Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Θεσμοφοριάζουσες στους Βράχους

Θεσμοφοριάζουσες στους Βράχους
Πόσοι άντρες θα έδιναν τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, για να εισχωρήσουν στα άδυτα της γυναικείας ψυχής; Οσοι σηκώσουν το χέρι και το παραδεχτούν, δεν πρέπει να χάσουν τις Θεσμοφοριάζουσες.

Πόσοι άντρες θα έδιναν τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, για να εισχωρήσουν στα άδυτα της γυναικείας ψυχής; Οσοι σηκώσουν το χέρι και το παραδεχτούν, δεν πρέπει να χάσουν τις Θεσμοφοριάζουσες.

Πώς ένας άνδρας μπορεί να εισχωρήσει στα άδυτα των γυναικών. Και όταν το καταφέρει τι βλέπει και τι μαθαίνει από αυτές;

Αυτό είναι ένα μικρό μέρος της υπόθεσης από τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη,που παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων στις 2 Ιουλίου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

Ο πρωτοποριακός για την εποχή του Αριστοφάνης, προσπαθεί πάση θυσία να ανακαλύψει τα μυστικά των γυναικών και να εντυπώσει την αιτία της αδιαφορίας του προς τα έργα του. Ο μόνος τρόπος όμως για να το καταφέρει αυτό είναι να στείλει ένα δικό του άτομο, τον Μνησίλοχο μεταμφιεσμένο σε γυναίκα.

Ο Μνησίλοχος ή καλύτερα Αρτεμίσια πια, καταφέρνει να χωθεί στα πηγαδάκια τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορα ευτράπελα και παρεξηγήσεις.

Ένα από τα καλύτερα έργα του πατέρα της κωμωδίας με πολύ σημαντικούς συντελεστές που αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις το φετινό καλοκαίρι.

Η σκηνοθετική ματιά ανήκει στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Πρωταγωνιστούν: Παύλος Χαϊκάλης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θοδωρής Μιχαηλίδης κ.α.

INFO
Θέατρο Βράχων, Μελίνα Μερκούρη
Τιμές Εισιτηρίων: 20 ευρώ &15 ευρώ
Προπώληση: Δήμος Υμηττού, τηλ.: 210 7623857
Ιανός:Σταδίου 24, τηλ.:210 3217917

Σχετικές ειδήσεις
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Το μήλο, των Γιώργο Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου σε καλοκαιρινή περιοδεία
02.06.2016 15:16
«Το μήλο», είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που είιχε παρουσιαστεί με μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία το 2011-12 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μια μικρή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.
Μαρμαρωμένες Τρωάδες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
11.05.2016 10:52
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς που μας μεταφέρουν τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και τους νεκρούς τους, όταν νικημένες από τον πόλεμο, ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.
Ring, στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
22.03.2016 17:03
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου πρωταγωνιστούν σε μια άπαιχτη" κωμωδία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα με θέμα τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών.
Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2016: Οι υποψηφιότητες
02.03.2016 13:09
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.