Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η παράσταση αρχίζει... στον Ελευθερουδάκη

Η παράσταση αρχίζει... στον Ελευθερουδάκη
Σε θεατρική σκηνή θα μετατραπεί το Σάββατο 28 Απριλίου το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου, με αφορμή τη συνεργασία του με τη θεατρική ομάδα Σκηνοβάτες.

Σε θεατρική σκηνή θα μετατραπεί το Σάββατο 28 Απριλίου το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης στην Πανεπιστημίου, με αφορμή τη συνεργασία του με τη θεατρική ομάδα Σκηνοβάτες.

Ο Βασίλης Τραϊφόρος, η Σωτηρία Χατζή και ο Βαγγέλης Ρήγας θα «σκηνοβατήσουν» ανάμεσα σε διαδρόμους, προθήκες και ράφια με βιβλία, εγκαινιάζοντας την πρωτότυπη αυτή συνεργασία με δύο μονόπρακτα του Λεωνίδα Τσίπη. Ο λόγος για Το βιβλιοπωλείο και το Εκεί ψηλά στο ράφι, δύο έργα άμεσα συνδεδεμένα με το χώρο των βιβλιοπωλείων και του κάθε ανθρώπου που τυγχάνει να βρίσκεται εκεί και να αντιδρά ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχεται, είτε ζωντανεύοντας στη φαντασία του την ηρωίδα του βιβλίου, είτε προσπαθώντας να βρει τρόπους να πλησιάσει την πωλήτρια!

Λίγα λόγια για τα έργα
«Το βιβλιοπωλείο»
Βασίζεται στο Θέατρο του Παραλόγου: τι συμβαίνει όταν στο μυαλό ενός βιβλιοπώλη ζωντανεύει η ηρωίδα του βιβλίου που διαβάζει;

«Εκεί ψηλά στο ράφι»
Τι συμβαίνει όταν ένας ψευτο-βιβλιοφάγος ερωτεύεται την πωλήτρια του βιβλιοπωλείου; Ποιές μεθόδους μετέρχεται για να την πλησιάσει;

Συγγραφέας - Σκηνοθέτης
Λεωνίδας Τσίπης

«Σκηνοβάτες» (με σειρά εμφάνισης)
Βασίλης Τραϊφόρος
Σωτηρία Χατζή
Βαγγέλης Ρήγας


Info:
• «To βιβλιοπωλείο» και «Εκεί ψηλά στο ράφι», μονόπρακτα του Λεωνίδα Τσίπη από τον Θίασο «Σκηνοβάτες»
• Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, Πανεπιστημίου 17, στο ισόγειο. Τηλέφωνο: 210 3258440
• Το Σάββατο 28 Απριλίου 2007, στις 12.30 το μεσημέρι
• Είσοδος δωρεάν
• Διάρκεια και των δύο έργων συνολικά: 30 (με μικρό διάλειμμα)

Σχετικές ειδήσεις
Μπλοκ Ιχνογραφίας, του Κ. Καρτελιά στον Πολυχώρο Λύχνος
30.12.2016 15:23
Ξανά επί σκηνής η θεατρική παράσταση «Μπλοκ Ιχνογραφίας», από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη, στον πολυχώρο ΛΥΧΝΟΣ, στο Γκάζι, κατόπιν απαιτήσεως φιλοθεάμονος κοινού που διαμένει εις Αθήνας και πέριξ αυτής.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με το
19.10.2016 17:24
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην 7η Θεατρική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, με την παράσταση του έργου "Εμείς" του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στον ιστορικό χώρο Laboratorium του Γιέρζι Γκροτόφσκι.
Ψύχωση 4:48 και Κοίταξέ με, της Σάρα Κέιν από τον Γιάννη Κακλέα στην Πειραιώς 260
28.06.2016 17:03
Αφιερωμένη στη βρετανή θεατρική συγγραφέα Σάρα Κέιν, η νέα παράσταση-περφόρμανς του Γιάννη Κακλέα αρχίζει αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, στην Πειραιώς 260, για δύο βραδιές στις 8 και 9 Ιουλίου 2016.
Από το Σκοτάδι στο Φως, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών
24.02.2016 15:25
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα” παρουσιάζει τη παράσταση «Από το Σκοτάδι στο Φως», σε διασκευή – σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, για έξι μόνο παραστάσεις 17, 18, 19, 20 και 26, 27 Μαρτίου.