Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Παράσταση Ινδικού Κλασικού Χορού Mπαρατα Νατυαμ

Παράσταση Ινδικού Κλασικού Χορού Mπαρατα Νατυαμ
Ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Μορφές Έκφρασης» του Θωμά Κινδύνη καλεί για πρώτη ...

φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, την διακεκριμένη χορεύτρια, εμπνευσμένη χορογράφο, ερευνήτρια και  καθηγήτρια χορού στο Πανεπιστήμιο της Pune, Dr. Sucheta Chapekar, με τους συνεργάτες της, για μία και μοναδική παράσταση κλασσικού Ινδικού χορού Μπαράτα Νατυάμ.

Το Bharata Natyam (Μπαρατα Νατυαμ) είναι ένας χορός ιδιαίτερα ρυθμικός με κινήσεις απόλυτα συμμετρικές και σώματα που θυμίζουν γλυπτά αγάλματα αρχαίων Ινδικών ναών.

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη:
Το πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί από τον χορευτή Rajib Saha με τίτλο «Bhakti shringar» και είναι μία γιρλάντα από κλασσικές χορογραφίες BHARATA NATYAΜ (Μπαρατα Νατυαμ) με θέμα τον ανθρώπινο έρωτα για το θείο από τα πρώτα σκιρτήματα της ανθρώπινης καρδιάς μέχρι την ολοκληρωτική ταύτιση με αυτό.

Το δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί από την εμπνευσμένη χορογράφο Dr. Sucheta Chapekar και την μαθήτρια και κόρη της, Arundhati Patwardhan. Αποτελείται από δικές της χορογραφίες με θέματα παρμένα από την Ινδική μυθολογία με έντονο φιλοσοφικό περιεχόμενο το οποίο όμως παρουσιάζεται σε άμεση σύνδεση με την καθημερινή μας ζωή.

Σεμινάριο κλασσικού Ινδικού χορού Μπαρατα Νατυαμ
Επ’ ευκαιρίας της παρουσίας της Dr. Sucheta Chapekar και των συνεργατών της στην Αθήνα για την παράσταση «Μπαρατα Νατυαμ», θα διεξαχθεί διήμερο σεμινάριο κλασσικού Ινδικού χορού στις «Μορφές Έκφρασης» το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Το σεμινάριο κλασσικού Ινδικού χορού  Μπαρατα Νατυαμ απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες, που επιθυμούν να εξερευνήσουν καινούρια παιδεία  χορευτικής  κίνησης και θεατρικής έκφρασης, καθώς επίσης και σε ηθοποιούς, χορευτές και εκπαιδευτικούς, που ασχολούνται με το θεατρικό παιχνίδι.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε τμήματα αρχαρίων, για άτομα που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν την τέχνη του Ινδικού χορού  και σε προχωρημένων, που έχουν ήδη μυηθεί στον χορό αυτό και θα ήθελαν να εντρυφήσουν περισσότερο ή να εξερευνήσουν κάποια ιδιαίτερη πτυχή του. 

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο στα τηλέφωνα 210- 3464903, 3464002 και στην ιστοσελίδα http://www.morfesekfrasis.gr/
Οι θέσεις είναι περιορισμένες,  γι ’αυτό  θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχετικές ειδήσεις
Ρίζες - Caravan project: παράσταση χορού στο Ηράκλειο Κρήτης
29.08.2016 15:22
Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:30 στο Λιμάνι, δίπλα στη Μαρίνα, απέναντι από τον Κούλε, στο Ηράκλειο Κρήτης θα παρουσιάστεί η παράσταση χορού Ρίζες - Caravan project.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
Etude: Παράσταση Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Dansarte
23.06.2016 13:48
Το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte σας προσκαλεί στη βραδιά Κλασσικού και Σύγχρονου Χορού "ETUDE", την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8:30μμ, στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Νέα παράσταση σύγχρονου χορού από την Αναστασία Λύρα στο Μικροσκοπικό Θέατρο
29.12.2015 15:22
Το Μικροσκοπικό Θέατρο παρουσιάζει το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, στις 20:00 ένα νέο πρόγραμμα Σύγχρονου Χορού σε τέσσερα μέρη, με θέμα το Αίμα και τη Μνήμη.
Είναι Καιρός - Δεύτερη περίοδος: Παράσταση Σύγχρονου Χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
23.12.2015 14:43
Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015, στις 8μμ, η ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου παρουσιάζει στο ατμοσφαιρικό πλακιώτικο θεατράκι, τη συνέχεια του προγράμματος σύγχρονου χορού Είναι καιρός - δεύτερη περίοδος με μια παράσταση που περιλαμβάνει δύο σόλο χορογραφίες και μια ζωντανή εικαστική εγκατάσταση.