Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Tot 1.0 Διήμερο Φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικής μουσικής

Tot 1.0 Διήμερο Φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικής μουσικής
Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Knot Gallery, το διήμερο φεστιβάλ Tot 1.0

με άξονα την αυτοσχεδιαστική μουσική και πολλά σημαντικά ονόματα του χώρου να προσφέρουν με τη μουσική τους μια υπέροχη βραδιά.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

25.06.2010, 20:00
Ferran Fages, Danae Stefanou, Dimitra Lazaridou Chatzigoga, Grundik Kasyansky, Syrracuse Trio, NN


26.06.2010, 20:00
Grundik Kasyansky, Ferran Fages, Ilan Manouach, George Axiotis, Nikos Veliotis


Ferran Fages
Ο Ferran Fages είναι ένας από τους πιο δραστήριους αλλά και όχι εύκολα κατηγοριοποιήσιμους μουσικούς στην σύγχρονη ευρωπαϊκή αυτοσχεδιαστική σκηνή ,
με πολύχρονη παρουσία, τόσο σε επίπεδο συναυλιών/φεστιβάλ, όσο και σε επίπεδο
κυκλοφοριών.

Τα βασικά όργανα που χρησιμοποιεί είναι η κιθάρα, το ακουστικό πικάπ και τα ηλεκτρονικά, ενώ η μουσική του έχει πρόσφατα χαρακτηριστεί ως ‘μέλι στην κόψη του ξυραφιού’ επειδή συνδυάζει από τη μία θόρυβο που αποπροσανατολίζει και από την άλλη ευαίσθητο και καθαρό παίξιμο. Ήταν μέλος της κολλεκτίβας αυτοσχεδιασμού IBA col•lectiu d’improvisació από το 1999 μέχρι το 2006.

Ως αυτοσχεδιαστής έχει παίξει με πολλούς μουσικούς από το 1998 μέχρι σήμερα. Συνεργάζεται με τη Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα ως ντούο ap’strophe από το 2006. Για την πρώτη εμφάνιση του Fages στην Αθήνα θα παίξουν για πρώτη φορά ως τρίο πιάνο / zither / electronics με τη Δανάη Στεφάνου (πιάνο), με την οποία η Δήμητρα Λαζαρίδου - Χατζηγώγα έχει ένα ντούο από το 2009.

Το τρίο θα διερευνήσει το ηλεκτρακουστικό φάσμα, όπου η διευρυμένη ηχητική χροιά των δύο ακουστικών οργάνων (με ή χωρίς προετοιμασίες) θα συνδυαστεί με τις πλούσιες υφές των ηλεκτρονικών, που βασίζονται κυρίως σε ενισχυμένους cracked ήχους από διάφορες φορητές συσκευές.

Grundik Kasyansky
Ο Grundik Kasyansky, καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο, δραστηριοποιείται στο χώρο της πειραματικής αυτοσχεδιαστικής μουσικής καθώς και με το ηχητικό κολάζ, το live installation και το sound design για χορό, θέατρο και φιλμ.


Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα
Η Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα ζει στην Αθήνα, μετά από πολύχρονη διαμονή
στη Βαρκελώνη, όπου ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στη γλωσσολογία.
Από το 2006 ξεκίνησε να παίζει zither, το οποίο αντιμετωπίζει σαν το εσωτερικό ενός
πιάνου, επεκτείνοντας τις ηχητικές του δυνατότητες και προετοιμάζοντας τις χορδές
του κάνοντας χρήση διαφόρων αντικειμένων αποσπασμένων από την συνηθισμένη
τους χρήση, αλλά και ηλεκτρονικών μέσων όπως το ebow.

Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνάρθρωση ακουστικών και ηλεκτρονικών ήχων πάνω στο σώμα αντήχησης ενός οργάνου. Συνεργάζεται σταθερά από το 2006 με τον Ferran Fages, με τον οποίο ως ap’strophe κυκλοφόρησαν το 2009 το ‘objects sense objectes’ στην etude records και το ‘corgroc’ στην another timbre το 2010.

 Έχει δώσει συναυλίες με τους Ferran Fages, Ruth Barberán, Alfredo Costa Monteiro, Ivan Palacký, Birgit Ulher και Christine Sehnaoui. Έχει συνεργαστεί με τον Felipe Araya Muñoz (cdr ‘paisatges’ στην kukuruku recordings) και με την χορεύτρια-χορογράφο Constanza Brncic στο πρότζεκτ Entra_ser Mirada. http://www.apstrophe.net/

Ilan Manouach
Ο Ilan Manouach είναι σαξοφωνίστας.


Δανάη Στεφάνου
Η Δανάη Στεφάνου σπούδασε πιάνο και μουσικολογία στην Αγγλία, και άρχισε ν\'ασχολείται ενεργά με τον αυτοσχεδιασμό το 2005, έχοντας πρώτα εξειδικευτεί σε κλασικό σολιστικό ρεπερτόριο και σε ανοιχτές συνθέσεις του 20ού αιώνα (Cage, Feldman, Cardew κ.α.).

