Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο δολοφόνος, ο ψυχίατρος και ο στενογράφος

Ο δολοφόνος, ο ψυχίατρος και ο στενογράφος
Το έργο του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ «Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Β Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Μπέττυς Αρβανίτη, υποσχόμενο την ίδια επιτυχία.

Το έργο του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ «Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Β Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Μπέττυς Αρβανίτη, υποσχόμενο την ίδια επιτυχία.

Η Θεατρική Αστική Εταιρία Πράξη (Μπέττυ Αρβανίτη) από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου παρουσιάζει τους Χρήστο Στέργιογλου, Γιάννη Ροζάκη και Άκη Λυρή σε τρεις ενδιαφέροντες ρόλους. Ενας δολοφόνος, ένας ψυχίατρος και ένας στενογράφος παίρνουν τις θέσεις τους στο κρατητήριο και η ιστορία ξεκινά...

Το έργο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου που έδρασε στο Ανόβερο το 1924 και συγκλόνισε ολόκληρη τη Γερμανική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και εξέτασης του από γνωστό καθηγητή της Ψυχιατρικής εκείνης της εποχής, ένας νεαρός στενογράφος κρατά όλα τα πρακτικά των συνεδρίων.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα αληθινά πρακτικά των συνεδριών, που έγιναν ανάμεσα στον δολοφόνο και τον ψυχίατρο, τα οποία ξετυλίγουν γεγονότα έξι ολόκληρων εβδομάδων, και δημιουργεί ένα θεατρικό έργο γεμάτο ενδιαφέρουσες ανατροπές.

Info
«Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 210 8838727
Β Σκηνή
Εναρξη παραστάσεων: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου
Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Ροζάκης, Άκης Λυρής
Μετάφραση : Βασίλης Πουλαντζάς
Σκηνοθεσία : Μπέττυ Αρβανίτη
Θεατρική Αστική Εταιρεία Πράξη (Μπέττυ Αρβανίτη)

Σχετικές ειδήσεις
Η
30.01.2017 16:43
Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ , ανεβαίνει στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – Β Σκηνή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.
To Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας παρουσίασε το λεύκωμα «30 χρόνια Πράξη»
15.12.2016 15:56
Τον όμορφο χώρο της γκαλερί «Ιλεάννα Τούντα» διάλεξαν η Μπέτυ Αρβανίτη και ο Βασίλης Πουλαντζάς, να παρουσιάσουν την έκδοση του λευκώματος «30 χρόνια Πράξη» και μαζί με φίλους κι αγαπημένους συνεργάτες να γιορτάσουν τα 30 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
Γυναίκα - Βόμβα, της Ιβάνα Ζάικο στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
22.11.2016 16:50
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανεβαίνει το έργο «Γυναίκα-Βόμβα» της Ιβάνα Ζάικο, της σημαντικότερης νέας φωνής της θεατρικής γραφής όχι μόνο στην πατρίδα της την Κροατία αλλά σε όλο τον βαλκανικό χώρο, σε σκηνοθεσία Κ. Αλέξη Αλάτση, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας Β’ σκηνή, από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 21.00. Ερμηνεύει η Μαρία Στεφανίδου.
«Τρωάδες σήμερα» από την Μπέττυ Αρβανίτη και τη Ρούλα Πατεράκη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
03.11.2016 10:22
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Μια θρυλική παράσταση.
Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
29.09.2016 14:59
Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.