Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

H Λίλη Λαµπρέλλη στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

H Λίλη Λαµπρέλλη στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το Νεανικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί τους νεαρούς φίλους του σε ένα απόγευμα γεμάτο
 

παιχνίδι, φαντασία και γνώση. Η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαµπρέλλη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Το κρυµµένο νερό» και θα αφηγηθεί ένα λαϊκό παραμύθι από το CD της «Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια».

Στη συνέχεια τα παιδιά μέσα από παιχνίδι και αυτοσχεδιασμούς, µε τη βοήθεια του εμψυχωτή-παιδαγωγού Δικαίου Χατζηπλή, θα παίξουν «παιχνίδια νερού» και θα µάθουν για τη διαχείρισή του.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, στις 6:30 το απόγευµα, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου.


Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 10 ετών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210.94.69.631 και 632 (Δευτέρα ως Πέµπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

 

Το κρυμμένο νερό

Μια φορά κι έναν καιρό, στη Γη, τον πλανήτη του νερού, έπεσε μεγάλη ξηρασία. Οι πέτρες, τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι –όλα– ήταν στεγνά και διψασμένα. Κι ο αέρας, θερµός σαν ανάσα δράκου, δεν παρηγορούσε. Μια φορά κι έναν καιρό, σαν πάντα, σαν τώρα, δεν υπήρχε νερό, ήτανε κρυµµένο, φοβισµένο, κακιωμένο.


Όμως κατάφεραν να το βγάλουν στο φως το παιδί και το φίδι – ήρωες ταπεινοί  και µαζί παντοδύναμοι, γιατί ήταν αθώοι (τόσο που να µερώσουν τις νεράιδες), γιατί ήταν γενναιόδωροι (τόσο που ν’ αψηφήσουνε το θάνατο), γιατί, παρότι ανόμοιοι, ήτανε φιλιωμένοι.


Η Λίλη Λαμπρέλλη γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε νομικά. Μετανάστρια κατ’ εξακολούθηση, ζει στις Βρυξέλλες εδώ και δύο δεκαετίες. Μυήθηκε στα παραμύθια από την ανθρωπολόγο Nicole Belmont. Δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud και ανήκει στην ομάδα του. Πρόσφατα κυκλοφόρησε  CD με τίτλο «Θα πούμε ψέματα, θα πούμε την αλήθεια» (Εκδόσεις Πατάκη). 
 

Σχετικές ειδήσεις
Μήνας προσφορών στις εκδόσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης
16.01.2017 10:44
Διαρκής μέριμνα του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης είναι να κάνει γνωστό το εκδοτικό του έργο στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Γι’ αυτό το λόγο και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Φεβρουάριος είναι μήνας προσφορών και μεγάλων εκπτώσεων στο σύνολο των εκδόσεών μας.
13.12.2016 09:53
Η τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Βιβλιοδρομίες 2016» θα γίνει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας
06.09.2016 11:29
Στην 29η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας συμμετέχει το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζοντας μερικές από τις κυριότερες δράσεις του Αρχείου, αλλά και οργανώνοντας ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που αφορούν στον σπουδαίο Έλληνα ποιητή.
 Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολη
08.06.2016 09:49
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συμμετέχει και φέτος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου»!
Διαβάζω και αλλάζω: Ξενάγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
22.04.2016 12:37
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Βιβλίου 2016 την 23η Απριλίου και καθώς το ιστορικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σύντομα θα κλείσει για να ολοκληρωθεί η μεταφορά των συλλογών της στις νέες εγκαταστάσεις, θα γίνουν τρεις ξεναγήσεις στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του αναγνωστηρίου και ενημέρωση για την ιστορία της και τις συλλογές της.