Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

45α Δημήτρια: Βαλκανική Θεατρική Σκηνή στο Κ.Θ.Β.Ε.

45α Δημήτρια: Βαλκανική Θεατρική Σκηνή στο Κ.Θ.Β.Ε.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, στο πλαίσιο των 45ων Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη,

τα Εθνικά Θέατρα της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας σε ένα θεατρικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και στις 6,7,13 και 14 Οκτωβρίου 2010, στο Βασιλικό Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη και έχει τίτλο: «Βαλκανική Θεατρική Σκηνή ».


Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε., αναφέρει για το φεστιβάλ:

\"Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ευαίσθητο χώρο της Βαλκανικής χερσονήσου και επιδιώκοντας μια συνεχή και ουσιαστική επικοινωνία με τα θέατρα των όμορων χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προσκαλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης στη «Βαλκανική Θεατρική Σκηνή».

Τρεις σημαντικές θεατρικές παραγωγές, δύο αρχαίου δράματος και μία κλασική μολιερική κωμωδία , από τα Εθνικά Θέατρα της Αλβανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας αντίστοιχα, θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των φετινών «Δημητρίων» στη σκηνή του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με στόχο να συνδιαλεχθούν δημιουργικά, να αποτυπώσουν διαφορετικές οπτικές σε κλασικά κείμενα και να συνθέσουν μια σύγχρονη εικόνα της θεατρικής καλλιτεχνικής δημιουργίας στον βαλκανικό χώρο.

Πεποίθηση και ελπίδα μας είναι η Βαλκανική Θεατρική Σκηνή να αποτελέσει βήμα έκφρασης, διαλόγου αλλά και πεδίο ανάδειξης νέων προοπτικών και συνεργασιών στη νευραλγική αυτή περιοχή, που διαθέτει μια ισχυρή παράδοση στο χώρο του θεάτρου. Η επαφή αυτών των πολιτισμών που, παρά τις διαφορές, διαθέτουν έναν ισχυρό πυρήνα κοινών ιστορικών και κοινωνικοπολιτικών εμπειριών και τελετουργιών μπορεί να αποτελέσει θεμέλιο για τη σύγχρονη αναζήτηση ενός κοινού ορίζοντα συνύπαρξης και καλλιτεχνικής δημιουργίας\".

Σωτήρης Χατζάκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε

Σχετικές ειδήσεις
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
Ιππής, του Αριστοφάνη από την Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας στα Αισχύλεια 2016
26.08.2016 15:50
Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας παρουσιάζει τους ΙΠΠΗΣ του Αριστοφάνη, που θα παρουσιαστούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στις 18 Σεπτεμβρίου 2016.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Θέατρο Άνεσις: Θεατρική Περίοδος 2016 – 2017
08.06.2016 12:42
Η θεατρική επιτυχία της χρονιάς που κλείνει εγκαινιάζει την επόμενη σεζόν με ειδικά πακέτα προσφορών που ισχύουν από 1η Ιουνίου μαζί με τρεις ακόμα έξοχες παραστάσεις.