Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το σχέδιο Σωτηρία: Εκδηλώσεις

Το σχέδιο Σωτηρία: Εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Το σχέδιο Σωτηρία» που παρουσιάζεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, πραγματοποιούνται την Τετάρτη 30 Ιουνίου ...

και την Παρασκευή 2 Ιουλίου, οι εξής δύο εκδηλώσεις:


Παρασκευή 2 Ιουλίου, ώρα: 7μ.μ.

Οι Σωτηριανοί

Ο χώρος του νοσοκομείου Σωτηρία αποτελεί ένα κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας όχι μόνο εξαιτίας των ιστορικών γεγονότων που ξετυλίχθηκαν στους χώρους του. Ο αρχιτεκτονικός πλούτος του είναι εξίσου ισχυρός.

Μέσα στα εκατό πενήντα στρέμματα δάσους του νοσοκομείου συναντάμε νεοκλασικά κτίσματα όπως το πρώτο θεραπευτήριο που εγκαινίασε η Σλήμαν το 1903, κτήρια εκλεκτικίστικου ρυθμού ή τα ποικίλα κτήρια του μπαουχάουζ της δεκαετίας του τριάντα.

Ο Φώτης Βλαστός, γιατρός στο νοσοκομείο και συγγραφέας ενός βιβλίου πάνω στην ιστορία του μας ξεναγεί σε αυτά καθώς και στα κρυμμένα μυστικά που κουβαλά ο συγκεκριμένος χώρος.

Σημείο συνάντησης το κυλικείο του νοσοκομείου.


Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 8μμ.

Ανάμεσα στο σύμβολο και την αλληγορία: Μια ξενάγηση στο σχέδιο Σωτηρία από τον επιμελητή Παναγιώτη Σ. Παπαδόπουλο

Τόπος συνάντησης, Σπηλιοπούλειο.

Σχετικές ειδήσεις
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Το Πνεύμα της Ύλης: έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου στη Σύρο
05.07.2016 15:52
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016» σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής του Μάκη Θεοφυλακτόπουλου «το Πνεύμα της Ύλης», το Σάββατο 9 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".