Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μπαντα-ρισμένοι σε... ώρα κρίσεως

Μπαντα-ρισμένοι σε... ώρα κρίσεως
Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο των εναλλακτικών καλοκαιρινών του

δράσεων παρουσιάζει την Κρίση – μη επιθεώρηση με τίτλο «Η ώρα της κρίσεως», ένα μουσικο-θεατρικό  θέαμα από την ομάδα νέων του ΚΘΒΕΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι μια σειρά εναλλακτικών δράσεων που έχουν στόχο την επικοινωνία με τον πολίτη στους χώρους της καθημερινότητάς τους. Σε περιόδους οικονομικής ύφεσης –όπως αυτή που διανύουμε– η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στη θεατρική πράξη πρέπει να ενισχύεται ιδιαίτερα από Οργανισμούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο» αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε., κ. Σωτήρης Χατζάκης και συνεχίζει:

«Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι είναι μία ομάδα νέων του Κ.Θ.Β.Ε. που επιχειρεί να οργανώσει ένα θέαμα μουσικο-θεατρικό με σατιρικό λόγο και εύστοχες αναφορές στις αιτίες που οδήγησαν στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ.

Το συλλογικό πνεύμα του εγχειρήματος ενισχύει τους δεσμούς και ενώνει τους υποκριτικούς κώδικες των ηθοποιών σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που αγγίζει τα όρια του θεάτρου δρόμου, του variété και του τσίρκου. Επισημαίνω τη θερμή συμμετοχή των ηθοποιών μας στην εναλλακτική αυτή δράση, γεγονός που προσδοκούμε να αντανακλά και στο τελικό αποτέλεσμα».

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Εύη Σαρμή
Επιμέλεια κειμένων: Αμαλία Κοντογιάννη
Σκηνικά-κοστούμια: Ανδρέας Παρασκευόπουλος
Επιμέλεια μουσικού υλικού: Νίκος Βουδούρης
Επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Ράπτης
Δραματουργική σύνθεση: Ο Θίασος
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου
Καλλιτεχνική οργάνωση: Γρηγόρης Καραντινάκης

Παίζουν: Θανάσης Δισλής, Χρύσα Ζαφειριάδου, Μαρία Καραμήτρη, Αναστασία Κατσιναβάκη, Γιώργος Μπαγιώκης, Χρήστος Παπαδημητρίου , Εύη Σαρμή, Χρίστος Στυλιανού, Στέργιος Τζαφέρης, Χρύσα Τουμανίδου.
Μουσικός: Νίκος Ψοφογιώργος

Το Πρόγραμμα Παραστάσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου είναι το ακόλουθο:

14-15 Ιουλίου,  Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Υπαίθριο Θέατρο Μονής Λαζαριστών
22-23 Ιουλίου, Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου, Θέατρο Κήπου
24 Αυγούστου, «Μερκούρεια», Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Συκεών
10 Σεπτεμβρίου, Δήμος Θέρμης

 

Σχετικές ειδήσεις
ΓΚΙΑΚ, του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
14.02.2017 17:14
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Γκιακ», του Δημοσθένη Παπαμάρκου, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
«Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας
22.07.2016 14:16
Η παράσταση «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου θα παρουσιαστεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, στις 21:30.
Το Παγκάκι, του Αλεξάντερ Γκέλμαν στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
27.04.2016 11:46
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Το Παγκάκι», μια παράσταση που έρχεται - μετά από δύο επιτυχημένες σαιζόν στο θέατρο Vault στην Αθήνα- στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών στις 5, 6, 7 και 8 Μαΐου 2016.
Το Παλάτι του Τέλους από τον ΘΟΚ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
19.04.2016 17:04
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάϊο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.
Chat του Gustavo Ott, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
28.03.2016 17:07
Το Μικρό Θέαρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Θέατρο του Βορρά και το έργο Chat του Gustavo Ott, στο πλαίσιο του θεατρικού Τουρνουά 5Χ5 που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.