Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το Εθνικό Θέατρο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν στη Νορβηγία

Το Εθνικό Θέατρο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν στη Νορβηγία
Η κυρία από τη θάλασσα, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον χειμώνα στην

Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Έιρικ Στούμπε θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο  Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν που διοργανώνεται από το Εθνικό Θέατρο της Νορβηγίας!

Από τις 26 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου στο Όσλο, παραστάσεις από εφτά διαφορετικές χώρες  - Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Αργεντινή, Σουηδία, Ελλάδα, Νορβηγία - συνεισφέρουν στον γόνιμο διάλογο για την σκηνική παρουσία του σπουδαίου Νορβηγού συγγραφέα στις μέρες μας που ξεκίνησε το 1990 όταν διοργανώθηκε το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν.

Σημαντικοί σκηνοθέτες – ανάμεσα τους ο Τόμας Οστερμάιερ με τον Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν που είδαμε το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, ο Ντανιέλ Βερονέζε αλλά και ο Λωράν Σετουάν – ο σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης παράστασης Λεόντιος και Λένα που είδαμε φέτος στο Εθνικό Θέατρο – συμμετέχουν σε ένα δυναμικό φεστιβάλ που πλαισιώνεται από συζητήσεις και ποικίλες δράσεις.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τη λήξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσης και η απονομή του Διεθνούς Βραβείου Ίψεν στον Γιον Φόσσε, έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Νορβηγούς θεατρικούς συγγραφείς.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Σκηνοθεσία: Έιρικ Στούμπε
Σκηνικά – κοστούμια: Κάρι Γκράβκλεβ
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη Νουρμάλα Ήστυ
Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου , Άρης Λεμπεσόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος,  Άλκηστις Πουλοπούλου, Νίκος Χατζόπουλος

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Mε την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών


Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία παράσταση για την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Βεάκειο Θέατρο
13.09.2016 10:40
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου θα δοθεί στο Βεάκειο Θέατρο η τελευταία παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και δεν πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου λόγω των καιρικών συνθηκών. Αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη διαχρονικότητα και τη δύναμη του Σοφόκλειου λόγου, η παράσταση -που παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά- είχε συγκινητική υποδοχή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο όπου παίχτηκε κερδίζοντας θερμά επαινετικά σχόλια από κοινό.
Νίτσε - Βάγκνερ: Ένα θέαμα για τον φασισμό, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή στο Τόπος Αλλού
06.09.2016 14:35
Η παράσταση «Νίτσε - Βάγκνερ», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη σεζόν σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τόπος Αλλού.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Η Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ταξιδεύει στη Βουδαπέστη
07.04.2016 15:40
Η Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, συμμετέχει στο 3ο διεθνές φεστιβάλ Madách International Theatre Meeting (MITEM) στην Βουδαπέστη.