Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο πρίγκιπας των νεφών

Ο πρίγκιπας των νεφών
Τον αστροφυσικό, μαθητή του Stephen Hawking και συγγραφέα του νέου best seller «Ο πρίγκιπας των Νεφών», Dr. Κριστόφ Γκαλφάρ,

παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Aθηνών, το Ίδρυμα Ευγενίδου και οι εκδόσεις Καλέντη.

Η μια και μοναδική για την Αθήνα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  22 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή παρουσίαση για νέους άνω των 10 ετών (…και όχι μόνο), με τίτλο: «Από τη γέννηση των άστρων στα νέφη του ουρανού: ένα κοσμικό ταξίδι για την κατανόηση του κλίματος» και είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια να γίνουν κατανοητά πολλά και διαφορετικά φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τον ουρανό, τον ήλιο και τη γήινη ατμόσφαιρα και να δημιουργηθεί πνεύμα οικολογικής ευαισθησίας.

Αφορμή για την ομιλία αυτή αποτελεί η έκδοση και στην Ελλάδα του παγκόσμιου best seller με τίτλο «Ο πρίγκιπας των Νεφών»,  ενός  βιβλίου που απέσπασε ήδη το Βραβείο Επιστημονικού Νεανικού Βιβλίου του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας, αλλά και το Βραβείο Καλύτερου Νεανικού Μυθιστορήματος.

«Ο πρίγκιπας των Νεφών», που στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη, είναι ένα ονειρικό μυθιστόρημα που «πατάει όμως τα πόδια του» με επιστημονική «σιγουριά» στη Γη, μια συναρπαστική ιστορία για παιδιά και νέους από 10 ετών και άνω. Ταυτόχρονα αποτελεί πηγή έμπνευσης για το διάσημο συγγραφέα και του δίνει την ευκαιρία να έρχεται σε επαφή με τους νεαρούς αναγνώστες του σε κάθε γωνιά του κόσμου και να συζητά για το μέλλον του πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Ο Κριστόφ Γκαλφάρ κατέχει την τέχνη να επικοινωνεί με τα παιδιά και τους νέους χρησιμοποιώντας τη δική τους  γλώσσα  και να παντρεύει τη φαντασία με τη γνώση με τρόπο μοναδικό. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η ιδιαίτερη αγάπη με την οποία το παγκόσμιο νεανικό κοινό, αγκαλιάζει τα βιβλία του και «τρέχει» να παρακολουθήσει από κοντά τις πρωτότυπες παρουσιάσεις που πραγματοποιεί.

Η παρουσίαση του Κριστόφ Γκαλφάρ στο Ίδρυμα Ευγενίδου είναι ελεύθερη για το κοινό, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 και 632, Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.

Σημειώνεται τέλος ότι η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
10.02.2017 10:05
Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Ανδρέας Αντωνίου , σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Το παρελθόν ενός συγγραφέα" την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Καφέ Θέα/tro στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης.
Παρουσίαση με την Ακαδημαϊκό Edith Hall
08.02.2017 09:56
Οι εκδόσεις Διόπτρα και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και ιστορικού Ήντιθ Χολ Αρχαίοι Έλληνες την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου.
Ταξιδιώτης δίχως αποσκευές - Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ
02.06.2016 09:36
Από τις Εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το βιβλίο Ταξιδιώτης δίχως αποσκευές του Ζαν-Κριστόφ Γκρανζέ σε μετάφραση Μαρίας Γαβαλά.
 O Θωμάς Κοροβίνης παρουσιάζει το βιβλίο του
24.05.2016 10:57
Oι εκδόσεις Άγρα σας προσκαλούν σε μια παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα-τραγουδοποιού Θωμά Κοροβίνη Ο Κατάδεσμος, που θα πραγματοποιηθεί στις ταράτσες των εκδόσεων Άγρα την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.
Το Σύμπαν στα χέρια σας - Κριστόφ Γκαλφάρ
11.04.2016 12:38
Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το βιβλίο, Το Σύμπαν στα χέρια σας του Κριστόφ Γκαλφάρ.