολών καθώς και αποφοίτους πανεπιστημιακών θεατρικών σχολών, έως 35 ετών, με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Καταξιωμένοι Ελληνες και θεωρητικοί του θεάτρου, όπως οι: Ελένη Βαροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου , Ρένη Πιττακή, Σοφία Μιχοπούλου, Δημήτρης Δημητριάδης , Σαββίνα Γιαννάτου , Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς, Αλεξάντερ Ποπόφσκι θα αναλάβουν τη διδασκαλία των σεμιναρίων, ενώ την οργάνωση και τον συντονισμό η σκηνοθέτις Νικαίτη Κοντούρη .

Οι τρεις σεμιναριακοί κύκλοι θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2008, με σκοπό την παρουσίαση δύο ή και τριών έργων από τους σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Έκτορα Λυγίζο και με την συνεργασία των Αναστασία Θεοφανίδου, Κώστα Βόμβολου και Νίκου Βουδούρη .

Info
Ακροάσεις για το Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Θ.Β.Ε.
Διάρκεια: 24 έως 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
27 έως 30 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή έως τις 20 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στα τηλέφωνα 2310-268307 και 2310-263359
Φορέας διοργάνωσης: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Σχετικές ειδήσεις
Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
23.11.2016 12:03
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου, με αφετηρία τον πίνακα του Ντελακρουά «Η σφαγή της Χίου».
Ανασκαφή 3 από το ΚΘΒΕ στη Ζώγια
18.11.2016 13:53
Για τρίτη φορά η «Ζώγια», στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου 54 στήνει ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ και υποδέχεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με τη δράση Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00.
Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 3: Το ταξίδι στην πόλη και τις γειτονιές της από το ΚΘΒΕ συνεχίζεται…
10.11.2016 16:25
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη δράση «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή», που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Θεσσαλονίκης, με πρώτο σταθμό το Μορφωτικό Ίδρυμα Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 17:30.
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.
Το Παλάτι του Τέλους από τον ΘΟΚ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
19.04.2016 17:04
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάϊο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.