Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

O Eddie C. Cambell: Η επιτομή του κλασικού μπλουζ!

O Eddie C. Cambell: Η επιτομή του κλασικού μπλουζ!
Χωρίς υπερβολή, ο Eddie C. Cambell είναι η επιτομή του κλασικού μπλουζ του Σικάγου – αυτού που ο κόσμος γνώρισε από

την τέχνη του Magic Sam, του Willie Dixon, του Little Walter και άλλων, με τους οποίους ο Eddie είχε την τύχει να γνωριστεί, να παίξει και να μάθει από αυτούς. Με καταγωγή από το Μισσισίπι αλλά μεγαλωμένος στο Σικάγο, ο νεαρός κιθαρίστας γνώρισε τον θρυλικό Muddy Waters και έπαιξε μαζί του.


Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία, καθώς ο Eddie C. Campbell βρίσκεται πλάι σε μορφές που διαμόρφωσαν το σύγχρονο ηλεκτρικό μπλουζ, όπως οι Luther Allison, Magic Sam, Otis Rush, Jimmy Reed κ.ά. ενώ ο ίδιος καλλιέργησε ένα στυλ ξεχωριστού «blues star» που οδηγεί μοτοσυκλέτα και ξέρει καράτε και μποξ – όταν, φυσικά, δεν κάνει τη Fender Jazzmaster του να εκρήγνυται!


Για πολλά χρόνια ο Eddie C. Campbell βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό στην Ευρώπη – όμως από το 1992 είναι πίσω στο αγαπημένο του Σικάγο και το μοναδικό του αφηγηματικό και «γλυκό», χορευτικό κιθαριστικό στυλ αποτελεί σήμα κατατεθέν του μπλουζ της πόλης του. Σήμερα ανήκει στους κορυφαίους της λαϊκής μαύρης μουσικής...

Ο Eddie C. Cambell θα εμφανίζεται στο Halfnote Jazz Club από την Παρασκευή 15/10 έως την Πέμπτη 21/10.


Eddie C. Campbell: φωνή , κιθάρα
Jean Pierre Duarte: κιθάρα
Christophe Garreau: μπάσο
Ludovic Binet: όργανο
Pascal Mucci: ντραμς

 

Σχετικές ειδήσεις
Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου: Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας στο Μέγαρο
08.02.2017 13:28
Μια γοητευτική, όσο και σπάνια, πλευρά της Κάλλας μας αποκαλύπτει το πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος σολίστ και παιδαγωγός του κλασικού τραγουδιού Άρης Χριστοφέλλης, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Λυρικές βραδιές στο
02.11.2016 12:42
Η Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ υποδέχεται στα βαγόνια της τον μαγικό κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού, παρουσιάζοντας τη φετινή σεζόν 5 θεματικούς μήνες με σημαντικούς καλλιτέχνες της λυρικής μας σκηνής.
Οι Mississippi Heat live στο Half Note
30.09.2016 13:08
Ένα σύγχρονο blues συγκρότημα που αναβιώνει πιστά τον vintage ήχο του κλασικού Chicago Blues των 50’s. Με τραγούδι, φυσαρμόνικα, ηλεκτρική κιθάρα και όλο το πάθος που χαρακτηρίζει τους γνήσιους blues performers.
Συναυλία της Κ.Ο.Θ. στην Κρήτη κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
29.07.2016 13:34
Η Κ.Ο.Θ. θα ερμηνεύσει εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016 κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, μέσα στον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισσάμου.
Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στα φετινά Αισχύλεια
08.07.2016 14:43
Τα Αισχύλεια 2016 εντάσσουν και φέτος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών τους μία σειρά από ενδιαφέρουσες συναυλίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες της τζαζ, του έντεχνου και του κλασικού.