Μία πρωτότυπη ομαδική θεματική έκθεση, με τίτλο Art and the City, θα πραγματοποιηθεί στη Στοά Σπύρου Μίλιου

από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2010. Η έκθεση διοργανώνεται από την Picar, μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και το City Link.

Τις πρώτες ημέρες της έκθεσης, η Στοά Σπύρου Μίλιου και ο πεζόδρομος της  Βουκουρεστίου θα μετατραπούν σε ένα «υπαίθριο ατελιέ», όπου οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν εξ’ αρχής ή θα αποπερατώσουν επί τόπου τα έργα τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στο κοινό να δουν τα έργα σε διάφορα στάδια υλοποίησης.

Στη συνέχεια, τα έργα θα εκτεθούν σε μία εντυπωσιακή  εγκατάσταση στο εσωτερικό της Στοάς. Την ημέρα των εγκαινίων, πενταμελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές της ΑΣΚΤ, εκπροσώπους της PICAR  και του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς  και την επιμελήτρια της έκθεσης, θα επιλέξει τα τρία κορυφαία έργα, τα οποία θα βραβεύσει με χρηματικό έπαθλο το CITY LINK.

Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από τη ζωή στην πόλη και τα έργα των καλλιτεχνών φιλοδοξούν να δώσουν μία νέα, «φρέσκια» άποψη Τέχνης, χρησιμοποιώντας ως «καμβά» το αστικό τοπίο.

Στην έκθεση, ως πιλοτικό πρόγραμμα συνεργασίας με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, συμμετέχουν συνολικά 20 καλλιτέχνες, φοιτητές και νέοι απόφοιτοι της Σχολής από τα εργαστήρια Α’ Ζωγραφικής του καθηγητή Ζαχαρία Αρβανίτη, Δ’ Ζωγραφικής του καθηγητή Παναγιώτη Χαραλάμπους και ΣΤ’ Ζωγραφικής του καθηγητή Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη, και είναι οι εξής: Μαρία Αθανασιάδη, Αικατερίνη Ανδρουλάκη, Τζίνα Δημακοπούλου, Αλεξία Ευσταθοπούλου, Cristian Zara, Μάρκος-Ιωάννης Θεοδώρου, Μαρία Θηβαίου, Ευστράτιος Κλάδης, Νίκος Κρανάκης, Ερατία Μελετίου, Γιώργος Μπομπέτσης, Δημήτρης Παπουτσάκης, Μαρίνα Σαρματζή, Δήμητρα Σκανδάλη, Πηνελόπη Σπυρίδωνος, Δημήτρης Ταξής-Τριμίτζιος, Τερέζα-Μαρία Τζελεπάκη, Μαρία Τσαγκάρη, Βασίλειος Τσάκαλος, Γιάννης   Χατζηπαναγής.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές τους, παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και κατασκευές.

Το συντονισμό από την πλευρά της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών έχει το γραφείο διασύνδεσης με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Άγγελο Αντωνόπουλο και την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός και κριτικός τέχνης Ίρις Κρητικού.