Η Mars Field Gallery παρουσιάζει σε πρώτη ατομική έκθεση, ζωγραφικά έργα του Γιάννη Ταβλαδάκη δημιουργία των τελευταίων 20 ετών

υπό τον τίτλο: C’ est une histoire

Ο Yiannis Tavladakis γεννήθηκε το 1947, στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στη Ρώμη, όπου και έζησε για 13 χρόνια. Από το 1983 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον τομέα του marketing.

Εδώ και πολλά χρόνια, την καθημερινότητά του συντροφεύει η ζωγραφική. Η ανάγκη του για δημιουργία, οι σκέψεις και τα συναισθήματά του, απλώνονται τα βράδια στο χαρτί και, παρέα με το χρώμα, λένε την ιστορία τους…

Ζωγραφική για σινεφίλ, θα ‘λεγε κανείς! Ανεξάρτητη ζωγραφική, επί της ουσίας. Δημιουργία για τους λάτρεις της “κινηματογραφικής ζωγραφικής”: Σχέδιο και χρώμα, χαρακτηριστική γραφή, αβίαστη σκηνοθεσία, πνευματώδης και ερωτική εξιστόρηση, κρατημένες σημειώσεις κάτω από το πασπαρτού.

Ο δημιουργός αισθάνεται άβολα με την ταμπέλα του «ζωγράφου», ίσως γιατί, κατά βάθος, νιώθει και είναι ένας ιδιότυπος filmmaker. Δε ρωτάς πολλά ανθρώπους σαν το Γιάννη Ταβλαδάκη. Υποπτεύεσαι, όμως, ότι στη Ρώμη κάποια συνάντηση είχε με τον Fellini, ότι ο François Truffaut τον μύησε στην τέχνη και ότι ο YSL του ενέπνευσε το γούστο και αποδέσμευσε το ραπιδογράφο του.
C’ est une histoire…

[MFG]