Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο στο Κινητήρας Studio

Σεμινάριο στο Κινητήρας Studio
H εταιρεία Goossun Art-illery επιστρέφει στην Αθήνα με αφορμή την καινούρια της παραγωγή, inferno, μια

συμπαραγωγή ανάμεσα σε Δανία, Ελλάδα και Αγγλία. Η Goossun Art-illery, το Κινητήρας studio και η Άτροπος θα διοργανώσουν ένα εντατικό 5νθήμερο σεμινάριο κατά το οποίο ο σκηνοθέτης και ο performer του inferno, Σταμάτης Ευσταθίου , θα μοιραστούν τις τεχνικές τους με τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες .


Ο Vahid θα διδάξει στους συμμετέχοντες το workshop Pre-Expressivity & Scenic Presence (διάρκεια 4 ημέρες), αποτελούμενο από:


1. Εκμάθηση φωνητικών και σωματικών ασκήσεων
2. Δημιουργία ενιαίας δράσης μέσα από τις ασκήσεις
3. Εκμάθηση Μοντάζ
4. Αυτοσχεδιασμούς


Στη συνέχεια ο Σταμάτης θα αναλάβει για μια ημέρα την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην τεχνική “Theatre of Connection” (διάρκεια 1 ημέρα). Το σεμινάριο αποτελεί μια σημαντική επαγγελματική ευκαιρία για χορευτές και ηθοποιούς τόσο για να γνωρίσουν τις τεχνικές της Goossun Art-illery αλλά και για να συμμετάσχουν στη δημιουργική διαδικασία ανάμεσα σε δυο σημαντικούς καλλιτέχνες της Ελλάδας και του Ιράν.


Σημειώσεις σχετικά με το Workshop:
1. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Ελληνικά και τα Αγγλικά
2. Κάθε συμμετέχοντας καλείται να απομνημονεύσει ένα σύντομο κείμενο επιλογής του στη  μητρική του γλώσσα, πριν την έναρξη του σεμιναρίου
3. Το σεμινάριο περιλαμβάνει έντονη φυσική άσκηση
4. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δε μπορεί να υπερβεί τους 12 γι’ αυτό δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.
Ο Vahid είναι ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας Goossun Art-illery. Είναι σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, και performer. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Ιράν ως σκηνοθέτης μιας ομάδας πειραματικού θεάτρου, η οποία ασχολείτο κυρίως με την έρευνα στο θέατρο. Το 2001 έφυγε από το Ιράν για τη Δανία, όπου φοίτησε πλάι στον Eugenio Barba και το Odin Teatret.

 

Παράλληλα έκανε έρευνα στους σημαντικότερους δασκάλους του θεάτρου στηΔύση και την Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Akira Matsui (Noh), Augusto Boal (TO) και του Augusto Omolú (Orixa).

 

Η εταιρεία Goossun Art-illery είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός που έχει στόχο να φέρει ουσιαστική αλλαγή στη ζωή και να παρακινήσει τον άνθρωπο διαμέσου των αισθητικών μέσων και της πολιτιστικής κ’ εμπειρικής γνώσης.

 

Η Goossun Art-illery ιδρύθηκε στο Ιράν το 1997 και σήμερα έχει διπλή έδρα στην Κοπεγχάγη και το Λονδίνο. Η δραστηριότητα της συμπεριλαμβάνει την παραγωγή παραστάσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων & συμποσίων, έκδοση βιβλίων και residencies. Συνεργάζεται με πολιτιστικούς φορείς, καλλιτεχνικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. http://goossun.com/

Σχετικές ειδήσεις
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Άσκηση για ένα Ατλαζένιο Γοβάκι από το studio του Θεάτρου Εταιρότητα στο Black Box
09.05.2016 14:46
Το STUDIO του Θεάτρου Εταιρότητα παρουσιάζει μια… «Άσκηση για ένα Ατλαζένιο Γοβάκι»! Μια προσπάθεια βασισμένη σε αποσπάσματα από το έργο του Πωλ Κλωντέλ «Το Ατλαζένιο Γοβάκι» ή «Το χειρότερο δεν είναι πάντα σίγουρο», με σαφείς επιρροές από τις φιγούρες των ηρώων του ιστορικού κόμικ «Κόρτο Μαλτέζε» του Ούγκο Πράτ και από την κινηματογραφική ταινία «Κάρμεν» του Κάρλος Σάουρα.
14 παραστάσεις από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου της Α. Χιώτη στο Bios
18.04.2016 13:18
Την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 19:00, σας προσκαλούμε στις τελικές παρουσιάσεις παραστάσεων των συμμετεχόντων του εργαστηρίου σκηνοθεσίας της Αργυρώς Χιώτη, στο πλαίσιο του 1ου Γυμνάσιου Σκηνοθεσίας Θεάτρου (Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016).
Ο Ορέστης σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη στην Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
24.03.2016 11:31
Η Εταιρεία Θέατρου Χώρος παρουσιάζει τον Ορέστη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.