Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Γυμνό με γυμνό: Έκθεση της Έλσας Χαραλάμπους

Γυμνό με γυμνό: Έκθεση της Έλσας Χαραλάμπους
Aπό τις 23 μέχρι τις 29 Ιουλίου θα διαρκέσει η έκθεση της Έλσας Χαραλάμπους που θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου και

περιλαμβάνει έργα της από τις ενότητες Ερωτογραφίες και NUDE σε ένα διάλογο γυμνού με… γυμνό. 

Οι \'Ερωτογραφίες αποτελούνται από έργα μικτής τεχνικής: στρογγυλά και οβάλ τελάρα με θέμα το γυναικείο γυμνό, πλασμένα με λάδι, συνδυάζονται με πέρλες, δαντέλες, βελούδα και άλλα υλικά για να σχολιάσουν την ερωτική ατμόσφαιρα εποχής 1840-1930.

Η δεύτερη ενότητα με τίτλο NUDE εστιάζει το ενδιαφέρον στα γυμνά σώματα, γυναικεία και ανδρικά και τα αποδίδει με εξπρεσιονιστικά ρεαλιστική έκφραση. Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι λάδι σε καμβά, κονίαμα και μαρμάρινη ψηφίδα.

Η Έλσα Χαραλάμπους γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου και αποφοίτησε με άριστα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Ασχολήθηκε με αποκατάσταση τοιχογραφιών - οροφογραφιών σε νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης. Από το 2002 διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα, και το εξωτερικό, ενώ συμμετείχε και στη διεθνή έκθεση ART-ATHINA 2010.

 

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Κάθε έργο… Mια ιστορία: έκθεση του Παύλου Σάμιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
28.06.2016 15:11
Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία».
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).