Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Art & the City: Έκθεση έργων Φοιτητών και αποφοίτων της ΑΣΚΤ

Art & the City: Έκθεση έργων Φοιτητών και αποφοίτων της ΑΣΚΤ
Μία πρωτότυπη ομαδική θεματική έκθεση, με τίτλο Art and the City, θα πραγματοποιηθεί στη Στοά Σπύρου Μίλιου

από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2010. Η έκθεση διοργανώνεται από την Picar, μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και το City Link.


Τις πρώτες ημέρες της έκθεσης, η Στοά Σπύρου Μίλιου και ο πεζόδρομος της  Βουκουρεστίου θα μετατραπούν σε ένα «υπαίθριο ατελιέ», όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν εξ’ αρχής ή θα αποπερατώσουν επί τόπου τα έργα τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στο κοινό να δουν τα έργα σε διάφορα στάδια υλοποίησης.

Στη συνέχεια, τα έργα θα εκτεθούν σε μία εντυπωσιακή  εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς. Την ημέρα των εγκαινίων, πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές της ΑΣΚΤ, εκπροσώπους της PICAR  και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς  και την επιμελήτρια της έκθεσης, θα επιλέξει τα τρία κορυφαία έργα, τα οποία θα βραβεύσει με χρηματικό έπαθλο το CITY LINK.


Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τη ζωή στην πόλη και τα έργα των καλλιτεχνών φιλοδοξούν να δώσουν μία νέα, «φρέσκια» άποψη Τέχνης, χρησιμοποιώντας ως «καμβά» το αστικό τοπίο.


Στην έκθεση, ως πιλοτικό πρόγραμμα συνεργασίας με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, συμμετέχουν συνολικά 20 καλλιτέχνες, φοιτητές και νέοι απόφοιτοι της Σχολής από τα εργαστήρια Α’ Ζωγραφικής του καθηγητή Ζαχαρία Αρβανίτη, Δ’ Ζωγραφικής του καθηγητή Παναγιώτη Χαραλάμπους και ΣΤ’ Ζωγραφικής του καθηγητή Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, και είναι οι εξής: Μαρία Αθανασιάδη , Αικατερίνη Ανδρουλάκη, Τζίνα Δημακοπούλου, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Cristian Zara, Μάρκος-Ιωάννης Θεοδώρου, Μαρία Θηβαίου, Ευστράτιος Κλάδης, Νίκος Κρανάκης, Ερατία Μελετίου, Γιώργος Μπομπέτσης, Δημήτρης Παπουτσάκης, Μαρίνα Σαρματζή, Δήμητρα Σκανδάλη, Πηνελόπη Σπυρίδωνος, Δημήτρης Ταξής-Τριμίτζιος, Τερέζα-Μαρία Τζελεπάκη, Μαρία Τσαγκάρη, Βασίλειος Τσάκαλος, Γιάννης   Χατζηπαναγής.


Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και κατασκευές.

Το συντονισμό από την πλευρά της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών έχει το γραφείο διασύνδεσης με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Άγγελο Αντωνόπουλο και την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.


Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Έκθεση Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
28.06.2016 10:58
Οι τελειόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εκθέτουν τις διπλωματικές τους εργασίες, στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ, από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου.
Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση: Έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά
14.06.2016 11:30
Η ενδέκατη έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών - αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο “Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση” θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά.
Έκθεση αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
30.05.2016 15:59
Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινιάζουν την τριετή συνεργασία τους με την έκθεση πτυχιακών εργασιών των φοιτητών της σχολής.
Ο πόνος των άλλων: Έκθεση του ΣΤ' Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ στη Φωκίωνος Νέγρη 16
09.05.2016 13:38
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.