Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Με ένα καράβι φορτηγό

Με ένα καράβι φορτηγό
Η μουσικο-θεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου , την Πέμπτη 19 Ιουλίου στο Θέατρο Αννα Συνοδινού, είναι βασισμένη σε επιστολές Ελλήνων ναυτικών ενώ αφιερώνεται με τρυφερότητα στους ίδιους και τις οικογένειές.

Η μουσικο-θεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου, την Πέμπτη 19 Ιουλίου στο Θέατρο Αννα Συνοδινού, είναι βασισμένη σε επιστολές Ελλήνων ναυτικών ενώ αφιερώνεται με τρυφερότητα στους ίδιους και τις οικογένειές.

Η δύναμη μιας επιστολής που ενώνει δυο ανθρώπους που βρίσκονται μακριά είναι τεράστια. Όταν ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους παρεμβάλλεται μια θάλασσα η δύναμή της μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Το έργο αυτό είναι βγαλμένο μέσα από γράμματα και βιβλία. Είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο από το 1940 έως σήμερα που αντλεί τη θεματολογία του από την αλήθεια των ανθρώπων που μέσα από μια επιστολή ερωτευόντουσαν, αγαπούσαν, μάθαιναν τη γέννηση του παιδιού τους, τα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας που είχαν αφήσει πίσω και μιλούσαν για τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα της δικής τους πραγματικότητας.

Πέντε ηθοποιοί και ένας πιανίστας , μια σκηνή που μοιάζει με αμπάρι καραβιού, από την πληθώρα των θεατρικών αντικειμένων από παραστάσεις 34 ετών, μουσική που ταξιδεύει από τα ρεμπέτικα μέχρι την τζαζ, προβολές βίντεο και αυτοσχεδιασμοί είναι τα συστατικά της παράστασης.

Τη σκηνοθεσία έχει η Μάνια Παπαδημητρίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια: η Ερωφίλη Πολιτοπούλου. Παίζουν:Τάσος Αντωνίου , Φρόσω Ζαγοραίου, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος. Στο πιάνο ο Αναστάσης Σαρακατσάνος.

H παράσταση θα παιχτεί στις 23 Ιουλίου στο Αττικό Αλσος στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αττικού Αλσους του Δήμου Αθηναίων.

INFO
Πέμπτη 19 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων Αννα Συνοδινού.
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 20 €, 15 € φοιτητικό
Προπώληση: Δήμος Υμηττού, Ιανός, Metropolis
Πληροφορίες: www.festival-ymittou.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου στο θέατρο Αλκμήνη
29.09.2016 13:35
Από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη 2016 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη η παράσταση Η Προίκα, με την Στέλλα Παπαδημητρίου.
Αφιέρωμα στην Άννα Συνοδινού στο Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων 2016
17.06.2016 17:15
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των Βράχων 2016 μας προσκαλεί σε ένα αφιέρωμα στην Άννα Συνοδινού, τη μεγάλη «κυρία» του θεάτρου, που το υπηρέτησε με πάθος, αγωνιστικότητα, πίστη και έφυγε από κοντά μας στις αρχές αυτού του χρόνου, στις 7 Ιανουαρίου 2016.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Στης Πλάκας τις ανηφοριές: μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Badminton
10.05.2016 10:37
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει στο Θέατρο Badminton τη μουσικοθεατρική παράσταση, Στης Πλάκας τις ανηφοριές, για μία μόνο ημέρα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Τα 5 στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Radar
09.03.2016 11:50
Βασισμένη στη θεωρία των τεσσάρων θεμελιακών στοιχείων (φωτιά, αέρας, νερό και γη), είναι η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» που θα παρουσιάζει η Αννα Μπουρμά κάθε Τετάρτη, στο θέατρο Radar του Νέου Κόσμου.