Είναι μέλος του ντούο Acte Vide (το οποίο φιλοξενεί εβδομαδιαίο εργαστήρι ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στη Κnot Gallery), και των αυτοσχεδιαστικών σχημάτων 6daEXIt, Seul a 3, και La Situation Conga. Από το 2007 είναι Λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., όπου διδάσκει σύγχρονη και πειραματική μουσική, φιλοσοφία και αισθητική.

Νίκος Βελιώτης
Μετά από μια σύντομη ανάμειξη με την Αθηναϊκή ποπ/ηλεκτρονική σκηνή στα τέλη της δεκαετίας του 80, ο Νίκος Βελιώτης αφοσιώθηκε στον πειραματικό χώρο (με τον ήχο, δουλεύοντας κυρίως με τσέλο , καθώς και με βίντεο).

Από τα τέλη της δεκαετίας του 90 ο Βελιώτης έχει επεκτείνει τα όρια του ήχου και της εικόνας χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες τεχνικές στο τσέλο, κυμαινόμενους μακρόσυρτους παρατεταμένους ήχους ή σιωπές και πολυστρωματικά αφηρημένα visuals, επικαλύψεις ψηφιακού trash και άλλου ψηφιακού υλικού.

Syrracuse Trio
Οι Syrracuse Trio, Μιχάλης Κυρατσούς (bass, preparations), Δημήτρης Παπαδάτος (oscillators, feedback), Γιάννης Κοτσώνης (electronics) λειτουργούν αυτοσχεδιαστικά και χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη το θόρυβο και τις διακυμάνσεις του. Για τις ανάγκες του Tot 1.0 θα εμφανιστούν ως κουαρτέτο με τη συμμετοχή του Grundik Kasyansky (electronics).

Γιώργος Αξιώτης
Ζει στην Αθήνα και ασχολείται με τον ήχο από το 2001. Παίζει σε διάφορα μουσικά
σχήματα όπως οι Free Piece of Tape, Bruised Lee, Μπλάκ Εν Ντέκερ, Aktion Direkt κ.ά. Έχει συνεργαστεί σε παραστάσεις θεάτρου, χορού και πολυμέσων. Ασχολείται παράλληλα με τη γραφιστική και την εικονογράφηση καθώς και με πειραματικές μορφές εικόνας όπως live visuals και εικαστικές παρεμβάσεις μέσα στην πόλη.

Δουλεύει πάνω στη στιγμιαία σύνθεση , χτίζοντας ηχητικά συμβάντα μέσα από
ιδιοκατασκευές οργάνων ή ανορθόδοξες συνδεσμολογίες τις οποίες επεξεργάζεται σε
πραγματικό χρόνο. Οι συνθέσεις που προκύπτουν κυμαίνονται από πολυεπίπεδα ηχοτοπία ελεύθερης μορφής και αλλόκοτους ρυθμούς έως drones και θορυβώδη ηχητικά κολάζ.

Σχετικές ειδήσεις
Μultiversal- MultiDOM- Multeece 2: Το Φεστιβάλ αυτοσχεδιαμού & noise στο ΚΕΤ
13.12.2016 12:57
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το εν κινήσει ευρωπαϊκό φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικής και noise μουσικής MultiDOM της ομάδας Multiversal επισκέπτεται την Αθήνα από τις 15 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2016 και θα βρίσκεται στο ΚΕΤ τις δύο πρώτες μέρες.
ΨΧ 2016:  φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής στο Ρομάντσο
06.09.2016 16:27
Το ΨΧ, το φεστιβάλ νέας ελληνικής ψυχεδελικής μουσικής επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ρομάντσο! Το φετινό ΨΧ είναι μια ειδική εμπλουτισμένη έκδοση του φεστιβάλ με συμπαραγωγούς την ομάδα του Take Over και ένα έξτρα πρόγραμμα εκδηλώσεων να πλαισιώνει το κεντρικό διήμερο μουσικό event.
Brass Band Fest: Συνάντηση Φιλαρμονικών  στη Μονή Λαζαριστών
25.08.2016 16:31
Μια γιορτή μουσικής έκφρασης, αλλά κι ένα ολοζώντανο διήμερο πανηγύρι μουσικής συμμετοχής αποτελεί το πρώτο Brass Band Fest , την ξεχωριστή αυτή συνάντηση φιλαρμονικών που διοργανώνει το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Electric Nights 2016: Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής στο Booze
22.03.2016 13:41
H Medea Electronique σε συνεργασία με το ΒOOZE, διοργανώνει για 4η χρονιά το φεστιβάλ ζωντανής πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής «Electric Nights».
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο και Ντύσελντορφ
02.03.2016 17:07
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την χώρα μας και ιδιαίτερα για το νησί της Λέσβου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες του στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποδεικνύοντας ότι η μουσική έχει την δύναμη να εμψυχώσει, να εμπνεύσει, να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους.