Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ, προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ

Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ, προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου το μουσικόφιλο κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την προβολή του ντοκυμαντέρ του Αντώνη Μποσκοΐτη

 

«Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ» στο θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Κερατσινίου Σινε-Κατερίνα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού Μαρίζας Κωχ.

Το μουσικό ντοκιμαντέρ που απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και συμμετείχε επίσης στο φεστιβάλ ΜOFFOM (Music on Film Film on Music) της Πράγας, παρουσιάζει έναν ιστορικό μουσικό χώρο, ένα μουσικό ρεύμα παγκόσμιας εμβέλειας και όλους τους μουσικούς που έθεσαν τα θεμέλια ενός νέου ήχου για την αποστεωμένη από τη δικτατορία καλλιτεχνική δράση στη χώρα μας.

Η ταινία εξετάζει τη γένεση της ελληνικής ροκ σκηνής μέσα από σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και τις αφηγήσεις όλων των εκπροσώπων του συγκεκριμένου μουσικού κινήματος εκείνης της εποχής, συνδέοντάς τη με την ιστορική μουσική σκηνή «Κύτταρο», το χώρο που φιλοξένησε το άτυπο ελληνικό Woodstock.

Ο Κερατσινιώτης σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Αντώνης Μποσκοΐτης γεννήθηκε το 1974 και σπούδασε κινηματογράφο και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, την Ελευθεροτυπία, το Δίφωνο κ.α., ενώ μαζί με τη συνθέτρια Λένα Πλάτωνος κρατούν τη στήλη «Στο ντιβάνι του δισκαναλυτή» για τη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας. Επιμελείται ακόμη δισκογραφικές παραγωγές και εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Αρκαδία Χαίρε, του Φίλιππου Κουτσαφτή: προβολή στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
26.01.2016 16:46
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» (2015, 90’) του Φίλιππου Κουτσαφτή, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα παρουσία του βραβευμένου σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Φίλιππου Κουτσαφτή.
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου
04.12.2015 16:42
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» του Ηλία Γιαννακάκη τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο.
Ronaldo: Η Ταινία, για μία προβολή στον Δαναό
03.11.2015 15:05
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, δείτε ζωντανά από το Λονδίνο την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο, μέσω δορυφορικής σύνδεσης στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ.
The War game: ειδική προβολή στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ
23.10.2015 17:03
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην ειδική προβολή του βραβευμένου με Oscar ντοκιμαντέρ The War Game (1965 – 48’) του Bρετανού κινηματογραφιστή Πίτερ Γουότκινς.