Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ο δολοφόνος, ο ψυχίατρος και ο στενογράφος

Ο δολοφόνος, ο ψυχίατρος και ο στενογράφος
Το έργο του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ «Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Β Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Μπέττυς Αρβανίτη, υποσχόμενο την ίδια επιτυχία.

Το έργο του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ «Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» ανεβαίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Β Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Μπέττυς Αρβανίτη, υποσχόμενο την ίδια επιτυχία.

Η Θεατρική Αστική Εταιρία Πράξη (Μπέττυ Αρβανίτη) από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου παρουσιάζει τους Χρήστο Στέργιογλου, Γιάννη Ροζάκη και Άκη Λυρή σε τρεις ενδιαφέροντες ρόλους. Ενας δολοφόνος, ένας ψυχίατρος και ένας στενογράφος παίρνουν τις θέσεις τους στο κρατητήριο και η ιστορία ξεκινά...

Το έργο βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου που έδρασε στο Ανόβερο το 1924 και συγκλόνισε ολόκληρη τη Γερμανική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και εξέτασης του από γνωστό καθηγητή της Ψυχιατρικής εκείνης της εποχής, ένας νεαρός στενογράφος κρατά όλα τα πρακτικά των συνεδρίων.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα αληθινά πρακτικά των συνεδριών, που έγιναν ανάμεσα στον δολοφόνο και τον ψυχίατρο, τα οποία ξετυλίγουν γεγονότα έξι ολόκληρων εβδομάδων, και δημιουργεί ένα θεατρικό έργο γεμάτο ενδιαφέρουσες ανατροπές.

Info
«Η τέχνη του κ. Χάαρμαν» του Ρόμουαλντ Κάρμακαρ
Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, 210 8838727
Β Σκηνή
Εναρξη παραστάσεων: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου
Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Ροζάκης, Άκης Λυρής
Μετάφραση : Βασίλης Πουλαντζάς
Σκηνοθεσία : Μπέττυ Αρβανίτη
Θεατρική Αστική Εταιρεία Πράξη (Μπέττυ Αρβανίτη)

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν,  του Κλαούντιο Τολκατσίρ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
18.10.2016 13:53
Η πολυβραβευμένη, ευφυέστατη, γλυκόπικρη κωμωδία του Κλαούντιο Τολκατσίρ, Η παράλειψεη της οικογένειας Κόλεμαν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη στη Β’ σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας, ύστερα από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της σκηνικής του ανάγνωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Θεατρικά Αναλόγια 2015».
De Profundis, του Όσκαρ Ουάιλντ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
12.10.2016 13:31
Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετεί τον Νίκο Νίκα, σε ένα συγκλονιστικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, De Profundis, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας μέσα από τη Φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η παράσταση, σε καινούρια μετάφραση και διασκευή της σκηνοθέτιδος, ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β΄σκηνή, από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.
Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
29.09.2016 14:59
Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.
Το πρόγραμμα της  Β’ σκηνής Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας για τη νέα σεζόν
22.09.2016 13:52
Η Kart Productions, η σκηνοθέτης Μαρία Ξανθοπουλίδου και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μυλωνάς, αναλαμβάνουν για τη χρονιά που μας έρχεται τη Β΄σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας και παρουσιάζουν ένα πολυποίκιλο ρεπερτόριο με βασικό άξονα θεατρικές παραστάσεις αλλά και παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, video art και σεμιναρίων.
Emigrεδες, του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
18.01.2016 16:10
Στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται μία σύγχρονη εκδοχή του έργου του μεγάλου Πολωνού δραματουργού Σλάβομιρ Μρόζεκ, οι ΕΜΙGRΕΔΕΣ, με τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο και τον Θάνο Τοκάκη, από τις 30 Ιανουαρίου.