Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Λέων Μιχαήλ: Παράταση έκθεσης στην γκαλερί Έκφραση

Λέων Μιχαήλ: Παράταση έκθεσης στην γκαλερί Έκφραση
Μέχρι τις 3 Ιουλίου παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής του Λέοντα Μιχαήλ στην αίθουσα τέχνης «έκφραση-γιάννα γραμματοπουλου»

που αποτελεί και την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη. Ο Λέων Μιχαήλ ζωγραφίζει με κάρβουνο και παστέλ σε βαμβακερό χαρτί μεγάλων διαστάσεων φιγούρες «δανεισμένες» από τον κόσμο του κινηματογράφου και της λογοτεχνίας, αλλά και από τον πραγματικό χώρο των μπαρ.

Πρόκειται - αντίστοιχα - άλλοτε για «έμμεσα» και άλλοτε για «άμεσα» βιώματα, τα οποία, αν και έχουν διαφορετικές αφετηρίες, πάντα συνομιλούν και ενίοτε διαπλέκονται μεταξύ τους κατά την δημιουργία των έργων. Σαν αποτέλεσμα, τα όρια ανάμεσά τους δεν γίνονται αντιληπτά.

Ο Λέων Μιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2004) με καθηγητή τον Τρ. Πατρασκίδη, και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι (2005-2007), με κατεύθυνση στη Θεωρία και Πρακτική της Γλώσσας και των Τεχνών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στην αίθουσα τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση.

Σχετικές ειδήσεις
Repatriation (Μέρος A'), έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου στην εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου
24.01.2017 17:26
Η αίθουσα τέχνης «ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου με τίτλο “Repatriation‘’. Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016.
Η γενιά του ΄80: ομαδική έκθεση από Τα Νέα της Τέχνης στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
11.10.2016 11:31
Η εικαστική εφημερίδα «Τα Νέα της Τέχνης» διοργανώνει στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου, για πέμπτη συνεχή χρονιά ομαδική έκθεση με τίτλο «Η γενιά του ΄80» με σκοπό την οικονομική στήριξη της εφημερίδας.
Καλημέρα κύριε Proust: έκθεση του Άγγελου Σκούρτη στην αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου
21.04.2016 14:33
Η αίθουσα τέχνης εκφραση - γιαννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 την ατομική έκθεση του Άγγελου Σκούρτη με τίτλο «Καλημέρα κύριε Proust».
Επένθεση Μνήμης: έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα στην αίθουσα τέχνης εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
24.03.2016 10:04
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 7 Απριλίου την ατομική έκθεση της Ερατώς Χατζησάββα με τίτλο «Επένθεση Μνήμης» σε επιμέλεια της Λήδας Καζαντζάκη.
Τοπίο: Η κυριαρχία του προσωρινού;: έκθεση του Θανάση Μακρή στην εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου
25.02.2016 16:40
Η αίθουσα τέχνης «εκφραση-γιαννα γραμματοπουλου» εγκαινιάζει την Τρίτη 8 Μαρτίου, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή.