Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Phantasmagoria: Έκθεση με έργα 12 Ελλήνων καλλιτεχνών

Phantasmagoria: Έκθεση με έργα 12 Ελλήνων καλλιτεχνών
Η αίθουσα τέχνης K-art ξεκινάει την τέταρτη χρονιά λειτουργίας της με την ομαδική έκθεση \"Phantasmagoria\"

στην οποία θα παρουσιασθούν έργα δώδεκα Ελλήνων καλλιτεχνών - ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία και βίντεο:

Νίκος Αλεξίου, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Ανδρέας Βούσουρας, Μωρίς Γκανής, Αγγελική Δουβέρη, Τάσος Λάτσκος Θώμου, Γιώργος Καβούνης, Δήμητρα Μαρούδα, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Μάρτιν Ντόνεφ, Μαριλένα Τζαβάρα, Νίκος Χουλιαράς

Ο όρος Phantasmagoria χρησιμοποιήθηκε σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, πριν από δύο περίπου αιώνες, για να περιγράψει φανταστικές παραστάσεις ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία, που σκοπό είχαν να εντυπωσιάσουν και να τρομάξουν τον θεατή.

Με διάφορα οπτικά τεχνάσματα, φαντάσματα, πνεύματα, νεκροί συγγενείς, εμφανίζονταν στο κοινό. Οι παραστάσεις αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν ο προάγγελος των ταινιών τρόμου.

Phantasmagoric είναι αναμφισβήτητα το διήγημα \"Λίγεια\" του Edgar Allen Poe, όπου η Λαίδη Ρουίνα ενσαρκώνει τη νεκροζώντανη αγαπημένη του Poe.
Σήμερα ο όρος ορίζει καθετί το εντυπωσιακά θεαματικό.

Μια σειρά από εικόνες που συνδέονται με ταχείες αλλαγές στην ένταση του φωτός και του χρώματος.

Οι συναυλίες του Michael Jackson και της Madonna, το καρναβάλι του Ρίο, το πέταγμα των χαρταετών στην Ιαπωνία, τα πυροτεχνήματα στην αλλαγή του χρόνου.
Phantasmagoria: τίτλος έργου του Salvador Dali, ονομασία συγκροτήματος του διάσημου μπασίστα Kisaki, αναμενόμενη ταινία του Marilyn Manson.

\"Φαντασμαγορικά\" θα μπορούσαν να θεωρηθούν έργα του Jeff Koons και του Σαμαρά, τα φωτεινά γλυπτά του Αντωνάκου, αλλά και οι \"σκιές\" του Κεσσανλή.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.