Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Τέχνη εποχούμενη

Τέχνη εποχούμενη
Το θέατρο σε Τροχόσπιτο, κινείται σε γωνιές της Αθήνας και της περιφέρειας ως άλλο αρχέγονο μπουλούκι. Η εξαιρετική παράσταση του Pierrette Dupoyet, Τζελοσμίνα με την Ολια Λαζαρίδου έχει θέσεις για όλους.

Το θέατρο σε Τροχόσπιτο, κινείται σε γωνιές της Αθήνας και της περιφέρειας ως άλλο αρχέγονο μπουλούκι. Η εξαιρετική παράσταση του Pierrette Dupoyet, Τζελοσμίνα με την Ολια Λαζαρίδου έχει θέσεις για όλους.

Τροχόσπιτο. Σπίτι με τέσσερις τροχούς. Θέατρο σε τροχόσπιτο. Ένα βαν που μεταφέρει ένα τροχόσπιτο, σχεδιασμένο από τον εικαστικό Σωκράτη Σωκράτους, με προδιαγραφές αυτόνομης θεατρικής σκηνής.

Το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ταξιδεύει. Οι φορητές σκηνές έχουν μια μακραίωνη ιστορία: από το θρυλικό άρμα του Θέσπη, στα περιπλανώμενα μπουλούκια, τα μετακινούμενα θέατρα που συνδέθηκαν με διάφορες μορφές λαϊκού θεάτρου.

Αυτή τη φορά, η σεμνή περσόνα της υποκριτικής τέχνης, Ολια Λαζαρίδου, ανεβαίνει στο δικό της τροχόσπιτο-το Θέατρο σε τροχόσπιτο- και ερμηνεύει την Τζελοσμίνα, την ηρωίδα του επώνυμου κειμένου που βασίστηκε στην περίφημη La Strada και γράφτηκε με τη συνεργασία του Φεντερίκο Φελλίνι και της Τζουλιέττα Μασίνα.

Το τροχόσπιτο, γύρω και μέσα στο οποίο παίζεται το έργο , γίνεται τελικά το κέλυφος αυτής της περιπλανώμενης ψυχής, που περνάει τράνζιτο μέσα στη ζωή.

INFO

27/6 Αττικό Αλσος , 3/7 Πάρκο Κολωνού, 10/7 Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), 14/7 Μικρή Επίδαυρος, Είσοδος ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Τέχνη, ένας μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios
11.11.2016 15:29
Ο Δημήτρης Τσιάμης παρουσιάζει στο Bios τον μονόλογο Τέχνη, ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό.
Στέλλα Βιολάντη (Έρως Εσταυρωμένος), του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Χώρα
31.10.2016 16:25
Η θεατρική ομάδα "Μπουλούκι" παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρα το έργο «Στέλλα Βιολάντη» (Έρως Εσταυρωμένος) του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Παίκτης, Εγώ στο πλαίσιο του Reload από το ΚΕΘΕΑ και τη Στέγη
14.06.2016 13:53
Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Ο Παίκτης, Εγώ" στις 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια του καλλιτεχνικού 2ημέρου "Reload: Η τέχνη της απεξARTησης".
Δύο μονόλογοι της Christine Brückner με την Ευαγγελία Βαλσαμά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
16.03.2016 10:50
Η ΤΕΧΝΗ ART PATMOS παρουσιάζει από το Σάββατο 19 Μαρτίου στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε παράλληλες παραστάσεις, δύο μονολόγους, της Christine Brückner, «ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ, ΝΕΚΡΕ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ;» και «ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΥΣΔΑΙΜΟΝΑ!» σε σκηνοθεσία Barbara Hoffmann και Till Sterzenbach, με την Ευαγγελία Βαλσαμά.