Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Χάρις Αλεξίου και Mάρθα Φριντζήλα στη Σάνη

Χάρις Αλεξίου και  Mάρθα Φριντζήλα στη Σάνη
Το Φεστιβάλ της Σάνης υποδέχεται δύο υπέροχες φωνές σε μία μαγική μουσική συνάντηση. Ο λόγος για τη μοναδική Χάρη Αλεξίου και την ιδιαίτερη Μάρθα Φριντζήλα , οι οποίες το Σάββατο 14 Αυγούστου

θα βρεθούν στο λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική.

H Χάρις Αλεξίου κάνει την εμφάνισή της στη μουσική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Πρώτο σημαντικό βήμα στη δισκογραφία της αποτελεί η συμμετοχή της το 1972 στον δίσκο «Μικρά Ασία» των Απόστολου Καλδάρα και Πυθαγόρα, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα.

Οι μπουάτ της Πλάκας γίνονται ο φυσικός της χώρος, τραγουδώντας μπαλάντες, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια, αλλά και δημοτικά και ρεμπέτικα. Γρήγορα γίνεται η τραγουδίστρια που προτιμούν μεγάλα ονόματα του χώρου, προχωράει ωστόσο και σε συνεργασίες με νέους δημιουργούς, εκφράζοντας έτσι τις πολύπλευρες μουσικές αναζητήσεις της που αργότερα τη οδηγούν στην προσωπική δημιουργία, με την «Οδό Νεφέλης 88», που κυκλοφόρησε το 1995, να κερδίζει σημαντικές διακρίσεις.

Όσο για τη Μάρθα Φριντζήλα, εκτός από την καταπληκτική της φωνή και τις αισθαντικές της ερμηνείες, αξιοσημείωτη είναι η πολυσχιδής της προσωπικότητα, η οποία εμπλουτισμένη με τη θεατρική της παιδεία δίνουν ένα γοητευτικό και κυρίως προσωπικό μουσικό ύφος.

Σχετικές ειδήσεις
“Ένα ναι κρύβει ένα όχι”: Νέο τραγούδι της Χάρις Αλεξίου
03.11.2016 11:47
Η Χάρις Αλεξίου, σε μια πολλή παραγωγική περίοδο, με τη τεράστια επιτυχία που σημείωσε και σημειώνει και φέτος το «Χειρόγραφο» της, γράφει μουσική, γράφει στίχους, ετοιμάζει τραγούδια.
21.10.2016 09:57
Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει το τραγούδι της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα που αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!