Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Τα Συναισθήματα πάνε μουσείο

Τα Συναισθήματα πάνε μουσείο
Από το Σάββατο 24 Μαρτίου και για κάθε Σάββατο έως 19 Μαΐου, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το θέατρο γνώσης ANIMA, δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσουν μια παράσταση πέρα από κάθε φαντασία.

Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το θέατρο γνώσης ANIMA, δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, να παρακολουθήσουν μια παράσταση πέρα από κάθε φαντασία.
Από το Σάββατο 24 Μαρτίου και για κάθε Σάββατο έως 19 Μαΐου, θα έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε στα παιδιά σας και σε σας τους ίδιους αυτή τη μοναδική εμπειρία. Τι γίνετε όταν τα συναισθήματα συναντούν τα άψυχα είδωλα του μουσείου; Αυτό είναι ένα μόνο από τα ποικίλα θέματα που θα απασχολήσουν τους μικρούς θεατές . Η ομάδα του θεάτρου γνώσης ANIMA συνεισφέρει στη μάθηση των παιδιών με έναν αρκετά ξεχωριστό και πρωτοποριακό τρόπο. Με έναν έξυπνο τρόπο βάζει ένα παιδί, τον Ορφέα, να αναρωτιέται αν τα άψυχα αντικείμενα του μουσείου, είναι σε θέση να νιώσουν οποιοδήποτε συναίσθημα.
Μέσα από μια όμορφη εναλλαγή χρωμάτων, ήχων και εικόνων προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά έρθουν σε επαφή με τις αισθήσεις και τα συναισθήματά τους. Από τη μία λοιπόν οι μικροί μας φίλοι μπορούν να γευτούν τη μαγεία του θεάτρου ενώ παράλληλα διαδάσκονται την ιστορία αυτών των αντικειμένων. Σκοπός ωστόσο δεν είναι μόνο η εκμάθηση ιστορικών γεγονότων, αλλά και η «διδασκαλία» συναισθημάτων. Το θεατρικό αυτό έργο αναφέρεται κυρίως σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
Ημέρες: Κάθε Σάββατο
Ώρα Έναρξης: 13:00
Διάρκεια: 1 ώρα
Είσοδος: 7 ευρώ
Πληροφορίες: 210 7294220

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση, με τίτλο «Από την σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
16.09.2016 15:30
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 παρουσιάζεται στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αφιέρωμα στον Ουίλλιαμ Σαίξπηρ για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
«Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» στo Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
13.06.2016 15:12
Επόμενος σταθμός της δράσης «Θεσσαλονίκη-Ανασκαφή 2» το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στις 20.00.